۲۱ مرداد ۱۳۹۶ ۰۹:۴۳
کد خبر: ۱۳۲۸۸۳
yaman

آب‌های سواحل یمن قربانگاه دست کم 56 پناهجوی آفریقایی شد. در دو روز متوالی چهارشنبه و پنجشنبه گذشته قاچاقچیان انسان بی‌رحمانه پناهجویان آفریقایی را نزدیک سواحل یمن به آب انداختند و از ترس دستگیر شدن به دست نیروهای امنیت ساحلی یمن به کشور مبدأ برگشتند.


به گزارش عطنا به نقل از ایران، گویا فاجعه انسانی‌ای که در حال حاضر و به‌دلیل تجاوز نظامی 27 ماهه عربستان سعودی و متحدانش در خاک یمن در حال رخ دادن است کافی نبود که این بار آب‌های سواحل یمن نیز قربانگاه دست کم 56 پناهجوی آفریقایی شد. در دو روز متوالی چهارشنبه و پنجشنبه گذشته قاچاقچیان انسان بی‌رحمانه پناهجویان آفریقایی را نزدیک سواحل یمن به آب انداختند و از ترس دستگیر شدن به دست نیروهای امنیت ساحلی یمن به کشور مبدأ برگشتند. در روز چهارشنبه از 120 پناهجویی که به آب انداخته شده بودند، پیکر بی‌جان 29نفر پیدا شد و دست کم 22 نفر دیگر در فهرست مفقودی‌ها قرار گرفتند که به احتمال قوی آنها نیز کشته شده‌اند. روز پنجشنبه نیز از 160 پناهجویی که به آب انداخته شدند، 6 جسد بی‌جان در آب‌های دریای یمن کشف شد اما احتمال افزایش این آمار وجود دارد زیرا در این حادثه نیز عده‌ای در دریا مفقود شده‌اند.
یکی از پناهجویان آفریقایی که به دریا انداخته شده اما نجات یافته است درباره اتفاق روز چهارشنبه به روزنامه انگلیسی گاردین گفت، قاچاقچیان انسان بیش از 120 پناهجو را وادار کردند که وسط دریا از قایق خارج شوند. آنها عمدتاً اتیوپیایی و سومالیایی تبار بودند و میانگین سنی‌شان حدود 16 سال بود. این پناهجو ادامه داد، در میان پناهجویانی که در دو روز چهارشنبه و پنجشنبه در سواحل یمن غرق شده‌اند زنان و کودکان هم هستند. سایت شبکه خبری الجزیره نیز تعداد پناهجویانی را که توسط قاچاقچیان انسان در روز پنجشنبه به آب انداخته شده‌اند دست کم 160 نفر اعلام کرد و نوشت، آمار غرق شده‌های حادثه روز پنجشنبه 6 نفر شامل دو مرد و چهار زن بودند و 13 پناهجوی دیگر همچنان مفقود هستند. لورنت دبوک، رئیس سازمان بین‌المللی مهاجران در یمن در گفت‌و‌گو با شبکه خبری الجزیره درباره این حادثه گفت: «واقعاً شرایط اسفباری است. آنها [پناهجویان] به همراه قاچاقچیان انسان در یک قایق بودند اما به آب انداخته شدند قبل از آنکه به ساحل برسند. این اتفاق تازه‌ای است که رخ می‌دهد. جنگ داخلی یمن و از بین رفتن نهادهای دولتی در این کشور باعث شده که چنین «شبکه‌های جنایتکاری» براحتی و آزادانه فعالیت کنند. بنا بر گزارش گاردین به نقل از سازمان بین‌المللی مهاجران، از ابتدای سال‌جاری میلادی تاکنون 55 هزار نفر از ساکنان کشورهای شاخ آفریقا بویژه سومالی و اتیوپی به امید داشتن زندگی بهتر، خانه و کاشانه خود را به مقصد کشورهای ثروتمند خاورمیانه (عربستان، کویت و...) رها کرده و با انتخاب پرخطرترین راه یعنی عبور از دریای متلاطم و رسیدن به یمن که دروازه ورود به «آرمان شهرشان» است، جان خود و عزیزانشان را به قاچاقچیان انسان سپرده‌اند؛ قاچاقچیانی که به گفته یکی از مقام‌های سازمان بین‌المللی مهاجران در عدن، از ترس دستگیر شدن براحتی پناهجویان را به آب می‌اندازند و جان یک مهاجر برای آنها تنها 100دلار ارزش دارد. سال گذشته میلادی نیز بیش از 111 هزار و 500 پناهجوی آفریقایی خود را به یمن رساندند تا از طریق این کشور به کشورهای ثروتمند حاشیه خلیج فارس بروند.




اذعان شورای امنیت به نقش جنگ‌ها در بروز قحطی‌ها


جنگ، ناامنی، قحطی و نبود ملزومات بهداشتی و درمانی باعث شده است که ساکنان کشورهای آفریقایی رنج و مصائب مهاجرت را به جان بخرند. گواه این ادعا نیز تازه‌ترین گزارش شورای امنیت سازمان ملل متحد است که در آن هشدار داده بیش از ۲۰ میلیون نفر به‌دلیل جنگ در یمن، سومالی، سودان جنوبی و نیجریه با قحطی مواجه هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شورای امنیت با اعلام این مطلب از این کشورها و نیز نهادهای بین‌المللی خواسته است هر چه سریع‌تر برای خاتمه دادن به این بحران انسانی چاره‌ای بیندیشند. شورای امنیت برای نخستین بار است که درگیری‌های مسلحانه را دلیل اصلی قحطی در این کشورها اعلام کرده و از طرف‌های درگیر خواسته هر چه سریع‌تر راهی برای توقف خشونت بیابند. براساس گزارش شورای امنیت، دست کم ۴.۹ میلیارد دلار به شکل فوری برای فائق آمدن بر این بحران نیاز است که تاکنون تنها ۲.۵میلیارد دلار از آن جمع‌آوری شده است.
این شورا همچنین از اینکه در مناطق درگیر یمن، سودان جنوبی، سومالی و شمال شرق نیجریه امکان رسیدن کمک‌های بشردوستانه به نیازمندان نیست، ابراز تأسف کرده و از همه طرف‌ها خواست اجازه دسترسی امن، بموقع و بدون محدودیت کمک‌های بشردوستانه به همه مناطق در این کشورها فراهم شود.همچنین شورای امنیت از تمام طرف‌های درگیر خواست از زیرساخت‌های غیرنظامی برای تحویل کمک‌های بشردوستانه در مناطق بحرانی و آسیب دیده، حفاظت کنند و آن را حیاتی دانست. شورای امنیت از دبیرکل سازمان ملل نیز خواست، گزارشی منظم و جامع درباره وضعیت انسانی این چهارکشور در معرض قحطی و بحران ارائه دهد و در ماه اکتبر نیز در مورد مسائل مربوط به این کشورها به یک پاسخ مؤثر و توصیه‌های خاص برای چگونگی برخورد با این موانع دست یابد.




برده‌داری نوین در انتظار پناهجویان اروپا



سوای تهدید جانی پناهجویان در مراحل مختلف مهاجرت، اتفاقی که شاید برای قشرهای آسیب پذیر اروپایی‌الاصل هم رخ دهد اما بیش از همه دامنگیر پناهجویان در این کشورها می‌شود.
آژانس ملی مبارزه با جرایم انگلیس اخیراً درباره این پدیده هشدار داده و اعلام کرده است، شمار قربانیان «برده‌داری نوین و قاچاق انسان» در این کشور بیش از آن است که در گذشته تصور می‌شد. بنا بر این گزارش، تا پیش از این تخمین زده می‌شد که بین ۱۰هزار تا ۱۳هزار نفر در انگلیس گرفتار برده‌داری نوین هستند اما به گفته این نهاد، «هرچه بیشتر نگاه می‌کنیم، قربانیان بیشتری را می‌یابیم.»
براساس تحقیقات آژانس ملی مبارزه با جرایم انگلیس، اکثر مهاجرانی که از آلبانی، نیجریه، ویتنام، رومانی و لهستان به انگلیس می‌روند در میان افراد آسیب‌پذیر این کشور جا می‌گیرند و از آنها به‌عنوان برده استفاده می‌شود. اکثر آنها قربانی شرایط اجتماعی و سیاسی نامناسب در کشورشان هستند و به خاطر فقر اقتصادی یا جنگ به مهاجرت روی آورده‌اند و به دلیل مشکلات مالی که در کشور میزبان دارند، گرفتار بهره‌کشی شده‌اند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار