مونس کشاورز در میزگرد علمی-تخصصی «ایجاد ساختار مناسب برای توسعه و نظارت بر اجرای حقوق شهروندی» گفت: اگر میخواهیم حقوق شهروندی به درستی اجرا شود باید به دنبال نهادینه کردن آن در همه افراد جامعه باشیم تا آنها قلبا خود را ملزم به رعایت حقوق یکدیگر بدانند.
به گزارش عطنا، میزگرد علمی-تخصصی «ایجاد ساختار مناسب برای توسعه و نظارت بر اجرای حقوق شهروندی» به همت دانشگاه علامه طباطبائی و همکاری دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی با حضور جمعی از مسئولان و فعالان حوزه حقوق شهروندی چهارشنبه، ۱ آذر در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.
مونس کشاورز، دبیر کنگره بینالمللی حقوق شهروندی ابتدا از دکتر وحید آگاه و امین جعفری، اعضای کمیته علمی و شورای سیاستگذاری دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی قدردانی کرد و گفت: همکاری دکتر علومییزدی، معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی، دیگر همکاران دانشگاه علامه طباطبائی و دکتر مولاوردی بسیار برای ما ارزشمند است.
حقوق شهروندی باید در فرهنگ ما جا بیفتد
وی گفت: همچنین از حضور وزارت ارتباطات به واسطه اختصاص دادن قسمتی با عنوان حقوق ارتباطات توسط دکتر رضا اکبرینوری، عضو شورای سیاستگذاری دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی در دولت یازدهم و دستیار وزیر ارتباطات در امور حقوق شهروندی، در کنگره حقوق شهروندی بسیار خورسندیم.
اگر مسئولین پاسخگو نباشند پس از یک مدت شاهد نابهسامانی اجتماعی خواهیم بود.
دبیر کنگره بینالمللی حقوق شهروندی افزود: پس از حدود چهار سال فعالیت در حوزه حقوق شهروندی معتقدم باید به حقوق شهروندی به عنوان فرهنگ نگاه شود، با توجه به در حال توسعه بودن کشورمان خیلی نمیتوانیم در حوزههای خاصی که کشورهای توسعهیافته فعالیت کردهاند ورود کنیم و باید فرهنگ شهروندی را جا بیاندازیم، لازمه فرهنگسازی درونی و نهادینه کردن ارزشها است.
کشاورز نهادینه شدن ارزشهای حقوق شهروندی در مردم را عامل آگاهی، کنشگری و مطالبهگری افراد دانست و گفت: مطالبهگری، جریانسازی و رشد فرهنگ شهروندی در حال حاضر اتفاق افتاده است. بنابراین اگر مسئولین پاسخگو نباشند پس از یک مدت شاهد نابهسامانی اجتماعی خواهیم بود. نگاه دستگاهها و سازمانهایی که در حال حاضر همکاری، مشارکت، فعالیت و کمک نمیکنند این است که اگر امروز کاری انجام دهم فردا باید یک قدم جلوتر بیایم. پس هیچکاری انجام نمیدهم که از پاسخگویی مصون بمانم.
دستگاهها برای آموزش همکاری نمیکنند
مدیرمسئول انتشارات حقوق شهروندی افزود: باید گفت که در برخی دستگاهها شاهد عدم همکاری در سطوح پایین هستیم، برای مثال وزیر بهداشت در امر حقوق شهروندی از ما استقبال و مسئولی از وزارتخانه که مشتاق همکاری بود به ما معرفی کرد اما وقتی به لایههای پایینتر سازمان رسیدیم شاهد عدم همکاری بودیم و به مشکل برخوردیم.
وی افزود: برای مثال در حال حاضر رئیس جمهور که مسئول اصلی این کار است، منشور حقوق شهروندی را ابلاغ کرد و کمتر سه ماه بعد از رونمایی از منشور حقوق شهروندی، مصوبه شورای عالی اداری در خصوص حقوق شهروندی به صورت لازمالاجرا در نظام اداری آماده و به دستگاهها ابلاغ شد ولی وقتی ما به دستگاهها برای آموزش کارکنان مراجعه میکنیم میگویند از بین مسئولین وزارتخانه یا سازمان کسانی هستند که خودشان این کار را انجام میدهند. سوال اینجاست که آنها چه چیز آموزش میدهند که حقوق شهروندی اینطور ضایع میشود!
اگر میخواهیم حقوق شهروندی به درستی اجرا شود باید به دنبال نهادینه کردن آن در همه افراد جامعه باشیم.
کشاورز در ادامه افزود: حقوق شهروندی هنوز نهادینه نشده که بخواهیم برای آن نهاد بسازیم، اگر اوضاع حقوق شهروندی در چند ماه اخیر کمی بهتر شده به علت فعالیتهای دکتر مولاوردی در کنار هم قرار دادن نهادهای مجری و جلوگیری از موازیکاریها است که موجب همافزایی میشود. اگر میخواهیم حقوق شهروندی به درستی اجرا شود باید به دنبال نهادینه کردن آن در همه افراد جامعه باشیم تا آنها قلبا خود را ملزم به رعایت حقوق یکدیگر بدانند.
مونس کشاورز، دبیر کنگره بینالمللی حقوق شهروندی در پایان گفت: از دکتر علومییزدی که استاد اخلاق هستند، نگاهشان به نسل جوان بزرگوارانه است و کمکهای بسیاری برای تحقق حقوق شهروندی در دبیرخانه کردهاند تشکر میکنم.