۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ ۱۴:۵۱
کد خبر: ۱۸۴۰۰۵
نشست نقد و اکران مستند «اینستاگرامر» در دانشگاه تهران

مستند «اینستاگرامر» با موضوع «اینستاگرام و نمایش خود» و «ستاره‌های اینستاگرام چه پروژه‌ای را پیش می‌برند» توسط کارشناسان ارتباطات اجتماعی در دانشگاه تهران نقد و بررسی شد.


به گزارش عطنا، فیلم مستند «اینستاگرامر» با کارگردانی سینا کیان‌پور به همت کانون بررسی مسائل اجتماعی بینش یکشنبه، 2 اردیبهشت در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران اکران شد.


این مستند که روایتِ زندگی کسانی ‌است که خواسته یا ناخواسته در فضای مجازی به شهرت رسیده‌اند و اینستاگرام روند زندگی آنها را تغییر داده است توسط دکتر مسعود کوثری، دانشیار ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران و دکتر سیدمحمدمهدی خوئی، دانش‌آموخته مطالعات فرهنگی و رسانه از دانشگاه سواس لندن نقد و بررسی شد.


دنیای جدید، رسانه‌های جدید، ستاره‌های جدید. در عصری زندگی می‌کنیم که به واسطه‌ تکنولوژی هرکسی می‌تواند با تلفن همراه خود به شهرت دست پیدا کند؛ شهرتی که با آنچه از شهرت می‌دانیم کاملاً متفاوت است، شهرتی که مختص دنیای مجازیِ این روزهای ما است؛ «اینستاگرامر» داستان پیدایش و رشد ستاره‌های دنیای اینستاگرام است. ستاره‌هایی که نمی‌توان دلیلی برای ستاره شدنشان پیدا کرد.


سینا‌ کیان‌پور که علاوه بر کارگردانی این مستند، تدوین و تهیه‌کنندگی آن را نیز برعهده دارد، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد در رشته عکاسی از دانشگاه تهران است و پیش از این کارگردانی مستند کوتاه «برای زمستان آماده شو» را نیز در کارنامه هنری خود داشته است.


کوثری در این برنامه به تاثیر فضای مجازی در جامعه پرداخت و گفت: نتیجه فضای مجازی پیدایش حالتی در جامعه است که سر نخ‌های آن را در مستند مشاهده شد. مستند اینستاگرامر فروپاشی آدم‌ها در فضای مجازی اینستاگرام از هر قشر و طبقه ای(مذهبی، غیرمذهبی، سکولار و غیرسکولار) را به نمایش می‌گذارد.


خوئی نیز به سوژه‌هایی که در اینستاگرام مورد توجه قرار می‌گیرد اشاره کرد و گفت:  این سوژه‌ها دو خصلت اصلی دارند نخست آنکه امکان آزادی را فردی می‌دانند و خصلت دوم توجه به ایده و خواست بازار است که معمولا اولویت اول قرار می‌گیرد.


عکس: شقایق صفی‌خانی- عطنا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
هنر و فرهنگ5
سبزترین گوشه دانشگاه
عشق به گل و گیاه در اتاق زهرا کمیجانی

سبزترین گوشه دانشگاه

عشق به گل و گیاه در امورمالی دانشگاه علامه طباطبایی، داستان زهرا کمیجانی و اتاقی پر از سبزی و طراوت، در قاب امروز دوربین خبرنگار عطنا قرار گرفت.
پر بازدیدها
آخرین اخبار