با حضور دکتر حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی بوستان سرو قامتان دانشگاه علامه افتتاح شد.
به گزارش عطنا، به مناسبت فرا رسیدن روز درختکاری، ویژه برنامه کاشت درخت به یاد شهدای دانشگاه و رونمایی از فایل صوتی وصیتنامه شهدا دانشگاه علامه در محوطه پردیس دهکده المپیک به همت واحد کانونهای فرهنگی و دفتر شاهد و ایثارگر دانشگاه، برگزار شد.
دکتر ریاضی، معاون سازمان امور دانشجویان، دکتر حسینی مدیرکل دانشجویان شاهد و ایثارگر وزارت علوم، مهندس مقدسی قائم مقام سازمان جنگلها و مراتع کل کشور، دکتر فقیه مدیرکل آموزش بنیاد شهید، مدیران، کارکنان و دانشجویان دانشگاه از میهمانان این برنامه بودند.
دکتر حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در سخنانی اظهار داشت: امیدوارم این حرکت نمادین که به همت همکاران دانشگاه در پردیس مرکزی با همکاری تنگاتنگ وزارت علوم به بار نشسته است، آغازگر پویش فرهنگی، اجتماعی و علمی در دانشگاه باشد.
وی افزود: در قرآن کریم آمده که آیات الهی، فقط کلمات مندرج در قرآن نیست بلکه همه نشانههای خدا آیات الهی هستند، آنچه در طبیعت است، مانند گیاهان و هر چیزی که در طبیعت میروید و برای ما گرامی است، آیات الهی هستند. بزرگداشتی که ما برای طبیعت برگزار می کنیم به این دلیل است که آیات خداوند است.
او ادامه داد: تک تک برگها، ریشهها و ساقههای این نعمت الهی میتوان شگفتی و بزرگی خداوند را به تصور بکشد.
سلیمی مهمترین نشانههای خلقت در انسانها را شهدا دانست و افزود: این مراسم نمادین به گونه ای است که به نوعی بزرگترین انسانها و گرامیترین انسانها چه شهدایی که از بین ما رفتند، چه جانبازانی که در جمع ما هستند و چه یادگاران شهدا که در غالب خانواده شهدا و ایثارگران در جمع ما حضور دارند، پیوندی زیبا با نشانه های الهی یعنی طبیعت میخورند.
رئیس دانشگاه علامه اظهار داشت: دانشجویان و خانوادههای شهدا، با درخت کاری پیوندی بین انسان های بزرگ و آیات الهی را رقم میزنند.
او ادامه داد: دانشجویان با این درختها بزرگ میشوند و از این درختها پاسداری خواهند کرد تا هم یاد و خاطره شهدا گرامی داشته شود و هم نشانههای خداوند در دل طبیعت در جامعه دانشگاهی ما حضور داشته باشد.
سلیمی در پایان عنوان کرد: آرزو میکنم این نمادها در دانشگاه رشد بیشتری داشته باشد و برای همیشه در دانشگاه علامه که مولود انقلاب اسلامی است، فراگیر شود.
مهندس مقدسی قائم مقام سازمان جنگلها و مراتع کشور، ضمن تشکر از دانشگاه علامه برای دعوت از سازمان جنگلها، در این مراسم اظهار داشت: روایتی منصوب به ائمه معصوم است که سه چیز صدقه جاریه است، فرزندان صالح که شما دانشجویان هستید، دیگری علم و تولیدات علمی است، که دست شما اساتید باقی میماند و در آخر درخت کاری است که هر سه مورد در این برنامه مشاهده می شود.
مقدسی افزود: در فرهنگ ایرانی و آموزههای دینی ما مسأله احترام به طبیعت به فراوانی دیده شدهاست و سه رویکرد در نگاه به طبیعت وجود دارد. هرچه میتوانیم از طبیعت استفاده کنیم که رویکرد بهرهکشی و منفعت طلبی است و رویکرد دوم هم انسان محور است که با حفظ طبیعت مانع از بهوجود آمدن سیل و زلزله شویم.
او ادامه داد: رویکرد متعالی این است که طبیعت مظهر جمال الهی است و همه چیز آن زیباست. دانشگاه علامه طباطبائی دانشگاه تخصصی علوم انسانی است و در اینجا باید پی ببریم مهمترین دلیل تخریب محیط زیست و منابع طبیعی چیست؟ باید بگویم عدم فرهنگ سازی درست است که دانشگاه باید در این زمینه فعالیت کنند.
مقدسی با اشاره به این موضوع که مشکل فرهنگی عامل بنیادین تخریب منابع طبیعی است اظهار داشت: گردشگری منبع اصلی درآمد برخی از کشورهاست اما در کشور ما این ضعف وجود دارد.
در ادامه با پخش نمادین فایل صوتی وصیتنامه شهید همت که از شهدای دانشگاه علامه میباشد، مجموعه وصیت نامه شهدای دانشگاه که با همت فعالان کانون گویندگی و اجرای دانشگاه علامه آماده شدهاست، رونمایی شد.
در پایان مسئولان و دانشجویان با کاشت نهال در محوطه دانشکده مدیریت یاد و خاطره شهدای گرانقدر دانشگاه علامه را زنده نگهداشتند.