سلیمی بجستانی در نمایشگاه قرآن کریم گفت: وجود گروه قرآن و حدیث، برگزاری مسابقات قرآن و بودجه مجزا برای فعالیتهای قرآنی، از جمله اقداماتی است که بسترهای لازم برای توسعه فعالیتهای قرآنی در دانشگاه علامه طباطبائی را فراهم کرده است.
به گزارش عطنا، حسین سلیمی بجستانی، معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی در گفتوگو با ایکنا، درباره فعالیتهای قرآنی دانشگاه علامه طباطبائی اظهار کرد: خوشبختانه طی چند سال اخیر فعالیتهای قرآنی این دانشگاه، پیشرفت محسوسی داشته است و علت این امر این است که معاونان فرهنگی سابق هم تمایل به گسترش فعالیتهای قرآنی داشتهاند.
وی افزود: سال گذشته، طرح «مائده» برای ترویج فعالیتهای قرآنی در خوابگاههای دانشگاه علامه طباطبائی اجرایی شد که تا حدودی موفقیت آمیز بود. یکی از نکات خوبی که برای گسترش فعالیتهای قرآنی در دانشگاه علامه وجود دارد این است که محل تخصیص اعتبار فعالیتهای قرآنی، از بقیه فعالیتهای فرهنگی جداست و ما در این حوزه موظفیم فعالیتهای خود را انجام دهیم.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: ما دارای گروه قرآن و حدیث هستیم که پایان نامه خوبی مخصوصا در زمینه مطالعات میان رشتهای از جمله مشاوره، روانشناسی، مددکاری، آسیبهای اجتماعی و امثالهم انجام شده است.
سلیمی به بحث برگزاری مسابقات قرآن در دانشگاه علامه طباطبائی پرداخت و گفت: ما هر سال مسابقات قرآنی مختلفی را برگزار میکنیم که دستورالعملهای معاونت فرهنگی وزارت علوم برای ما مشخص کرده است. سال گذشته در ترم دوم، این مسابقات با حضور حدود ۱۷۰ نفر برگزار شد و به نفرات برتر هم جوایزی اعطا شد.
وی اظهار کرد: روی هم رفته فعالیتهای قرآنی در دانشگاه علامه در چنین وضعیتی است اما این بدان معنا نیست که از وضعیت موجود راضی باشیم بلکه جای کار فراوانی وجود دارد؛ به ویژه اینکه امسال یک مسجد شاخص در دهکده المپیک در سال جاری به بهره برداری رسیده است و این فضا در توسعه فعالیتهای قرآنی بسیار تأثیر دارد.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی در پایان گفت: از امسال مراسم شبهای قدر به صورت متمرکز در مسجد امام علی(ع) دانشگاه برگزار میشود؛ بنابراین بنده معتقدم که سخت افزارهای لازم برای توسعه فعالیتهای قرآنی در دانشگاه علامه طباطبائی فراهم شده است و امیدواریم شاهد توسعه این فعالیتها باشیم.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی در گفتوگو با شبستان در رابطه با بک زندگی ایرانی اسلامی گفت: متاسفانه امروز آموزشوپرورش به دنبال این است که دانشآموز را برای شغلی در آینده آماده کند و این در حالی است که ما باید دانشآموزان و دانشجویان خود را برای آموختن سبک زندگی در ابعاد مختلف آماده کنیم.
وی ادامه داد: وقتی بعد معنوی سبک زندگی در نظر گرفته شود قطها بروی بخشهای دیگر نیز تاثیر میگذارد، امروز پربازدیدترین دیدگاههای مشاورهای دیدگاه شناختی است، در این میان میتوان به دین که جنسی از باور و ایمان دارد رجوع کرد، زیرا باورهای معنوی خوب اگر در ما به وجود بیاید بر سایر ابعاد زندگی ما هم تاثیر میگذارد.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه تاکید کرد: در احادیث و روایات ما و حتی بسیاری از منابع دینی بروی ابعاد سبک زندگی تاثیر دارد، سبک زندگی قرآنی یکسری ارزشهای شناختی و هستی شناسی برای ما شکل دهد که سایر قسمتهای زندگی ما را مورد تاثیر قرار میدهد.
سلیمیبجستانی یادآور شد: رعایت سبک زندگی قرآنی یک خودکنترلی در ما به وجود میآورد، برای نمونه وقتی کسی روزهدار است سعی مینماید بسیاری از حدود را نیز به موجب این عمل رعایت کند.
وی افزود: در آیه 154 سوره بقره خداوند میفرماید «وقتی مردم دچار گرفتاری میشوند یک باور مذهبی را برای خود به وجود میآورند»، در واقع آمده است که بخش بزرگ آسیبهای اجتماعی ما از پرخاشگری است، در واقع این آیه سعی دارد به ما بفهماند در شرایط بحرانی صبور باشید.
معاون دانشجویی دانشگاه علامه با بیان اینکه خلاء روانشناسی قرآنی در دانشگاههای ما احساس میشود، تصریح کرد: ما در زمینه روانشاسی قرآنی نیاز به کار بیشتری داریم، ما میتوانیم با مصداقهای قرآنی در مباحث مختلف روانشانسی اقدامات خوبی را انجام دهیم.
سلیمیبجستانی با اشاره به وضعیت نمایشگاه قرآن تصریح کرد: نمایشگاه قرآن بزرگترین فستیوال معنوی کشور است، این نمایشگاه نسبت به آنچه در سال 1373 آغاز به کار کرد بسیار تغییر کرده و رشد چشمگیری را در آن شاهد هستیم.
وی گفت: آنچه در نمایشگاه قرآن جایش خالی است تبلیغ سبک زندگی قرآنی از طریق دنیای مجازی و کانالهای قرآنی است و اگر این اقدام صورت بگیرد تاثیر زیادی خواهد داشت.