۱۵ شهريور ۱۳۹۶ ۱۳:۳۵
کد خبر: ۱۳۷۹۷۹
mizgerd abdollahi nezhad rezaeian sepanji (4)

استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی که برای یک کارگاه آموزشی در لرستان به سر می‌برد در تحلیل خبر یکی از خبرنگاران این استان که بازتاب بین‌المللی هم داشت به نکاتی درباره اهمیت سوژه‌یابی علمی و سبک‌های خبری پرداخت.


به گزارش عطنا به نقل از خبرآنلاین لرستان، استاد علوم ارتباطات دانشگاه علّامه طباطبائی تهران، در مسترکلاس « سوژه‌یابی علمی و سبک‌های خبری » که توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بنیاد ملی نخبگان و با همکاری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان در خرم‌آباد برگزار شد، از امین ساکی مدیرمسوول پایگاه خبری خرم‌آباد فردا ، به خاطر کشف سوژه و تهیه خبر " دانشمند خرم‌آبادی مقیم آمریکا داروی جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر را کشف کرد" تقدیر کرد.





دکتر علیرضا عبدالهی‌نژاد در تحلیل این خبر گفت: سوژه نه تنها در رسانه‌های لرستان، نه تنها در رسانه‌های کثیرالانتشار ایران با گستره توزیع بالا، بلکه در رسانه‌های بین‌المللی هم به عنوان یک سوژه‌ی با ارزش خبری بالا شناخته می‌شود. از این رو، نگاه تیزبینانه‌ی امین ساکی را تحسین می‌کنم و می‌ستایم.


استاد علوم ارتباطات، در ادامه افزود: ساده‌سازی مفاهیم پیچیده علمی جهت انتشار در رسانه‌ها یکی از مسائلی است که باید در تهیه و انتشار یک خبر به آن توجه کرد. خوشبختانه در خبر تولیدی آقای ساکی، این مهم به خوبی رعایت شده است و مخاطب با خواندن لید خبر، به کاربرد موضوع مورد اشاره پی‌خواهد برد.


استاد دانشگاه علّامه طباطبائی ضمن انتقاد از برجسته‌سازی عنوان " دانشمند خرم‌آبادی " در متن خبر، تصریح کرد: من با اینگونه برجسته‌سازی‌ها مخالفم و دلیلی نمی‌بینم که خبرنگار، موضوع مهمی در این سطح را محدود به یک منطقه جغرافیایی کند، چرا که اصلاً ضرورتی به انجام این کار نیست.
وی در ادامه گفت: این سوژه‌یابی و تبدیل آن به یک خبر، ارزش آن را دارد که خبرنگار، آن را به عنوان یک خبر اختصاصی درج کند. به قول خبرگزاری رویترز، باید از عنوان Exclusive Interview، یعنی در « گفت‌و‌گوی اختصاصی »، استفاده کرد تا خبر متعلق به شما باشد. اگر چه در کشور ما گاهی، برخی رسانه‌ها بی‌اخلاقی حرفه‌ای می‌کنند و اینگونه اخبار را به نام رسانه خود و بدون ذکر منبع منتشر می‌کنند اما، این مهم است که شما، از عنوان گفت‌و‌گوی اختصاصی در اخبار منتشره خود استفاده کنید.

دکتر عبدالهی‌نژاد در ادامه تجزیه و تحلیل متن خبر تاکید کرد که ای‌کاش نام علمی داروی کشف شده، در متن خبر آورده می‌شد، که امین ساکی در پاسخ گفت: چون داروی جلوگیری از ابتلای انسان به بیماری آلزایمر در مرحله آزمایش روی حیوانات است و تا چند سال دیگر روانه بازار خواهد شد، لذا در گفت‌و‌گو با دکتر الماسیان به این مهم پی‌بردم که هنوز نام اختصاصی برای این دارو در نظر گرفته نشده است.

خبر «دانشمند خرم آبادی مقیم آمریکا داروی جلوگیری از ابتلا به آلزایمر را کشف کرد » پایگاه خبری خرم‌آباد فردا، توسط بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی، در خرداد ماه 1395 منتشر شد.


گفتنی است در این دوره که با هدف مهارت‌افزایی خبرنگاران و روابط عمومی‌های مراکز علمی و فناورانه استان و با حضور خبرنگاران رسانه‌های محلی و کارشناسان روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی استان برگزار می‌شود، حمیدرضا مدقق و علی‌رضا عبدالی‌نژاد، از استادان برجسته علوم ارتباطات در دانشگاه علامه طباطبائی به‌عنوان مدرس حضور دارند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار