استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت: حتما لازم است که یک بازنگری کلی در ساختار بوروکراتیک دولت صورت بگیرد تا بتوان کاهش هزینه ها را در دستور کار قرار داد، چون تا وقتی که نهادهای ناکارآمد و بازدارنده را حفظ کنیم کسری بخشهای بودجه ما را رها نخواهند کرد.
به گزارش عطنا به نقل از بولتننیوز، محمدقلی یوسفی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه برای من به عنوان یک اقتصاددان، اصلا مهم نیست که این کسری بودجه چگونه تامین می شود، اظهار کرد: برای من مهمتر همین منابع و سرمایه ای است که متعلق به کل کشور و تمامی نسلِ اســت و امروز در اختیار دولت قرار دارد؛ من می خواهم بدانم که از این منابع چطور استفاده می شود و چطور باید استفاده می شده که نشده است.
وی افزود: هرچقدر درآمد دولت بیشتر باشد، تصمیمات دولتی جایگزین تصمیمات بخش خصوصی می شود و هرچقدر دولت به بخش خصوصی وابسته باشد، هرچقدر دولت کوچکتر باشد جامعه بیشتر نفع می برد چون میزان پاسخگویی دولت به جامعه بالاتر می رود.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه من خیلی متاسفم که بعضی ها از نفت به عنوان تهدید یــا بلا یاد می کنند، یا افــراد دیگری که از کاهش قیمت نفت خوشحال می شوند، گفت: دلایلی که باعث می شود ما از نفت درست استفاده نکنیم، باعث می شد که از صنعت و کشاورزی هم درست اســتفاده نکنیم. درحالی که مشکل دولتهای ما این است که به جای ســرمایه گذاری زیرساختی، سیاست های نمایشی را اجرا می گذارند.
او اضافه کرد: ما باید به صورت روزانه و متوالی در بخش های مختلف تولید کشور سرمایه گذاری کنیم، نه اینکه منابع خدادادی را در بخش هزینه های جاری دولت صرف کنیم.
او در پاسخ به این سئوال که مسئولان می گویند، امسال به دلیل کاهش بهای نفت در نیمه اول سال با کسری بودجه مواجه هستیم و برای حل این مشکل چه باید کرد، گفت: نخستین مساله این است که دولت باید خود را کوچکتر کند و هزینه های جاری اش را به حداقل برساند. چه نیازی وجود دارد که دولت روزبه روز بزرگتر می شود. چرا این همه وزارتخانه داریم؟ آیا همه لازم است؟
او ادامه داد: حتما لازم است که یک بازنگری کلی در ساختار بوروکراتیک دولت صورت بگیرد تا بتوان کاهش هزینه ها را در دستور کار قرار داد، چون تا وقتی که نهادهای ناکارآمد و بازدارنده را حفظ کنیم کسری بخشهای بودجه ما را رها نخواهند کرد.
یوسفی تصریح کرد: این زیرمجموعه های هزینه بر دولت، روزانه به نقدینگی نیاز دارند، درحالی که ما در بخش های پیشرانی چون کشاورزی و صنعت که در صورت توجه می توانند ارزش افزوده ایجاد کنند، رکودی سـنگین را شاهدیم.