سعدالله زارعی، استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی و كارشناس مسائل بینالمللی در این یادداشت به تشریح نقش مهم نیروهای انقلابی در پیشبرد اهداف نظام سیاسی ایران پرداخته است که در زیر میخوانیم:
به گزارش عطنا به نقل از جامجم، زمانی که از دولت یا نظام سیاسی صحبت میکنیم، این دولت یا نظام سیاسی در چارچوب و مقدورات خود حرکت میکند، بنابراین در اینجا به افرادی در جایگاههای معین با کارکردهای معین برای اجرا شدن آن چارچوبها نیاز داریم و هر جزئی باید نقش خود را ایفا کند. زمانی که از انقلاب و وضعیتی فرانظام صحبت میکنیم، بسیاری از موضوعات از قبل معین نبوده و قابل پیشبینی نیست، بنابراین نیاز به نیروهایی با انگیزههای مضاعف و درجات بالایی از تعهد نسبت به آن انقلاب یا نظام داریم. در چنین وضعیتی نیاز به افرادی داریم که نقشهایی که معمولا فراتر از توانایی عادی اشخاص است را ایفا کنند؛ نیاز جدی به ایثار، تحرک خاص و ابتکار وجود دارد که در برابر هر پدیده بتوانند کارکرد خاص خود را داشته باشند.
در انقلابها با طیف وسیعی از دشمنان مواجه میشویم و در نتیجه آن انقلاب یا پدیده جهانی دائما در معرض تندباد سیاسی و امنیتی قرار میگیرد. در طول 39 سالی که از انقلاب میگذرد شاهد جنگ، تحریمهای سخت و ائتلافهایی علیه ملت ایران تا ترور شخصیتهای انقلاب و عناصر موثر انقلاب هستیم. اگر میخواهیم در یک انقلاب با روندها مقابله کنیم نیاز به انسانهای مقاوم و مومن داریم که در مقابل این موجها مثل صخره عمل کنند. خوشبختانه برخلاف انقلابهای دیگر که در همان دهه اول هواداران خود را از دست میدهند، انقلاب اسلامی امروز با وجود گذشت 39 سال هنوز مدافعانی پرحرارت با انگیزه انقلابی به اندازه مدافعانی که بار پیروزی انقلاب را به دوش کشیدند برای دفاع از انقلاب، نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و تامین آرمانها دارد.
تقویت روحیه انقلابی و جهادی در نسل جوان مهمترین وظیفه مسئولان فرهنگی در کشورمان است. مسئولان فرهنگی موظفند روحیه و جریان انقلابی را در محیطهای مختلف تقویت کرده و از آن پشتیبانی کنند. بر این اساس، میتوانیم شهید حججی را نمونهای درخشان از رویشهای انقلاب بدانیم. امروز بسیاری از جوانان با انگیزه بالا بهدنبال آن هستند که از خانواده و راحتی خود گذشته و در دفاع از ارزشها با دشمن مبارزه کنند.
امروز میتوانیم با قطعیت بگوییم اگر چنین نیروهای انقلابی و با انگیزههای قوی انقلابی نبودند، اثری از انقلاب نیز به عنوان پدیده زنده وجود نداشت. جامعه ما برای پیشرفت خود به این انگیزههای انقلابی نیاز دارد، برای عبور از موانع نیز باید به ارزشهای انقلابی رجوع کنیم چرا که بدون روحیه انقلابی، مقابله با استکبار ممکن نیست.