۰۸ اسفند ۱۳۹۵ ۱۱:۱۵
کد خبر: ۷۱۸۷۶

نشست «منشور حقوق شهروندی؛ تبلیغات انتخاباتی یا راهبرد عملیاتی؟!» دوشنبه در محل کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار می‌شود.





به گزارش عطنا به نقل از ایسنا، در این برنامه که توسط انجمن اندیشه و قلم و جامعه وکلای مدافع حقوق شهروندی برگزار می‌شود دکتر علی اکبر گرجی استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی و کامبیز نوروزی و شماری از فعالان عرصه حقوق شهروندی سخنرانی خواهند کرد.

همچنین گزارش هایی از وضعیت حقوق کودکان سیستان و بلوچستان، معاضدت حادثه دیدگان ساختمان پلاسکو و حقوق آب و محیط زیست در دهه آتی نیز در حاشیه این نشست ارائه می شود.

در پیش درآمد گروه حقوق انجمن اندیشه و قلم در این زمینه آمده است:

با رونمایی از منشور حقوق شهروندی دولت تدبیر و امید تحلیل های فراوانی در خصوص چرایی، چیستی و چگونگی تدوین و اجرای این منشور مطرح و نسبت به ضمانت اجرای آن در محافل حقوقی مباحثی عنوان شد. فعالان مدنی ضمن استقبال از ایده دولت شهروندمدار، اراده سیاسی برای تحقق پذیری حقوق شهروندان را لازمه شعاری تلقی نکردن منشور دانستند.

انجمن اندیشه و قلم و جامعه وکلای مدافع حقوق شهروندی به منظور بررسی ماهیت و کیفیت و کارکرد عملی این منشور نشستی برگزار می کند تا اندیشه جامعه حقوقی در خصوص منشور، هر چه بیشتر تبیین و نگاه آموزشی به این سند مورد توجه افزونتر قرار گیرد.

تلاش می‌شود در این نشست درباره پرسش های زیر بحث و گفت وگو شود:

1 . آیا با وجود قانون اساسی و نرم های هنجاری دیگر نیازی به متورم سازی نظام حقوقی کشور با تدوین یک سند جدید بود؟
2. رویکرد دولت به این سند تبلیغاتی است یا ترویجی آموزشی یا عملیاتی؟
3. پیش نیازهای تحقق حقوق شهروندان و تکریم ملت با ملاحظه قانون اساسی و نظام حقوقی و منشور شهروندی آماده سازی شده است؟

4. اراده سیاسی و عزم عمومی برای نهادینه سازی و تحقق پذیری منشور حقوق شهروندی وجود دارد؟
5. چه خلاءها و کاستی هایی بوجود آمده که دولت متقاعد به ایجاد یک گفتمان جدید و تولید یک سند جدید برای حقوق شهروندی گردیده است؟
6. اثر تغییر دولت از رویکرد پلیسی به شهروندمداری چیست؟ تمایز دولت انتظامی با دولت تامین گر خیر و رفاه عمومی چیست و منشور چه کمکی به تحقق حق بر اداره خوب می کند؟


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار