۲۹ شهريور ۱۳۹۶ ۱۴:۴۷
کد خبر: ۱۴۰۲۹۶
behkish

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی: مثلث نجات اقتصاد ایران را کاهش فساد و قاچاق، حل مشکلات بانک‌ها و رقابتی کردن اقتصاد عنوان کرد.


به گزارش عطنا به نقل از برنا، محمدمهدی بهکیش در نشست مشترک فعالان بخش خصوصی و نمایندگان موسسه پرایس پاترهاوس کوپرز با اشاره به اینکه مثلث نجات ایران شامل رقابتی کردن اقتصاد با هدف گسترش صادرات، مبارزه با قاچاق و فساد و ساماندهی بانکها و موسسات اعتباری در داخل و خارج کشور است، گفت: در مورد قاچاق با کمک یکی از دانشگاهها و اتاق بازرگانی تهران، پروژه ای شروع شده است که یک سال دیگر نتایج آن حاصل می شود که می تواند بنگاه ها را رتبه بندی کرده و وضعیت فساد آنها را مشخص کند.


وی اظهار کرد: مدل این طرح با محوریت با اتاق بازرگانی تهران، در حال تهیه است. به این معنا که تمام چربی هایی که در سیستم تعبیه شده، باید خارج شود تا اقتصاد رقابتی شود، در این صورت می‌توان کالاهای صادراتی تولید کرد و در سطح بین المللی، وارد رقابت شد.


بهکیش با بیان اینکه رشد در نتیجه افزایش صادرات، افزایش فروش کالا و افزایش خریدهای دولتی حاصل می‌شود، گفت: اکنون مصرف ما به سال ۸۱ بازگشته و بسیار کم شده است؛ این در حالی است که خریدهای دولتی نیز به سال ۸۶ برگشته و ضمن اینکه سرمایه گذاری و صادرات نیز به شدت کاهش یافته است.


وی با اشاره به اینکه برای حرکت به جلو نباید منتظر باشیم که دولت تنها وارد عمل شود، گفت: باید تک تک افراد وارد عمل شده و بنگاهداران چربی‌های رانت را از سیستم خود خارج نمایند در این حالت اقتصاد رقابتی می‌شود. ضمن اینکه قیمت گذاری باید برداشته شود تا هزینه ها کاهش یابد البته مقرراتی هم دست و پای فعالان اقتصادی را بسته است که باید اصلاح شود اما اتاق های بازرگانی نیز باید کمک کنند.


بهکیش در پایان افزود: متاسفانه در شرایطی که وزیر صنعت جدید صنعت تازه شروع به کار کرده است، لابی های قدرتمندی دور او را گرفته اند که اولین مصوبه و حرفش این بوده که تعرفه ها را برای 4 سال ثابت نگاه دارد، در حالی که برخی از تعرفه ها اکنون 100 درصد است و این تعرفه یعنی اینکه ما نمی خواهیم با دنیا تجارت کنیم، پس باید پیگیری کرد که چه لابی های قدرتمندی دور او را گرفته اند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار