۱۰ مهر ۱۳۹۶ ۰۹:۱۶
کد خبر: ۱۴۲۱۷۹
mohamadgholi-yusefi

 استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: حتما لازم است که یک بازنگری کلی در ساختار بوروکراتیک دولت صورت بگیرد تا بتوان کاهش هزینه ها را در دستور کار قرار داد، چون تا وقتی که نهادهای ناکارآمد و بازدارنده را حفظ کنیم کسری بخشهای بودجه ما را رها نخواهند کرد.


به گزارش عطنا به نقل از بولتن‌نیوز، محمدقلی یوسفی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی  با بیان اینکه برای من به عنوان یک اقتصاددان، اصلا مهم نیست که این کسری بودجه چگونه تامین می شود، اظهار کرد: برای من مهمتر همین منابع و سرمایه ای است که متعلق به کل کشور و تمامی نسلِ اســت و امروز در اختیار دولت قرار دارد؛ من می خواهم بدانم که از این منابع چطور استفاده می شود و چطور باید استفاده می شده که نشده است.


وی افزود: هرچقدر درآمد دولت بیشتر باشد، تصمیمات دولتی جایگزین تصمیمات بخش خصوصی می شود و هرچقدر دولت به بخش خصوصی وابسته باشد، هرچقدر دولت کوچکتر باشد جامعه بیشتر نفع می برد چون میزان پاسخگویی دولت به جامعه بالاتر می رود.


این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه من خیلی متاسفم که بعضی ها از نفت به عنوان تهدید یــا بلا یاد می کنند، یا افــراد دیگری که از کاهش قیمت نفت خوشحال می شوند، گفت: دلایلی که باعث می شود ما از نفت درست استفاده نکنیم، باعث می شد که از صنعت و کشاورزی هم درست اســتفاده نکنیم. درحالی که مشکل دولتهای ما این است که به جای ســرمایه گذاری زیرساختی، سیاست های نمایشی را اجرا می گذارند.


او اضافه کرد: ما باید به صورت روزانه و متوالی در بخش های مختلف تولید کشور سرمایه گذاری کنیم، نه اینکه منابع خدادادی را در بخش هزینه های جاری دولت صرف کنیم.


او در پاسخ به این سئوال که مسئولان می گویند، امسال به دلیل کاهش بهای نفت در نیمه اول سال با کسری بودجه مواجه هستیم و برای حل این مشکل چه باید کرد، گفت: نخستین مساله این است که دولت باید خود را کوچکتر کند و هزینه های جاری اش را به حداقل برساند. چه نیازی وجود دارد که دولت روزبه روز بزرگتر می شود. چرا این همه وزارتخانه داریم؟ آیا همه لازم است؟


او ادامه داد: حتما لازم است که یک بازنگری کلی در ساختار بوروکراتیک دولت صورت بگیرد تا بتوان کاهش هزینه ها را در دستور کار قرار داد، چون تا وقتی که نهادهای ناکارآمد و بازدارنده را حفظ کنیم کسری بخشهای بودجه ما را رها نخواهند کرد.


یوسفی تصریح کرد: این زیرمجموعه های هزینه بر دولت، روزانه به نقدینگی نیاز دارند، درحالی که ما در بخش های پیشرانی چون کشاورزی و صنعت که در صورت توجه می توانند ارزش افزوده ایجاد کنند، رکودی سـنگین را شاهدیم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار