به گزارش عطنا به نقل از سایت ریاست جمهوری ، رییس جمهوری در این نشست زنده خبری که از شبکه های مختلف رادیویی و تلویزیونی پخش می شد ، ضمن ابراز خرسندی از فرصتی که بوجود آمده تا در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی حضور یافته و به سوالات آنها پاسخ داده و بخشی از کارنامه دولت را طی دو سال گذشته تبیین کند ، اظهار داشت: ما از یک دولتی که با التهاب مواجه بود، دولتی که با مشکلات فراوان در بخش وحدت اجتماعی، در سیاست خارجی و مسایل اقتصادی روبهرو بود ، به سمت یک دولت مستقر و با ثبات حرکت کردیم ، دولتی که قصد دارد در قدم اول درسیاست داخلی زخم جدیدی را ایجاد نکند و بر زخمهای گذشته مرهم بگذارد، دولتی که تلاش می کند روابط جناحها، احزاب، گروهها، اقوام، مذاهب و ادیان در این کشور، رابطه ای آشتی جویانه، مسالمتآمیز و برادرانه باشد.
دکتر روحانی که 23 خرداد ماه گذشته نیز همزمان با دومین سالگرد حماسه سیاسی انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری با خبرنگاران داخلی و بین المللی گفت و گو کرده بود ، در ابتدای این سخنرانی ضمن ادای احترام به مقام همه شهیدان و بویژه شهیدان رجایی و باهنر که سراسر زندگی آنها انقلاب بود، گفت : حرکت همه آن عزیزان برای پیروزی نهضت مردمی، خدمت به مردم تلاش برای استقرار انقلاب اسلامی و حضور در دستگاه اجرایی برای خدمت به مردم بود. ما یاد آن عزیزان را گرامی می داریم و امیدوارم همه موفق شویم مسیر و راه آنها که راه اخلاقی و مردمی و اعتدال بود پاس بداریم و ادامه دهیم.
رییس جمهوری ادامه داد : دولت یازدهم تلاش کرد تا اگر شکاف اجتماعی وجود دارد، این شکاف حتیالامکان ترمیم شود، در زمینه فرهنگی این دولت تلاش کرد فضا را برای خلاقیتها، برای احیاء اخلاق، احیاء هنر و فرهنگ مهیا کند.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه کاری که در این دو سال تلاش کردیم ایجاد فضای آرامتر برای اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه، دانشگاهها، مدارس و مراکز علمی و تحقیقاتی بود ، افزود : ما بدنبال آن بودیم تا روابط آنها با جهان، مراکز علمی جهان و با دانشگاههای جهان بهتر شده و کاستی ها ترمیم شود تا بتوانیم در مسیر تعالی دانش و هنر حرکت کنیم.
رییس جمهوری گفت : تلاش دولت در بخش اقتصادی بر این بود که با ایجاد آرامش در بازار کالا و ارز ، از نوسانهای شدید و تند جلوگیری نماید و تورمی را که دارای سرعت فزاینده و نگرانکننده ای بود، مهار کند و مهاری بر این اسب سرکش بزنیم تا تورم آرام و کاهنده باشد.
دکتر روحانی اضافه کرد: اگر چه ممکن است تورم را برای یک تا شش ماه کاهش داد اما کاهندگی مستمر، اساسی بوده که دولت از ابتدا آنرا دنبال کرده و تا امروز بحمدالله به آن دست پیدا کردیم و امیدواریم تا پایان این دولت که وعده ما این بوده که تورم یک رقمی باشد و تلاش ما رسیدن به تورم یک رقمی است.
رییس جمهوری اظهار داشت : در آغاز دولت یازدهم با رکود بسیار شدیدی مواجه بودیم؛ رکودی که در سال 91 منفی 6.8 و در سال 92 منفی 1.9 بود و از این رو، همه تلاش ما بر این بود که رشد منفی آن متوقف شود و رشد مثبت ادامه یافته و پایدار بماند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه در سال 93 با اقداماتی که انجام شد توانستیم از رکود خارج شده و رشد 3 درصدی را بدست بیاوریم، گفت: امیدواریم این رشد را امسال ادامه دهیم اگرچه سال سختی از لحاظ اقتصادی داریم البته بسیاری از کشورها با شرایط اقتصادی سخت مواجه هستند و برخی از کشورها صادر کننده نفت بخاطر کاهش قیمت نفت ،تورم 3 رقمی داشتند ما هم با مشکل فراوان مواجه بودیم و هستیم. قیمت نفت کاهش پیدا کرده و نفت 104 دلاری در آغاز این دولت به حدود 40 دلار و زیر 50 دلار رسیده و بدیهی است وقتی درآمد نفت کاهش پیدا میکند در بخشَهای مختلف و صادرات غیرنفتی و پتروشیمی و گاز هم تاثیر میگذارد.
رییس جمهوری اضافه کرد : در ماههای اخیر بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا با نوسانات بسیار شدید در رشد اقتصادی و بازار سرمایه مواجه شدند و کشوری مثل چین با رشد منفی بازار سرمایه مواجه شد و این حاکی از آن است که اقتصاد دنیا به یکدیگر متصل است و اگر مشکلی در منطقه ای ایجاد میشود در سایر نقاط جهان هم تاثیرگذار است .
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر کشور ما در منطقهای قرار دارد که در طول سالهای گذشته از لحاظ امنیتی دچار مشکلاتی بوده است که بیتردید ناامنی های منطقه در مسایل اقتصادی نیز تاثیرگذار خواهد بود ولی با این حال مسیر اقتصادی ما مسیر قابل قبولی است و در بخش های مختلف اقتصادی از جمله صنعت ، معدن و کشاورزی تحولات بسیار خوبی داشتیم . در بخش انرژی تولید گاز کشورمان در حدود 120 میلیون متر مکعب در روز افزایش پیدا کرده و تولید نفت از 2.7 به 2.9 افزایش یافته و همچنین سال گذشته در پتروشیمی رشد بالای 9 درصد داشتیم و میزان تولید ما به 44.5 میلیون تن رسید.
دکتر روحانی در ادامه نشست خبری با رسانه های داخلی و خارجی، با اشاره به اینکه در زمینه معادن رشد قابل ملاحظهای داشته ایم، گفت: پهنههای معدنی آزاد شده تاکنون حدود 80 درصد بوده و در این راستا از شرکتهای مختلف اکتشاف و سرمایه گذاری دعوت شده و در آینده تحول خوبی را در بخش معدن خواهیم داشت هرچند که امروز هم روند ما روند مثبتی است.
رییس جمهوری همچنین در زمینه معضل آب، با بیان اینکه کشور ما با خشکسالی مستمری در سالهای گذشته مواجه بوده که این مسئله امروز هم ادامه دارد ، تصریح کرد: ما با مشکلات زیادی حتی در زمینه تامین آب آشامیدنی مردم مواجه بودیم که با برنامه ریزی در حال عبور هستیم.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه دولت در 2 سال گذشته برای استفاده بهینه منابع آب سرمایه گذاری بسیار خوبی انجام داده که این اقدام در دولتهای قبل نبوده است، خاطرنشان ساخت: دولت برای این بخش حدود 10 میلیارد دلار در نظر گرفته که با برنامه ریزی انجام شده ، سالانه دو میلیارد دلار در جهت حفظ منابع آب در کشور هزینه خواهد شد.
رییس جمهور اظهار امیدواری کرد دولت بتواند هم در زمینه استفاده از سدها و آبهایی که از کشور عبور میکند و هم در زمینه شیرین کردن آب ها به رقمهای خوبی دست یافته و بر این مشکل بزرگ فائق شود.
دکتر روحانی اجرای طرح آبیاری تحت فشار را یکی از اقدامات بسیار خوب طی دو سال گذشته در این راستا دانست و افزود: در بخش کانالکشی و زهکشی در زیر سدها و بهرهوری بهینه تر از منابع آبی در اراضی کشاورزی گام های بسیار خوبی برداشته شده بطوری که نسبت به سالهای گذشته بیش از صد در صد پایش داشته است.
رییس جمهوری ادامه داد: دولت در راستای طرح مد نظر خود در منطقه خوزستان و ایلام 44 هزار هکتار را تحت پوشش کشاورزی مدرن هم در زهکشی و هم در کانالهای آب قرار داد و امسال 82 هزار هکتار دیگر را نیز در این منطقه تحت پوشش قرار می دهد و این طرح در سراسر کشور در حال اجرا است.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در زمینه مسائل اجتماعی، حرکت بسیاری خوبی برای بیمه درمانی مردم در راستای ارتقاء سطح بهداشت، درمان و سلامت جامعه انجام شده، گفت: امروز متخصصین در اقصی نقاط کشور حضور داشته و همه استانها، شهرهای کوچک و بخشها شاهد حضور پزشک و متخصصین هستند؛ تجهزات بیمارستان در حال نوسازی بوده و مخارج مردم در زمینه درمان کاهش پیدا کرده است و دولت طرح تحول سلامت را با جدیت پیگیری خواهد کرد.
رییس جمهوری اظهارداشت: در زمینه سیاست خارجی علاوه بر دستیابی به یک آرامش، ثبات و تعامل مثبت با جهان توانسته ایم چهره ایران را در افکار عمومی دنیا بازسازی کنیم؛ امروز نگاه به ایران نگاه دیگری است و نام ایران بویژه در این ماههای اخیر بیش از همیشه در رسانهها مطرح بوده است .
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه امروز نام ایران به عنوان یک کشور صلحخواه و صلحطلب و تعاملگرا در سراسر دنیا و در افکار عمومی جهانیان مطرح میشود ، گفت : تقریباً «ایرانهراسی» شرایط بسیار وخیمی را میگذراند و برخی ها تلاش دارند با اکسیژن و با بهانههای واهی پدیده ایران هراسی را نجات دهند اما ایران هراسی در حال مرگ همیشگی است. ایران امروز جایگاه خود را در دنیا پیدا کرده است و امیدواریم راه را تا مقصد نهایی علیه ایران هراسی و اسلام هراسی ادامه دهیم .
رییس شورای عالی امنیت ملی سپس به مسأله هستهای و پرونده پیچیده ای که روی میز روابط بینالملل قرار گرفته بود اشاره کرد و گفت : ملت ایران توانست با یک حرکت بسیار خوب و منسجم به نقطه بسیار مطلوبی برسد. آنچه باعث موفقیت ما در تمام زمینهها از جمله در زمینه سیاست خارجی شده است این بوده که از اتخاذ تصمیمات عجولانه و یک شبه پرهیز کرده ایم . با صاحب نظران مشورت کرده و از خرد جمعی استفاده کردیم. هر جا هم پیروز شدیم ناشی از خرد جمعی ، وحدت ملی، مشارکت مردم و حضور مردم بوده است.
رییس جمهوری ادامه داد : مردم احساس کردند موضوع هستهای موضوع حزبی و جناحی نیست، موضوع ملی است موفقیت در این پرونده به نفع کشور است. کار و قدم بسیار بزرگی برداشته شده است ما در حال نهایی کردن این روند و قدمهای نهایی برای موفقیت هستیم.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه بعضیها میپرسند که پرونده هستهای حل شد پس چرا اثر را نمی بینیم؟، گفت : البته تاثیر آن هم در فضای امروز کشور و هم در فضای منطقه و جهان دیده میشود، زمانی که قدمهای نهایی برداشته شود تحریمها رفع گردد، ان شاء الله در ماههای آینده شاهد اثرات آن خواهیم بود .البته طبیعی است که تا آثار مثبت آن در جامعه هویدا شود مقداری طول خواهد کشید . مثلاً در صنعت نفت اگر موانع برداشته میشود زمان می خواهد تا میزان فروش نفت در حد قبلی در بازار نفت انجام شود و صادرات انجام دهیم.
رییس شورای عالی اقتصاد تصریح کرد : افزایش تولید ، بازاریابی و واریز پول محصولات صادراتی به خزانه زمان می برد، زمانبندیهایی دارد. چیزی که به دست آوردیم مهم است ما اعتماد و امید بیشتر مردم را به دست آوردیم و مطمئن هستیم در سایه امید و اعتماد، به همه اهدافمان دست خواهیم یافت. در این دو سال تلاش ما، ایجاد ثبات و آرامش بود و ان شاء الله در دو سال پیش رو تلاش ما برای ایجاد رونق، رشد و پیشرفت خواهد بود.
رییس جمهوری با یادآوری این نکته که ما در همه زمینهها در این دو سال مقدمات لازم را آماده کردیم ، گفت : ان شاء الله امسال شاهد انتخابات خوب خواهیم بود و همزمان با پیدا شدن آثار رشد و رونق اقتصادی تا اسفند ماه ، مردم با مشارکت بسیار خوب در انتخابات حاضر خواهند شد و انتخاباتی شکوهمند و رقابتیتر از گذشته و با احساس سلامت بیشتر برگزار خواهیم کرد.
دکتر روحانی خاطرنشان ساخت : همه نهادها باید دست در دست هم دهند . در انتخابات به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی به وظایفم عمل خواهم کرد و قصد دعوا با هیچ نهادی نداریم. ما باید مجری قانون باشیم چرا که اجرای قانون وظیفه ماست. ان شاء الله همه مردم و نهادها، مجری قانون خواهند بود و آثار آن را مشاهده خواهیم کرد.
رییس جمهوری در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه اطلاعات درباره راهکارهای دولت برای حل مشکلات اقتصادی و موانع اصلی که در مسیر حرکت دولت وجود دارد، گفت : اقتصاد ما هم با مشکل نفتی بودن و هم رانتی بودن و نیز وجود انحصار در برخی از زمینهها و نیز حضور پررنگ برخی از دستگاههایی که خیلی در شأنشان کار اقتصادی نیست و همچنین عدم اجرای درست سیاستهای کلی اصل 44 مواجه است .
دکتر روحانی اضافه کرد: قرار بود با اجرای سیاست های اصل 44 اقتصاد به بخش غیردولتی واگذار شود نه اینکه اسمش عوض گردد. متاسفانه آن سیاستها درست اجرا نشد و اولین قدم دولت این بود که این واگذاریها به طور صحیح به بخش غیردولتی واگذار شود.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه دولت تلاش دارد فعالیتهای اقتصادی شفاف شود، گفت: اینکه اطلاعات در دسترس همه باشد و فعالیتهای اقتصادی روی سایتها قرار بگیرد برای این است که جلوی فسادها را بگیریم و دولت الکترونیک و اینکه بتوان اطلاعات را در معرض افکار عمومی قرار داده و قانون برای همه یکسان اجرا شود این موضوع می تواند از راههای جلوگیری از فساد باشد.
دکتر روحانی افزود: اجرای قانون یکی از کارهای سخت است. هر جایی که میگوییم قانون باید اجرا شود بعضیها عصبانی و ناراحت میشوند . همه باید به قانون احترام بگذاریم و در برابر قانون سرتعظیم فرود آوریم و برای پیشرفت مملکت همه باید قانون را اجرا کنیم.
رییس جمهوری تصریح کرد: نمی گویم که دولت در زمینه ایجاد عدالت، حذف رانت و انحصارها کاملا موفق بوده بلکه قدمهای خوبی برداشته و آن را با جدیت ادامه خواهیم داد و در این مسیر رسانهها یکی از ابزارهای مهم برای تحقق این هدف هستند و اساسا رسانهها برای مبارزه با فساد هستند البته نباید رسانه ها متفاوت باشند و یک رسانه، امنیت داشته باشد و رسانه دیگر فاقد آن باشد همه باید دارای امنیت واحد باشند و رانتی که از آن سخن گفته می شود در رسانه ها نیز همین بساط را شاهد هستیم یعنی یک رسانه هر چه بگوید از تهمت، افترا ودروغ هیچ مشکلی برایش پیش نمیآید و در مقابل یک رسانه دیگر با کوچکترین خطا ، همه فعال شده و می گویند باید قانون اجرا شود. همه باید یکسان باشند و قانون برای همه اجرا شود.
رییس جمهوری با بیان اینکه یکی از گام های مهم دولت در زمینه عدالت اجتماعی بود، اظهار داشت : دولت در این راستا تلاش کرده تا همه کسانی که بیماری و مشکل دارند وقتی به بیمارستان مراجعه میکنند با مشکلات و هزینه کمتری درمان شوند.
دکتر روحانی تاکید کرد : هدف دولت ایجاد عدالت اجتماعی، پرهیز از رانتها، جلوگیری از انحصار و فساد است و قدمهای خوبی در این بخش ها برداشته شده است و ادامه پیدا خواهد کرد.
رییس جمهوری با بیان اینکه دولت در فعالیت های اقتصادی بیشتر برنامهمحور است تا شخص محور گفت: در بخش اقتصادی و سایر موضوعات برای دولت اجرای برنامه مهم است و تیم و ستاد اقتصادی دولت کاملا معلوم است.
دکتر روحانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه دولت چگونه می خواهد با اقتصاد مقاومتی و مراودات اقتصادی با غرب تعادل ایجاد کند، اظهار داشت: در گذشته درآمد ارزی خوبی بالغ بر بیش از 700 میلیارد دلار وجود داشت و اما حاصلش این بود که 2 هزار بنگاه صنعتی تعطیل شد و 500 هزار نفر از اشتغال بازماندند تاثیر دیگرش این بود که تقریباً اشتغال خالص کشور حدود صفر بود. در آن مدت، ایران بهشتی برای، مهندسین و کارگران خارجی شد یعنی آنها کالا تولید کردند و ما با پول نفت آنرا خریدیم و امروز ممکن است دچار همان مشکل شویم اینجا جایی است که از رسانهها، متخصصین، صاحبنظران و دانشگاهیان خواهش میکنم که به کار دولت نظارت کرده اگر دولت خطا کرد، نقد کنند.
رییس جمهوری تاکید کرد : اگر در ذهن بنگاهها ، شرکت ها و دولتهای خارجی بعد از تحریم و پسا تحریم، در اقتصاد ایران این باشد که در ایران بازار 80 میلیون در اختیار دارند، اشتباه میکنند به صراحت به مقامات کشورهای مورد نظر گفتم که سیاست ما بر این است که شما به این کشور سرمایه و تکنولوژی بیاورید و با ایرانیها مشارکت کنید بخشی از بازار ایران و بازار منطقه و جهان در اختیار هر دو طرف قرار بگیرد، هدف نهایی ما ایجاد اشتغال است که امروز معضل اصلی ما است. این معضل را باید حل کنیم، امیدوارم در این مسیر به خوبی دولت بتواند حرکت کند و بی تردید اگر غیر این باشد ،کشور ضرر میکند یعنی پولی به دست بیاوریم و کالای خارجی بخریم.
رییس جمهوری در ادامه نشست خبری با بیان اینکه درآمدهای نفتی باید در بخش های زیربنایی کشور سرمایهگذاری شود و هزینه واردات تجهیزات، قطعات و مواد اولیه باید از درآمدهای صادرات غیرنفتی تامین شود، گفت: البته در 4 ماه نخست امسال برای اولین بار در سالهای گذشته این تراز مثبت شده است، ما باید از طریق صادرات غیر نفتی آنچه را که می خواهیم تامین کنیم و هنگامی که خارجیها حضور پیدا میکنند این به معنای حضور سرمایه و تکنولوژی در ایران است.
دکتر روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فارس مبنی بر اعلام رقم واقعی پول های بلوکه شده ایران و چگونگی هزینه آن پس از ورود به کشور گفت: ارقام مختلفی در این خصوص بیان میشود که این ارقام میتواند درست باشد؛ اما زمانی مقصود کل ارزهایی است که در خارج داریم و گاهی آن رقمهایی که به صندوق توسعه ملی مربوط میشود.
وی ادامه داد: بخشی از ذخایری که متعلق به بانک مرکزی است، برای دولت است که رقم زیادی نیست؛ اما برای تحرکات خارجی کشور بسیار مهم بوده و پشتوانه مهمی برای حرکت اقتصادی خواهد بود و بخشی دیگر هم مربوط به صندوق توسعه است که میتواند فعال شود.
رییس جمهوری در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فرانسه مبنی بر اینکه مردم ایران و جوانان امروز از مذاکرات خوشحالند و برخی جوانها تصمیم گرفتند مهاجرت کنند و آنهایی که خارج کشور هستند نمی دانند به کشور بیایندیا نه؟ ، گفت: تکیه گاه اصلی ما نسل جوان ما است، بحمدالله یکی از بخشهایی که میتواند برای سرمایهگذاران خارجی جاذبه داشته باشد ، نیروی انسانی فعال در کشور است. این تعداد مهندس و تحصیلکرده در کشور پایه خوبی است. امروز موضوع انرژی انسانی و نیروی فعال تحصیلکرده در کشور ما حائز اهمیت است به اضافه جایگاه جغرافیایی و اهمیت ژئوپلتیکی که منطقه ما دارد.
دکتر روحانی افزود: فکر میکنم نسل جوان ما به کشور امیدوار است چه جوانهایی که در داخل زندگی میکنند و چه آنهایی که به خارج سفر کردند، اما اطمینانی که شما میگویید، باید در مقام عمل ایجاد شود. عملکرد دولت در طول این دو سال برای مردم و نسل جوان ما امیدوار کننده بوده است. هنگامی که نسل جوان ما میبیند دولت قادر است معضل بزرگ بینالمللی را با تدبیر به حل و فصل برساند و زمینه را برای جذب تکنولوژی خارجی آماده کند، حس میکند باید در ایران حضور پیدا کنند چراکه زمینه فعالیت آنها بیش از سابق مهیا است.
رییس جمهوری با اشاره به اقدامات خوب دولت در زمینه گسترش و ارتقا سطح شرکتهای دانش بنیان، تصریح کرد: هر ماه تعدادی از متخصصین جوان ما از کشورهای مختلف به داخل ایران برمیگردند و این به معنای معکوس شدن مهاجرت مغزها است؛ طی همین ماههای اخیر عده زیادی از اروپا و آمریکا به کشور بازگشتند.
دکتر روحانی تاکید کرد: هر چه شرکتهای دانش بنیان فعال شود، می تواند نیروهای فعال ما در خارج از کشور را جذب کرده و به نیروهای داخل کشور امید دهد؛ در مجموع معتقدم این امیدواری پیش از بحث حل پرونده هسته ای ایجاد شده و بعد از توافق هستهای زمینه برای این کار آماده تر خواهد شد.
رییس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار کیهان مبنی بر اینکه «اخیرا همه را دعوت به قانون کردید، آیا انتظار قانونی وجود ندارد که دولت به وظیفه خود عمل کند و بررسی برجام را به مجلس بفرستد » ، به اصول 177 و 125 قانون اساسی اشاره کرد و گفت : اصل 125 قانون اساسی میگوید وقتی معاهده و توافقنامهای را رییس جمهور و یا نماینده رییس جمهور امضاء میکند باید آن توافق نامه برای تصویب به مجلس فرستاده شود ، اما ما چیزی را امضا نکردیم. آنچه امروز دارد، انجام میگیرد، در واقع نسبت به اجرای یک معاهدهای است که قبلاً ایران آن را پذیرفته است.
رییس شورای عالی امنیت ملی افزود: بحث این است که معاهده ان پی تی را پذیرفتید درست اجرا کردید یا نه؟ تمام مذاکرات برای این بود که ما ثابت کنیم اتهامات ناروا است و یک اعتمادی هم نسبت به آینده برنامه هستهای داشته باشند که صلحآمیز است. پس تمام بحثها برای درست اجرا شدن معاهدهای بوده که قبلاً ایران عضو آن معاهده شده است و مجلسین قدیم در قبل مصوب کردند و به صورت قانون در آوردند.
رییس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد : امروز هیچ معاهده جدیدی وجود ندارد، در برجام نگاه کنید می گوید به صورت داوطلبانه ایران این کارها را انجام دهد. به اضافه اینکه هیچ کشور دیگری از 1+5 برجام را به پارلمان خودشان نبرده که ما ببریم تصویب کنیم .ضمن اینکه ما اگر پارلمان ببریم چه میشود، یک الزامی بر دولت میشود، نه بر آنها. یعنی کار را به نفع آنها انجام دادیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه البته ممکن است کسی نظرش این باشد که طبق قانون اساسی باید به مجلس برود، افزود : چیزی که رییس جمهور و وزیر امور خارجه امضا کند، باید به مجلس رفته و تصویب شود. چرا برای خود الزاماتی ایجاد کنیم در حالیکه هیچ کشوری این کار را نکرده است ؟چرا ما میخواهیم یک فشاری را از لحاظ حقوقی بر مردم ایران وارد بکنیم، فشاری که هیچ الزام و نیازی نداریم؟
دکتر روحانی ادامه داد : برجام سبکش این بوده که دولتها با هم تفاهم کنند و برود شورای امنیت، سازمان ملل تصویب شود، آن هم رفته و تصویب شده است. بنابراین از ابتدای برنامه برجام یعنی قبل از اینکه به توافق نهایی برسیم بنا بر این بوده است. شما میدانید شبیه این توافق را در توافق ژنو هم داشتیم. منتها آن کوتاهمدت بوده و 2 سال بود این ممکن است 10 ساله باشد ، ولی شبیه همان است. آیا آن توافق به مجلس برای تصویب رفت. تفاهمهای دیگری در زمینه هستهای داشتیم. تفاهم نامه پاریس و بیانیه سعدآباد هم به مجلس نرفت. هیچ کس نگفت به مجلس چرا نرفت؟ هیچ فرقی میان آنها وجود ندارد. البته ممکن است این بحث مطرح باشد که نهادهایی این برجام را بررسی کنند، شما میدانید که پرونده هستهای از روز اول از سال 1382 تحت نظر شورای عالی امنیت ملی اداره شده است و امروز هم تحت نظر شورای عالی امنیت ملی است.
رییس جمهوری با بیان اینکه شورای عالی امنیت ملی بررسی های فراوانی را در زمینه برجام انجام داده و جلسات متعددی داشته است ، اظهار داشت : کار تقریباً مراحل نهایی خود را سیر میکند و قاعدتاً چیزی که طبق اصل 176 تحت نظر شورای عالی امنیت ملی است اگر تصویب شود در نهایت مسیرش را طی کند، به طور طبیعی این اصل حاکم بر همان اصولی است که در سوال مطرح شده مستتر بود.
رییس جمهوری در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه مردمسالاری در خصوص عمل به وعده های انتخاباتی درباره رفع حصر ، با تاکید بر اینکه تلاش دولت از ابتدا این بوده است که در داخل جامعه همه احساس آرامش بیشتری بکنند گفت : اگر موضوعی در گذشته در کشور بوده و ما میتوانیم این موضوع را طبق قانون پایان دهیم، باید پایان دهیم. البته قوه قضائیه و دادگاهها درباره مشکلی که در جامعه بوجود بیاید حکم میکنند. اما اینکه یک موضوع را تبدیل به مساله دائم در کشور کرده و مدام آن را مطرح کنیم کسی سودی نمیبرد.
دکتر روحانی تصریح کرد: همه باید تلاش کنیم قانون اجرا شود و اگر کسی خطا و اشتباهی کرده باید قانون درباره او اجرا شود و اما اگر آن را به شعار دائم تبدیل کنیم، نتیجه اش چه خواهد شد؟
رییس شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به بخش دوم پرسش این در خصوص توانایی دولت در این مساله، گفت : اقتدار یک نظام و اقتدار دولت این است که مسایل را سریعتر نهایی کند، مثل برنامه هستهای. اگر بتوانیم هر چه سریعتر در چارچوب منافع ملی این موضوع را نهایی کنیم به نفع ماست. هفته قبل که اعضای هیات دولت خدمت مقام معظم رهبری بودیم، نسبت به بحث هستهای گفتند خوب شد که پرونده جمع شد و تمام شد. اگر هر پروندهای داخلی و خارجی را بتوانیم در چارچوب مصالح ملی حل و فصل کنیم، به نفع ماست.
دکتر روحانی تصریح کرد : در زمان انتخابات و به صراحت در دانشگاه شیراز گفتم، برخی از مسایل است که کار دولت نیست یعنی دولت به تنهایی نمیتواند آن را انجام دهد. دولت میتواند شرایط را فراهم کند، من تلاش خود را در زمینه حل معضلات سیاسی و اجتماعی در چارچوب مصالح ملی و منافع ملی انجام دادم که در زمانش توضیح بیشتر خواهم داد. شما گفتید تعبیر دیپلماتیک نکنید اما واجب هم نیست که همه چیز را اعلام کرد. گفتن پیش از موعد همانند چیدن میوه نارس است ،همه باید تلاش کنیم به وحدت و اتحاد و همدلی بیشتر برسیم.
رییس جمهوری ضرورت درس گرفتن از گذشته به منظور جلوگیری از تکرار انحراف و خطا را یادآور شد و اظهار داشت : باید حوصله لازم را به خرج دهیم تا بتوانیم در یک زمان مناسب مسایل را به حل و فصل نهایی برسانیم . باید در این زمینه هم تعامل گرا و هم تحملگرا باشیم.
دکتر روحانی در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری «شین هوا» چین که از آینده روابط ایران و چین پس از توافق هستهای می پرسید ، گفت : روابط ما با چین روابط خوبی است و از ابتدای این دولت هم فرصتهایی در سفرهای مختلف از جمله در سفر شانگهای ، بیشکک و اخیرا در شهر «اوفا» روسیه پیش آمده که با رییس جمهوری چین ملاقات کنم. روند روابط دو کشور رو به پیشرفت است و طرحهای بسیار زیادی پیش روی ما است که چینیها حضور بیابند و مشارکت کنند. از جمله در توافق هستهای در اجرای برجام یکی از نکاتی که مطرح است این است که رآکتور آب سنگین اراک بتواند پیشرفتهتر شود و این کار توسط چین و یکی از کشورهای 1+5 انجام خواهد شد، که احتمالاً آمریکا خواهد بود و تکنولوژی نو و پیشرفته تر خواهد شد.
رییس جمهوری با بیان اینکه ما با رییس جمهوری چین 7 گروه کاری را مشخص کردیم برای توسعه روابط، اظهار امیدواری کرد تا در آینده تهران و پکن بتوانند طرحهایی که مد نظر دو کشور است را اجرایی و عملیاتی کنند.
دکتر روحانی افزود: چین یکی از کشورهای بسیار مهم در آسیا است و ما مصمم هستیم مناسباتمان را علاوه بر چین با روسیه و هند و سایر کشورهای مهم منطقه توسعه دهیم.
هیچ گونه محدودیتی در قدرت دفاعی خود را نخواهیم پذیرفت/ باید دنبال بازدارندگی در برابر انواع تهدیدات باشیم /خواهان روابط بهتر با همسایگان هستیم
رییس جمهوری در ادامه این نشست خبری و در پاسخ به سوالی درباره چشمانداز قدرت دفاعی ایران در دوران پساتوافق گفت: یکی از نکاتی که در موقع این توافق مورد بحث و سوال بود و شاید هم در گوشه و کنار مطرح باشد همین مسأله است که آیا برجام و توافق نهایی با 1+5 موجب کاهش قدرت دفاعی ایران خواهد شد یا موجب تقویب دفاعی ایران؟ من یک نکتهای اشاره کنم که شاید خیلی به این سوال مربوط نباشد و آن اینکه ما باید دنبال بازدارندگی در قدرت ملی و در برابر انواع تهدیدات باشیم که این بازدارندگی می تواند در بخش های دفاع، حقوق، سیاست خارجی ومسایل اقتصادی باشد.
دکتر روحانی اضافه کرد: معنای اقتصاد مقاومتی این است که کاری کنیم که ایران غیر قابل تحریم باشد اگر به این نقطه برسیم یعنی در برابر تحریم بازدارندگی ایجاد کردیم. بنابراین در سطح عمومی بازدارندگی ما افزایش پیدا کرده است .در زمینه دفاعی هم در این دولت یعنی در طول دو سال گذشته نسبت به سالهای قبل و اگر 10 سال قبل در نظر گرفته شود پیشرفت های مربوط به بخش دفاعی بیشتر بوده و بنیه دفاعی کشور قویتر شده و در انبارها نیز میزان تجهیزات و سلاحهای راهبردی بیشتر شده است.
رییس جمهوری تصریح کرد: در برجام چیزی در مورد موشک، دفاع و سلاح نیست، آنچه که هست در قطعنامه 2231 است. قطعنامههای قبلی کلا خرید و فروش سلاح و موشک را ممنوع کرده و جزو مواردی تحریمهای بینالمللی بود، در این قطعنامه جدید به جای تحریم ،محدودیت مطرح شده است. صادرات و واردات سلاح هم از یک تحریم دائمی به محدودیت 5 سال تبدیل شده است. آنچه که در زمینه موشکی هم میگوید این است که ایران موشکی طراحی نکند که برای پرتاب کلاهک هستهای استفاده شود البته ما هیچ وقت این کار را نکردیم و نخواهیم کرد و اصولا دنبال سلاح هستهای نیستیم که موشکی را برای سلاح هستهای طراحی کنیم. ضمن اینکه در برجام تصریح کردیم که نقض قطعنامه به معنای نقض برجام نیست.
رییس جمهوری تاکید کرد: نسبت به بنیه و قدرت دفاعیمان هیچ گونه محدودیت را نپذیرفتیم و نخواهیم پذیرفت آنچه برای دفاع لازم باشد اعم از موشک و غیرموشک ادامه میدهیم کما اینکه فاتح 313 را رونمایی کردیم برای اینکه دنیا بداند مسیر ما همان مسیری است که به طرف مذاکرهکنندهمان گفتیم و همان را ادامه دادیم.
دکتر روحانی در جواب این سوال که توافق هسته ای ایران چه مزایایی برای کشورهای عربی می تواند داشته باشد، گفت: یکی از آثار مهم این توافق ،ایجاد اعتماد بیشتر در میان رهبران کشورهایی است که قبلا نسبت به اهداف هستهای ایران تردید داشتند. اگر احساس کشور همسایه و غیر همسایه در منطقه این باشد که ما دنبال ساخت سلاح هستهای هستیم این به معنای برهم زدن توازن منطقهای است و نگرانی را اضافه میکند و هم روابط دوستانه ما را تحت تأثیر قرار میدهد، بنابراین توافق هستهای برای اینکه آنها اعتماد بیشتری پیدا کنند، مؤثراست.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: فکر میکنم، همه کشورهای منطقه به خوبی میدانستند که ایران بدنبال سلاح کشتار جمعی و از جمله سلاح هستهای نیست. جمهوری اسلامی ایران اساسا خواهان روابط بهتر با همه همسایگان خود است.
دکتر روحانی درباره روابط ایران و عربستان نیز تصریح کرد: ما به دنبال روابط بهتری با عربستان هستیم و میتوانستیم روابط مان را صمیمانهتر کنیم متاسفانه مشکلاتی که پیش آمد از جمله در یمن، این فضا را از بین برد، امیدوارم باز هم رهبران منطقه در چارچوب منافع ملی و در چارچوب مصالح منطقه عمل کنند و دست از جنگ و خشونت بردارند. با دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر، نمیتوان به اهداف مورد نظر رسید. آنها باید توجه کنند که ملت یمن، ملت بزرگ ، دلاور و شجاع هستند.
رییس جمهوری تاکید کرد : ایران اراده لازم را برای برقراری روابط بهتر با همه کشورها دارد و امیدواریم مقامات عربستان شرایط را برای این روابط آماده کنند و نگذارند شرایط بسیار بدی که امروز در منطقه حاکم شده و از جمله کشتار بیگناهان، ادامه پیدا کند.
دکتر روحانی در پاسخ به سوالی درباره پاسخ دولت به شکایت های برخی مقامات دولت سابق اظهار داشت: از لحاظ حقوقی هر کسی آزاد است که شکایت خود را مطرح کند. ما هم هیچ ابایی نداریم که فردی از مقام دولتی شکایت کند و شاید فرصتی پیش بیاید که موارد را بیشتر تبیین کند. نکته کلی که اشاره کردید خوب است دولت مسایل را آنچنان توضیح بدهد که فضایی برای اینگونه حرکتها ایجاد نشود، این یک مسأله دو پهلو است. اگر توضیح دهیم که در دوره قبل چه کارهایی شده، دولت تبدیل میشود به بیان مواردی که در دولت گذشته صورت گرفته است که به نظر من این موضوع نه خواست مردم است و نه دولت فرصت این کار دارد که صبح تا شب تبیین کند که چه مشکلات و مسایلی در گذشته بوده است. البته هر وقت مناسبتی پیش آمده،نسبت به برخی موارد اشاره کرده ایم .
رییس جمهوری خاطرنشان کرد : خدمت مقام معظم رهبری گفتم که از زمان شروع به کار دولت با سه چاله روبهرو بودیم و هنوز چالهها پر نشده است که آنجا توضیح دادم که بدهی های کلان دولت، یارانهای که خلاف قانون انجام شده بود یعنی بنا بود که طبق درآمد، یارانه نقدی پرداخت شود ولی برخلاف قانون اجرا شده و مسکن مهر که بدون حساب و کتاب از پایه پولی کشور بالا بردند و پایه پولی تقریباً دو برابر شده است و همان تاثیر شدیدی در تورم داشت و در عین حال چارهای نداریم که آن موارد را تکمیل کنیم و تاکنون 425 هزار از این خانهها تکمیل شده و حدود 47 هزار دیگر در حال تکمیل شدن است و دولت آن موارد را ادامه میدهد اما در عین حال چالههای که پیش روی ما وجود دارد مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم که برخی از این مشکلات به مناسبت هایی بیان میشود اما در عین حال نمیتوانیم مانع کسی در شکایات باشیم و رسیدگی آن با قوه قضائیه است.
دکتر روحانی به خبرنگار سیاست روز که در پرسش خود به تناقض میان مرگ ایران هراسی و ادامه تهدیدات آمریکا و رژیم صهیونیستی اشاره می کرد ، گفت: این که کشوری بخواهد در یک شرایطی قرار بگیرد که تهدید به طور کامل از بین برود منتفی است. همیشه ممکن است تهدیداتی باشد و اگر هیچ تهدیدی نبود ما نه نیازی به وزارت دفاع و نیروهای مسلح، هواپیما و موشک و تانک داشتیم و نه احتیاجی به کلمه بازدارندگی.
رییس جمهوری افزود:پس تهدیدات احتمالی وجود دارد و ما باید خودمان را برای تهدیدات احتمالی آماده کنیم. اما سایه غیر از تهدید است. گاهی یک ابر سیاهی بالای سر شما قرار میگیرد و شما آن را حس میکنید اما زمانی شاهد ابری در دوردست هستید که ممکن است بسوی شما بیاید.
رییس جمهوری با بیان اینکه امروز بهانه هایی که می توانست از دید حقوق بین الملل تهدید زا باشد از بین رفته است ، گفت : این که ایران کشوری است که صلح منطقه را تهدید میکند دروغ است اما این موضوع به هر حال در شش قطعنامه قبلی شورای امنیت سازمان ملل تحت فصل هفت و ماده 41 بر مبنای تهدید صلح و امنیت بینالملل مطرح شد. امروز این بهانه بر مبنای اجرای برجام و همکاری با سایر کشورها برداشته شده است. بنابراین یکی از آثار توافق این است که تهدید را از کشور دور کرده و یا برداشته است اما در عین حال مفهومش این نیست که ما خودمان را برای روز مبادا آماده نکنیم.
رییس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: ما در دنیا رقبایی و از آن بالاتر دشمنانی داریم. تهدیدات ممکن است کاهش پیدا کند اما به طور کامل منتفی نمیشود به همین دلیل باید خودمان را در برابر تهدید احتمالی با کمک قدرت بازدارندگی آماده نگه داریم . ان شاءالله کشور ما را هیچ خطری ، تهدید نکند و تحت فشار قرار ندهد و ما بتوانیم یک شرایط بسیار خوب و آرامی برای تحولات و برای پیشرفت در همه زمینهها داشته باشیم.
دکتر روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص سخنان اخیر رییس جمهوری آمریکا مبنی بر تغییر نسل مسئولان ایرانی به منظور تغییر ماهیت نظام و موضوع نفوذ در فضای بعد از برجام و برنامه های دولت برای مقابله با این استراتژی، گفت: اصل مسأله که باید حواسمان را برای جلوگیری از نفوذ قدرتهای بزرگ جمع کنیم کاملاً درست است. آنچه که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند، به عنوان یک رهنمود ملی است و همه ما باید به آن توجه کنیم.
رییس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: ما باید شرایطی را خودمان ایجاد کنیم که جلوی نفوذ آنها را بگیریم و در برابر رخنهها سد درست کنیم .هر چه قدرت اقتصادی و قدرت تکنولوژیکی و وحدت ملی و انسجام ملی و روابط دولت و ملت شما افزایش پیدا کند، احتمال نفوذ دشمن مرتب کم میشود .
رییس شورای عالی امنیت ملی افزود : اگر در داخل کشور بین دولت، نظام و مردم اعتماد وجود نداشته باشدکاملاً راه را برای رخنه دشمنان نظام باز خواهد شد . اگر از لحاظ اقتصادی در یک شرایطی باشیم که دائم نیازمند به بیرون بوده و نفت بفروشید و کالا وارد کنید، جاده را برای رخنه آنها باز کرد اید. هر مقدار قدرت ملی را بالا ببریم و توسعه کشور بیشتر شود و تعامل ما با دنیا به ویژه با همسایگان، تعامل نزدیکتری شود رخنه سیاسی، رخنه فرهنگی و امنیتی هر روز کمتر خواهد شد و این رسالت و وظیفه اصلی ما است.
رییس جمهوری با بیان اینکه بعد از توافق برجام و شرایط پساتحریم، ممکن است بعضیها بگویند که شرایط دیگر عوض شده و ما وارد ایران میشویم سرمایهگذاری، تلاش و رفت و آمد میکنیم بنابراین بیشتر اثر و نفوذ می گذاریم ، گفت : ما باید کاری کنیم که نفوذ ایران در منطقه و جهان بیشتر شود، البته منظور ما از نفوذ دخالت نیست.نفوذ فکری، فرهنگی، اقتصادی و علمی است. اینکه ما الان در منطقه از لحاظ علم و فناوری اول هستیم، این به معنی قدرت ایران است. اینکه در بعضی از رشتههای علمی ما هفتم و هشتم و نهم هستیم در نانو، بیوتکنولوژی، هوا و فضا ردههای ما در دنیا هفت تا ده است، یعنی تک رقمی است، خیلی مهم است. این قدرت علمی و فناوری ما را نشان میدهد هر چه ملت ما آگاهتر شوند و هر چه روابط بین مردم و بین اقوام و مذاهب صمیمیتر شود ،در برابر رخنه آنها سد میشود. باید توجه داشته باشیم به رهنمودهای مقام معظم رهبری و ان شاء الله کشور ما همواره آن بنیان مرصوص را در برابر انواع تهدیدات بیگانگان داشته باشد.
رییس شورای عالی اقتصاد سپس ادامه داد : دولت دنبال بازسازی اقتصاد است چراکه اگر قدرت اقتصادی ایران را احیاء کنیم و اخلاق در جامعه ما باید افزایش پیدا کند، انسجام بیشتر شود، روابط بین مردم قویتر شود و سرمایه اجتماعی اینها همه مبنایش این بوده و بر همین مبنا ادامه میدهیم.
دکتر روحانی درباره عملکرد دولت در مورد احزاب و توصیه دولت در خصوص روند فعالیت مجدد خانه احزاب با تاکید بر اینکه در کشوری هستیم که مبنای حکومت ما بر اساس آرا عمومی است و رای پایه اصلی مشروعیت حقوقی و سیاسی است،گفت: همه مقامات کشور مستقیم و یا غیرمستقیم با رأی مردم انتخاب میشوند.وقتی آراء مردم، اساس و پایه است برای مدیریت کشور، چگونه میشود افکار مردم را هدایت کرد و رقابت سالم ایجاد کرد؟ راهش احزاب و تشکلها سیاسی و حتی انجمنهای علمی و صنفی است همه اینها تاثیرگذار و مهم هستند از ابتدا برنامه دولت بر این بوده و از این نظر، دولت فراجناحی بوده و حالا هم فراجناحی است بنابراین اتهام زدن به این دولت خیلی سخت است.
دکتر روحانی افزود: اگر این دولت جناحی بود، زود میشود اتهام زد که همه فعالیتهایش بر مبنای تقویت این جناح علیه آن جناح است. دولت یازدهم که به هر دو جناح به معنی عام کلمه و به همه احزاب احترام میگذارد و همه احزاب و تشکلهای قانونی کشور در دولت مورد احترام هستند .در این دولت افرادی که دور یک میز نشسته اند، بعضی به آن جناح و بعضیها به این جناح تمایل دارند.
رییس جمهوری تصریح کرد : اساس دولت بر این است که رقابتهای سالم را تشدید بکند مخصوصاً که در آستانه یک انتخابات مهم قرار داشته و امسال دو انتخابات با هم انجام میگیرد هم انتخابات خبرگان رهبری و هم انتخابات مجلس شورای اسلامی و این بسیار مهم است که مردم ما حضور و مشارکت داشته باشند و کاری بکنیم که رقابتها بیشتر شود و حس کنند که همه در رقابت حاضر هستند.
* هر چه فضا برای حضور احزاب و گروهها فراهم تر باشد، انتخاب باشکوه تر و قشنگتر میشود
دکتر روحانی گفت : انتخاباتی که مد نظر ما است یعنی اینکه مردم بیایند در یک فضایی همه چهرهها ، افکار و نظرات مختلف را ببینند و از بین آنها انتخاب کنند . هر چه فضا برای حضور بیشتر احزاب و گروهها فراهم تر باشد، انتخاب باشکوه تر و قشنگتر میشود و مردم با نشاط بیشتری در انتخابات شرکت میکنند و در نهایت بهانههایی که دیگران علیه انتخابات می گیرند ، از دست آنان گرفته می شود.
دکتر روحانی در پاسخ به اینکه بعد از تحریم اولویت همکاری با کشورهای حاشیه دریای خزر و خلیج فارس چگونه خواهد بود، اظهار داشت: طی دو سال گذشته تا قبل از اینکه به برجام برسیم روابط با کشورهای حاشیه دریای خزر را توسعه دادیم . روسای جمهور ترکمنستان ، قزاقستان و آذربایجان به ایران سفر کردند و ملاقاتهای زیادی با رییس جمهوری روسیه داشتیم و ارتباطات بسیار خوبی برقرار کردیم و تقریباً به همه کشورهای حاشیه دریای خزر سفر کردم و سفرهایی نیز در پیش است.
رییس جمهوری اضافه کرد: با جمهوری آذربایجان میتوانیم همکاریهای فراوانی هم در زمینه اقتصادی و هم در زمینه فعالیت مشترک در دریای خزر داشته باشیم و امروز روابطمان را در راستای منافع دو کشور خیلی نزدیکتر کردیم و تبلیغات نادرستی که گاهی در رسانه وجود داشت ،فروکش کرده است و اطمینانی بین دو دولت وجود دارد که امیدواریم شاهد امنیت بیشتر در منطقه باشیم و بیش از پیش به مساله با اهمیت محیط زیست دریای خرز توجه کنیم.
*از برنامههای دولت، واگذاری امور به مردم و بخش خصوصی است
دکتر روحانی در پاسخ به اینکه دولت تدبیر و امید در خصوص توانمندسازی بخش خصوصی در استقبال از شرکتهای خارجی برای بازار ایران در دوره پسا توافق و پسا تحریم چه تمهیداتی را در نظر گرفته است، اظهار داشت: یکی از برنامههایی که دولت از آغاز پیگیری می کند، واگذاری امور مردم به مردم و بخش خصوصی است حتی در بخش فرهنگی هم چنین اعتقادی داریم. باید به تدریج برخی از امور را به خود انجمنهای تخصصی فرهنگی واگذار کنیم.
رییس جمهوری گفت: بخش اقتصادی جایی است که بهترینها، خصوصیترینها هستند. به هر میزان که بخش خصوصی به سمت عمومی سوق پیدا کند کارها سختتر میشود و مسایلی مانند رانت و فساد پیش میآید . اساس برنامه دولت تشویق بخش خصوصی برای حضور بیشتر و کارآفرینان این بخش برای فعالیت بیشتر است.
*کارآفرینان به میدان بیایند و فعال شوند
دکتر روحانی با بیان اینکه در پسا تحریم شرایط برای فعالیت اقتصادی از جمله در بخش خصوصی آمادهتر میشود ،گفت: از همه کارآفرینان کشور دعوت میکنیم که به میدان بیایند و فعال شوند.
رییس جمهوی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چقدر امید و نشاط در این دو سال گذشته برقرار شده است و به نظر شما در چه بخشهایی توانستید رضایت جوانها را به دست آوردید؟، اظهار داشت: دولت بر این باور است که نسل جوان یک سرمایه بسیار عظیم و بزرگی هستند مخصوصاً اینکه امروز جوانهای ما در دانشگاهها فعال هستند و بیش از 4 میلیون دانشجو در کشور حضور دارند که باید فضا و زمینه را برای حضور و فعالیت آنها آماده کنیم، فکر میکنم در محیط دانشگاه و محیط های علمی ، فضای بهتری بوجود آمده است و امروز دانشجویان ما در یک محیط بانشاط تری در دانشگاهها فعال هستند. در زمینه هنری و فناوریهای نو ، فضای بهتری در شرکتهای دانش بنیان بوجود آوردیم و در زمینه سیاسی نیز بخاطر اینکه کمک کردیم به فعالیت بهتر احزاب و فعالیت خانه احزاب، حتماً آنها رضایتمندی بیشتری دارند .
*در فضای پساتحریم زمینه بهتری برای فعالیت جوانان آماده میشود
رییس جمهوری گفت : امیدوارم تلاشهای دولت در بخشهای مختلف برای جوانها قابل قبول باشد، البته در فضای پساتحریم زمینه بهتری برای فعالیت جوانان آماده میشود، بویژه در زمینه اشتغال که ان شاء الله این مشکل حل شود مشکل ازدواج هم حل میشود و اگر این دو حل شود، مشکل اعتیاد هم حل میشود . آسیبهای اجتماعی حل و فصل خواهد شد در صورتی که بتوان اشتغال خوب برای جامعه مان بوجود بیاوریم.
رییس جمهوری در پایان با قدردانی و تشکر از اصحاب رسانه تصریح کرد: رسانهها بار سنگینی برای ارتباط مردم دولت و دولت و مردم بر دوش دارند. تلاش ما بر این است که فضای مناسبی برای فعالیت رسانهها ایجاد و از آنها حمایت کنیم و ان شاءالله رسانهها به فعالیت خودشان ادامه میدهند و فضای مناسبتری را برای فعالیت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در جامعه بوجود میآورند.