۱۳ تير ۱۳۹۶ ۱۱:۰۵
کد خبر: ۱۲۵۳۴۶
Taali khadamat Omoumi (23)

محمدسعید تسلیمی در اولین همایش ملی «تعالی خدمات عمومی» اظهار کرد: برای رسیدن به خادمیت صحیح، آگاهی و علمی که  جزء حداقل‌ها محسوب می‌شود لازم است تا همچون یک شمع تمام وجوه را روشن سازد؛ در این بین امر مهم دیگر عزم و انگیزه است که  می‌تواند حرکتی حس‌برانگیز را ایجاد کند.


به گزارش عطنا، اولین همایش ملی «تعالی خدمات عمومی» روز دوشنبه، ۱۲ تیرماه با همکاری دانشگاه‌های مختلف و به میزبانی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد،


در بخشی از این همایش، دکتر محمدسعید تسلیمی، استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران و قائم مقام وزیر علوم در باب فضیلت خادمیت گفت: خادمیت فضیلتی است که باید بازاحیا شود زیرا در گذشته وجود داشته است و اکنون تا حدی از بین رفته است، در کنار آن نیز باید یک فرهنگ حس‌برانگیز به وجود بیاید که اگر این چنین شود در گستره اجتماعی جامعه‌سازی خواهد داشت و به انسجام اجتماعی قوام‌ خواهد بخشید و در غیر این صورت نگاهی یک سویه است که راه به جایی نمی‌برد.


وی با اشاره به این اصطلاح حسابداری که «کسی که ارزش می‌دهد بستانکار می شود و طرفی که ارزش می‌گیرد بدهکار»، گفت: خادمی که دستِ دهنده دارد ارفعیت پیدا می‌کند و کسی که چیزی را از دیگری می‌گیرد نسبت به کسی که به او خدمتی کرده است مدیون می‌شود.


قائم مقام وزیر علوم با اشاره با بیان اینکه برد همیشه با فرد خدمت‌کننده است، گفت: وقتی صحبت از تعالی خدمت عمومی است، باید در نظر داشت که تعالی امری دو طرفه است که هر دو طرف خدمت‌دهنده و خدمت‌پذیر باید در این امر(به عنوان مثال بهداشت) دخیل باشند.


وی ادامه داد: چابک‌سازی دستگاه دولت نیز باید دو طرفه باشد و نمی‌شود که یک سرزمین پهناور را یک‌سویه دگرگون کرده و تعالی خدمت در ان ایجاد کرد، زیرا حلقه‌های گمشده‌ای وجود دارد که باید آنها را پیدا کرد.



وی در ادامه به بخشی از یک آیه از قرآن اشاره کرد و افزود: آنچه گفته می شود« سيد القوم خادمهم» نشان دهنده این اهمیت خادمیت در جامعه است که این آیه به خودی خود نشان می‌دهد که سیاست خادم بر مخدوم وجود دارد؛ به همین دلیل من معتقدم خادمیت، نایل آمدن به درجه‌ای از خادمی است که اگر این خدمت و خادمیت امری متقابل شود بسیار بهتر است.


 تسلیمی اضافه کرد: ما دارای یک حامل انرژی نیز هستیم که در زمان و زمینه انسانی خود دارای معناست که تخصیص بهینه این حامل بسیار حائر اهمیت است که متاسفانه یک بخش از این انرژی در جر و بحث‌های سیاسی بی‌حاصل مستهلک می‌شود.


قائم مقام وزیر علوم تصریح کرد: این انرژی را باید در معاضدت‌های عمومی(یاری رساندن به یکدیگر) فرهنگ‌سازی کرد و تعاون و تعامل و خیرخواهی را به عنوان گنجینه‌ای ارزشمند باز احیا کنیم.


وی ادامه داد: برای رسیدن به خادمیت صحیح، آگاهی و علمی که  جزء حداقل‌ها محسوب می‌شود لازم است تا همچون یک شمع تمام وجوه را روشن سازد؛ در این بین امر مهم دیگر عزم و انگیزه است که  می تواند حرکتی حس‌برانگیز را ایجاد کند.


تسلیمی با بیان اینکه فرصت‌هایی لازم است که مسائل زیرساختی و ریشه‌ای را مورد بحث قرار دهیم، گفت: ما نیازمند یک درهم‌تنیدگی هستیم که درهم تنیدگی اول، وفق و مدارا و وسعت وجودی با وظایف است و لازم است بگویم که با ارفعیت و مسائلی ازین دست، ترویج صورت نمی‌گیرد.


وی در پایان گفت: ما می توانیم امیدوار باشیم که به امید خدا زیربنای خادمیت عمومی ایجاد شود و برای بسط این خادمیت لازم است تا افراد با یکدیگر به گفت‌وگو بپردازند تا بتوانیم به بازاحیای اعتلای خدمات عمومی بپزدازیم.


 
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار