رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در جمع دانشجویان نمونه این دانشگاه گفت: اگر دانشجویان نمونه نخواستند از فرصت مطالعاتی خارج از کشور در نظر گرفته شده برای آنها استفاده کنند، یک کمک هزینه معنوی سفر به عتبات عالیات برای آنان در نظر گرفته میشود.
به گزارش عطنا، حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی 12 آذرماه در بیست و ششمین جشنواره دانشجویان نمونه مرحله درون دانشگاهی در دانشکده مدیریت و حسابداری این دانشگاه، بیان کرد: برای حاضر شدن در چنین جلساتی همیشه روزشماری میکنم.
وی با بیان اینکه نتایج زحمات و تلاشهای پرارزش استادان و کارکنان این دانشگاه در این مراسمها مشخص میشود، گفت: دانشگاه علامه طباطبائی در چند سال گذشته جهش رو به جلو و قابل توجهی داشته است.
سلیمی اضافه کرد: با ساخت و سازهای جدید عمرانی در دانشگاه طی چند سال گذشته، اضافه شدن استادان جدید به جمع هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی و فعال شدن بخش بینالملل، این دانشگاه به رتبههای بالا و خوبی در سطح بینالمللی دست پیدا کرده است.
وی درباره همین موضوع افزود: تمام این دستآوردها به اندازه یک دانشجو نمونه ارزش ندارد، چون انسانها هستند که میتوانند به عنوان بنیانها و پایهگذاران اصلی تحول، نقشآفرین باشند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه امیدوارم بتوانیم شرایط بهرهبردن از تواناییهای دانشجویان نمونه را در دانشگاه فراهم کنیم، گفت: دانشجویان نمونه کسانی هستند که کاستیها، کمبودها، محدودیتها و ضعفهای ما را میفهمند و با این حال خود را ارتقا دادند و موجب افتخار دانشگاه شدند.
وی افزود: بسیاری از دانشجویان نمونه در حال حاضر حرکتهایی را آغاز کردند که میتواند باعث جهش فکری در رشتههای مختلف شود.
سلیمی بیان کرد: ما در زمانهای زندگی میکنیم که تمام بنیانهای حیات اجتماعی در حال دگرگونی است و جامعه، دولت و دانشگاه دیگر نمیتوانند حیاتی مانند 35 سال قبل داشته باشند و همه چیز در جهان دچار تغییر شده است، بنیانهای دانش، منابع دستیابی به دانش و ماهیت دانشگاه نیز دگرگون شده است.
او با اشاره به اینکه ما در بخشی از نظام دانشگاهی کشور هنوز در ساختار دانشگاه قرن 18 زندگی میکنیم، گفت: دانشگاه آموزشمحور محض در اواسط قرن 18 کنار گذاشته شده و دانشگاه آموزش- پژوهشی جایگزین آن شده است.
سلیمی افزود: ما به یک دانشگاه متفاوت نیاز داریم، گاهی در قالب دانشگاههای قرن 18 عمل میکنیم و یک بسته اطلاعاتی را در قالب یک جزوه در اختیار دانشجویان قرار میدهیم در صورتی که رویه دانشگاه این نیست.
وی اظهار کرد: از دانشجویان نمونه و برتر و استادان خواهش میکنم که کمک کنند از این مرحله عبور کنیم و در حوزه علوم انسانی و اجتماعی نشان دهیم که گونهای دیگر از حیات دانشگاه نیز امکانپذیر است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه علاوه بر هدایای نمادین برای دانشجویان نمونه، آنها باید از چند جهت مورد حمایت قرار بگیرند، گفت: اگر ایده جدید داشتند در مرکز رشد دانشگاه آنها را به کار میگیریم و شرایط را برای آنها فراهم میکنیم تا بتوانند شرکتهای دانش بنیان خود را تأسیس کنند.
وی افزود: دانشجویان نمونه اگر مقالات و تولیدات علمی داشتند و خواستد در عرصه بینالمللی و در مجلات معتبر جهانی آنها را چاپ کنند از آنان حمایت میکنیم.
سلیمی با اشاره به اینکه سه دانشجوی نمونه دانشگاه برای شرکت در مسابقات مرحله کشوری معرفی میشوند، گفت: برای قدردانی از دانشجویان نمونه که میخواهند برای فرصت مطالعاتی به خارج از کشور بروند، از آنها حمایت بیشتری میکنیم تا بتوانند در شرایط بهتر فرصت مطالعاتی خود را بگذرانند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در پایان یادآور شد: اگر دانشجویان نمونه نخواستند از فرصت مطالعاتی خارج از کشور در نظر گرفته شده برای آنها استفاده کنند، یک کمک هزینه معنوی سفر به عتبات عالیات برای آنان در نظر گرفته میشود.
حسین سلیمیبجستانی، معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی نیز در این مراسم گفت: دانشجویان نمونه انتخاب شده بر اساس شاخصهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و شئونات دانشجویی، معرفی و از آنها تقدیر میشود.
وی با بیان اینکه هدف جشنواره برگزاری جشنواره دانشجویان نمونه الگوسازی و ایجاد یک رقابت سالم بین دانشجویان است، اظهار کرد: برگزاری این مراسم و ایجاد این رقابت بین دانشجویان وظیفه ما است.
سلیمیبجستانی افزود: شاخصهایی برای انتخاب دانشجویان نمونه از سوی سازمان امور دانشجویان کشور ابلاغ میشود و دانشجویان نیز در یک سامانه ثبتنام میکنند و سپس از بین آنها، دانشجویان نمونه انتخاب میشوند.
وی تصریح کرد: امسال 191 نفر در سامانه انتخاب دانشجویان نمونه ثبتنام کردند و از این تعداد سه نفر به عنوان دانشجوی نمونه و 26 نفر شایسته تقدیر انتخاب شدند.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی یکی از ابتکارات جشنواره دانشجویان نمونه امسال را اضافه کردن بخش دانشجویان برگزیده دانست و بیان کرد: در این بخش گروههای آموزشی هر دانشکده دانشجویان برگزیده هر رشته را به ستاد برگزاری جشنواره دانشجویان نمونه دانشگاه علامه طباطبائی برای تقدیر معرفی کردند.
وی به بیان شاخصهای انتخابات دانشجویان برگزیده توسط گروههای آموزشی هر دانشکده پرداخت و گفت: شاخصها به چهار بخش آموزش (معدل و شرکت در المپیاد)، پژوهش (مقاله پژوهشی، تألیف کتاب، جشنوارههای داخلی و مواردی از این قبیل)، بخش فرهنگی (شرکت در انجمنها، کانونها و فعالیتهای قرآنی) و بخش شئونات دانشجویی تقسیم میشود.
سلیمیبجستانی با بیان اینکه دانشجویان نمونه و شایسته چند ویژگی مهم دارند که یکی از مهمترین آنها برنامهریزی است، افزود: دانشگاه باید زمینه و بستر مناسب برای فعالیتهای علمی آنها در بخشهای مختلف را فراهم کند.
وی در ادامه گزارشی از فعالیتهای حوزه دانشجویی طی 8 ماه گذشته بیان کرد و گفت: کسب رتبه نخست بهبود فضای خوابگاه و تغذیه در بین دانشگاههای برتر بر اساس آمارهای صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم، بازسازی کامل یک خوابگاه دخترانه جدید (ولی عصر (عج))، اجاره یک خوابگاه جدید، بهسازی رستورانها و خوابگاهها، صنعتیسازی پخت غذا در رستورانها، قرار گرفتن همه دانشجویان تحت پوشش بیمه حوادث و افزایش کار دانشجویی از جمله فعالیتهای معاونت دانشجویی بوده است.
معاون دانشجویی با اشاره به رونق فعالیتهای ورزشی در خوابگاههای دانشجویی، خاطرنشان کرد: اکثر خوابگاهها به تجهیزات و لوازم وزرشی مجهز شده و برنامهها و لیگهای مختلف ورزشی نیز در حال برگزاری است.
وی با اشاره به اجرای طرح پایش سلامت دانشجویان با همکاری مرکز بهداشت، مرکز مشاوره و سلامت روان، تربیتبدنی و میدریت دانشجویی، گفت: امسال برای اولینبار چهار هزار و 100 نفر از دانشجویان در برنامههای پایش سلامت شرکت کردند، ضمنآنکه یک هزار و 900 نفر نیز در کارگاهای توجهی حضور داشتند.
سلیمیبجستانی با اشاره به راهاندازی مرکز بهداشت و درمان که افتتاح ساختمان جدید آن در 100 متر زیربنا در دست اقدام است، گفت: در سال جاری بیش از 500 برنامه فرهنگی هنری در دانشگاه و خوابگاهها برگزار شده است.
در ادامه این مراسم حجتالاسلام صادق اکبریاقدم، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبائی ضمن تبریک به دانشجویان نمونه دانشگاه، گفت: رهبر معظم انقلاب چند تعبیر با این مضامین داشتندکه شما دانشگاهیان حل مسئله کنید و گرههایی که حل کردن آنها در فضای علمی کشور است را دنبال کنید.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان نمونه میتوانند نقش کلیدیتری را در زمینه حل و تبیین مسئله ایفا کنند، افزود: اهمیت کار در حوزه علوم انسانی در دانشگاهها به قدری مهم است که از آن به عنوان تنگه احد نظام یاد میکنند.
اکبریاقدم با اشاره به سخنان رهبری در اینباره، افزود: رهبری در خصوص اهمیت علوم انسانی میفرمایند، «سیطرهای که علوم انسانی در سبک زندگی، خانواده، اقتصاد، اجتماع، آسیبهایی اجتماعی و مسائل خرد و کلان در جامعه دارد، سایر علوم ندارد».