استادیار اقتصاد دانشگاه مفید، تسلط و تلاش برای فهم اقتصاد سوسیالیسم، مارکسیسم و لیبرالیسم در کنار اقتصاد اسلامی را از ویژگیهای بارز مرحوم آیتالله موسویاردبیلی دانست و گفت: برخی افراد مطالب دیگران را به طور سطحی فرا میگیرند، یعنی به متون اصلی و متخصصان مراجعه نمیكنند اما آیتالله موسویاردبیلی معتقد بودند كه مطلب را باید از ریشه فرا گرفت.
به گزارش عطنا، میزگرد «نسبت اسلام و توسعه اقتصادی از منظر پنج متفکر اسلامی» با حضور دکتر علی مطهری، نایبرئیس اول مجلس شورای اسلامی، دکتر علیرضا بهشتی، استاد دانشگاه تربیت مدرس، دکتر یدالله دادگر و دکتر سیدکاظم صدر، استادان دانشگاه شهیدبهشتی، دکتر فرشاد مومنی، استاد دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر حسین راغفر، استاد دانشگاه الزهرا، دکتر مصباحیمقدم، استاد دانشگاه امام صادق(ع)، دکتر مرتضی عزتی، استاد دانشگاه تربیت مدرس، دکتر کریم اسلاملوئیان، استاد دانشگاه شیراز و دکتر مجید رضایی و دکتر محمدرضا یوسفی، استادان دانشگاه مفید یکشنبه، ۱۰ تیرماه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
هر یک از استادان میزگرد به ارائه سخنان خود پیرامون دیدگاههای شهید سیدمحمدباقر صدر، اندیشمند و سیاستمدار عراقی، شهید مرتضی مطهری، استاد فلسفه و کلام اسلامی و از نظریهپردازان جمهوری اسلامی، شهید سیدمحمد بهشتی، سیاستمدار و فقیه ایرانی، امام سیدموسی صدر، مجتهد شیعه و مؤسس مجلس اعلای شیعیان لبنان و مرحوم سیدعبدالکریم موسویاردبیلی، مرجع تقلید ایرانی شیعه پرداختند.
مجید رضایی، استادیار اقتصاد دانشگاه مفید درباره دیدگاههای مرحوم آیتالله موسویاردبیلی به سخنرانی پرداخت و گفت: از جمله ویژگیها و خصایص آیتالله موسویاردبیلی تیزهوشی، دقت و مشورت گرفتن ایشان از متخصصان برای دریافت كاملترین اطلاعات بود.
وی افزود: بهرغم اینكه ایشان اقتصاد سوسیالیسم را خوانده بودند، برای اقتصاد سرمایهداری نیز مطالعه میكردند و اساتیدی كه هم اكنون در قم هستند را هم تربیت میكردند، اما دست آخر به این جمع بندی رسیدند كه فهم اقتصاد سرمایهداری جز به كلاس و یادگیری ریاضی و آمار و با دقت تمام امكانپذیر نیست؛ لذا دورههای توصیفی را به دورههای كلاسیك تبدیل كردند.
استادیار اقتصاد دانشگاه مفید ادامه داد: وقتی آیت الله موسویاردبیلی متوجه شد كه یكی از استادان برتر ماركسیسم به زندان افتاده است، چند نفر را مأمور كرد كه بروند و خواهش كنند تا این شخص كتاب كاپیتال ماركس را به آنها تدریس كند، آن فرد هم تمام اطلاعات اقتصادی خود را در اختیار شاگردان آیتالله موسویاردبیلی قرار داد و این جلسات در بیش از 100 جلسه نوار ضبط شدند و به زودی در بازار عرضه میشوند.
رضایی در شرح روششناسی آیتالله موسویاردبیلی گفت: نكتهای كه از بیان این صحبتها داشتم این بود كه برخی افراد مطالب دیگران را به طور سطحی فرا میگیرند، یعنی به متون اصلی و متخصصان مراجعه نمیكنند؛ لذا ایشان معتقد بودند كه مطلب را باید از ریشه فرا گرفت و متون اصلی را مطالعه كرد.
وی افزود: تمام متفكران اسلامی ما از جمله آیتالله موسویاردبیلی، معتقد بودند كه اگر جامعه مطلوب اسلامی به خوبی ترسیم شود، به یك جامعه توسعهیافته و ایدهآل دست مییابیم.
استادیار اقتصاد دانشگاه مفید معتقد بود بیشتر سخنان آیتالله موسویاردبیلی و دیدگاه ایشان به توسعه در قانون اساسی آمده است.