۱۴ مرداد ۱۳۹۶ ۱۳:۵۶
کد خبر: ۱۳۱۷۳۲
rohani

مراسم تحلیف دوازدهمین رییس جمهور جمهوری اسلامی ایران ساعت ۱۷ در مجلس شورای اسلامی و با حضور ۱۲۰۰ مهمان داخلی و خارجی تا ساعتی دیگر برگزار می‌شود.


به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، مراسم تحلیف حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی ساعت ۱۷ امروز (شنبه) در مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. در مراسم تحلیف علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه به ایراد سخن خواهند پرداخت. بعد از آن روحانی با حضور در پشت تریبون و براساس اصل ۱۲۱ قانون اساسی سوگند یاد کرده و سوگندنامه‌ای را امضا می‌کند و در نهایت نیز مراسم بعد از سخنرانی دوازدهمین رییس جمهور به پایان خواهد رسید.


بر اساس اصل ۱۲۱ قانون اساسی، رئیس‌‌جمهور بعد از مراسم تنفیذ، در آئین تحلیف و در پیشگاه خداوند و ملت ایران و در حضور رئیس دستگاه قضا و اعضای شورای نگهبان، اینطور سوگند یاد می‌‌کند:


«بسم‏‌الله‏‌الرحمن‏‌الرحیم؛ من به عنوان رئیس‌جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌کنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشم و همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیت‌هایی که بر عهده‏ گرفته‏‌ام به کار گیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور، ترویج دین و اخلاق، پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازم و از هر گونه خودکامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است، حمایت کنم. در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزم و با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهم‏‌السّلام، قدرتی را که ملت به عنوان امانتی مقدس به من سپرده است، همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشم و آن را به منتخب ملت پس از خود بسپارم».


این مراسم با حضور ۱۲۰۰ مهمان شامل ۷۰۰ نفر از مسئولان کشور اعم از روسای قوا، نمایندگان، اعضای شورای نگهبان، مقامات عالیرتبه نظامی و انتظامی، سیاسیون و حدود ۵۰۰ مهمان خارجی در سطح رییس جمهور، رئیس مجلس، معاون رییس جمهور، نخست وزیر و یا معاون نخست وزیر، نایب رئیس مجلس، گروه دوستی و پارلمانی، روسای سازمان‌های بین‌المللی و برخی از نمایندگان مجلس کشورهای خارجی برگزار می‌شود که در مجموع ۱۰۰ هیأت خارجی وارد کشور شده است.


تاکنون هفت رییس جمهور شامل روسای جمهوری کره شمالی، عراق، افغانستان، زیمبابوه، ارمنستان، مولداوی و لسوتو، ۱۷ رئیس مجلس از بلاروس، کره جنوبی، مالزی، سریلانکا، لبنان، اسپانیا، ماداگاسکار، مالی،‌قبرس، تانزانیا، زنگبار، پاکستان، صربستان، آذربایجان، کامرون، ازبکستان و پارلاسور، ۱۲ معاون رییس جمهور، نخست وزیر یا معاون نخست وزیر از غنا، ترکمنستان، کوبا، سوریه، عمان، روسیه، اوکراین، گرجستان و چین وارد کشور شده‌اند.


همچنین ۱۰ نایب رئیس مجلس، ۱۱ وزیر امور خارجه، ۳۹ وزیر یا فرستاده ویژه روسای جمهوری کشورهای مختلف، ۱۱ معاون وزیر امور خارجه، ۵ گروه دوستی پارلمانی، ۲ رئیس کمیسیون امنیت ملی، ۹ رئیس سازمان بین‌المللی، دبیرکل سازمان مجالس آسیایی و روسای سابق اوکراین و کومور و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای حضور در مراسم تحلیف وارد کشور شدند.


این مراسم توسط ۳۳۸ خبرنگار داخلی و خارجی شامل ۲۱۵ خبرنگار داخلی و ۱۲۳ خبرنگار خارجی پوشش داده می‌شود. مراسمی که به صورت زنده از  شبکه‌های یک و خبر و همچنین رادیوهای فرهنگ، تهران و ایران پخش خواهد شد.


این مراسم از ساعت ۱۷ تا ساعت ۱۹:۳۰ برگزار می‌شود که بعد از آن روسای هیأت‌های در ضیافت شام رییس جمهور شرکت می‌کنند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار