۰۲ فروردين ۱۳۹۶ ۲۳:۱۷
کد خبر: ۷۶۸۰۰
taghavi

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی گفت:از نظر اقتصاددان ها دولت آقای روحانی اقتصاد را از رکود خارج کرده و به شرایط رونق رسانده است.





به گزارش عطنا، مهدی تقوی در گفت وگو با خبرآنلاین، درپاسخ به منتقدانی که مهمترین ناکامی دولت یازدهم را باقی ماندن در رکود عنوان می کنند، گفت: کسانی که می گویند دولت یازدهم نتوانسته اقتصاد را از رکود خارج کند، سواد ندارند؛ بنده 3 جلد کتاب ادوار تجاری درباره رونق و رکود و نوسانات اقتصادی را سال‌ها پیش در  2800 صفحه نوشتم و این کتاب را سال‌هاست در دوره دکترا تدریس می کنم؛ کسانی که این بحث ها را مطرح می کنند بهتر است اول سه جلد کتاب من را بخوانند تا یاد بگیرند که وقتی می گوییم رکود، منظور چه شرایطی است و وقتی می‌گوییم رونق شامل چه شرایطی می شود.


وی افزود: از نظر ما اقتصاددان ها، دولت آقای روحانی اقتصاد را از رکود خارج کرده و شرایط کنونی که درآن به سرمی بریم، رونق اقتصادی است.


این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه دولت آقای روحانی نرخ های منفی رشد اقتصادی باقیمانده از دولت آقای احمدی نژاد را به مثبت تغییر داد،خاطرنشان کرد: البته بخشی ازاین اتفاق مرهون توافق برجام  و زحمات آقای دکتر ظریف و سیاست جدید دیپلماسی اقتصادی بود که سبب شد شوک مثبت به اقتصاد وارد شود و  نرخ رشد را کند.


تقوی اضافه کرد: دولت آقای احمدی نژاد با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها تورم را به 40 درصد رساند و نرخ رشد را منفی کرد؛حال آنکه امروز هم نرخ رشد اقتصادی مثبت شده و هم تورم تک رقمی شده است.


استاد دانشگاه علامه طباطبائی با اشاره به عملکرد تیم اقتصادی دولت عنوان کرد: دولت آقای روحانی از وجود اقتصاددانانی مثل آقای دکتر نهاوندیان بهره گرفته و توصیه‌های آنها سبب شده تا همانطور که صندوق بین المللی پول هم گزارش داده، اقتصاد ایران به سربالایی بیفتد و این یعنی وضعیت بهتر می شود.


به گفته وی اگر سال آینده شوک منفی اتفاق نیفتد نرخ رشد اقتصادی پیش بینی شده دولت، محقق می شود.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار