حبیب هنری در مراسم اختتامیه هفته پژوهش گفت: یکی از افتخارات دانشگاه علامه طباطبائی در بخش کرسیهای نظریهپردازی است و به عنوان دانشگاه علوم انسانی رتبه اول را در این کرسیها دارد که در اول دیماه میزبان بزرگترین نشست سراسری اجرای کرسیها خواهیم بود.
به گزارش عطنا، مراسم اختتامیه گرامیداشت هفته پژوهش عصر دیروز، 23 آذر در سالن تربیت بدنی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.
در آغاز این مراسم دکتر حبیب هنری، معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی در میان استادان برجسته و اعضای هیئت علمی این دانشگاه به ارائه سخنرانی پرداخت.
حبیب هنری با ارائه گزارشی از وضعیت پژوهشی این دانشگاه گفت: برنامههای پژوهشی سال 95 با محوریت تولید مقالات معتبر علمی-پژوهشی، مقالات معتبر بینالمللی، توسعه هستههای پژوهشی و جذب اعتبارات پژوهشی در قالب برنامههای متعدد طراحی شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه علامه به اهمیت شورای پژوهشی و فناوری دانشگاه اشاره و اذعان کرد: این شورا رأس مدیریت پژوهش است و سیاستهای کلان پژوهشی در این بخش اتخاذ میشود که متشکل از معاونان متعدد دانشکدهها است.
او با بیان وظایف اصلی این شورا تصریح کرد: سیاستگذاری در حوزه پژوهش دانشگاه از مهمترین و اصلیترین اقدامات این شورا است که تصویب طرحهای پژوهشی، تصویب همایشها و نشستها و کارگاههای آموزشی و اقداماتی از این دست در حیطه وظایف این شورا محسوب میشود.
هنری به بخش دیگری از این معاونت اشاره کرد و افزود: امور فناوری یکی از این بخشهاست که مدیریت سایت معاونت از وظایف این بخش است. از طریق این سایت تلاش میشود کلیه فعالیتهای پژوهشی دانشگاه انعکاس پیدا کند.
او ادامه داد: سامانه پژوهشی یکی از نوآوریهای دوره ریاست دکتر سلیمی است. دانشگاه برای برنامهریزی در حوزه پژوهش خود نیازمند تولیدات علمی است که اعضای هیئت علمی به نگارش و تولید آن اقدام کردهاند ولی متاسفانه در آرشیو پژوهشی دانشگاه این امکانات موجود نیست.
این مقام مسئول به لزوم تقویت بیشتر حوزه طرحهای پژوهشی اشاره و اظهار کرد: جذب سرمایه در بخش ارتباط با صنعت ما از حدود 300 میلیون تومان به چیزی حدود 5 میلیارد تومان رسیده است اما در این حوزه هنوز عقب هستیم و باید به تقویت آن بپردازیم.
معاون پژوهشی دانشگاه همچنین خاطرنشان کرد: در بحث طرحهای دانشکدهای به شورای پژوهشی دانشگاه اختیاراتی داده شده که بر اساس این شاخصها اعضای هیئت علمی میتوانند طرحهای خود را به این بخش ارائه کنند و به ثبت برسانند.
وی با تاکید بر اینکه هستههای پژوهشی یکی از خلاقیتهای حوزه پژوهشی است، اظهار کرد: ما در حال حاضر 23 هسته پژوهشی اصلی داریم که تلاش کردیم در این بخش از اعضای هیئت علمی و دانشجویان علاقهمند در ایجاد این هستهها استفاده کنیم.
او به یکی از افتخارات دانشگاه علامه طباطبائی در بخش کرسیهای نظریهپردازی اشاره کرد و گفت: دانشگاه ما به عنوان دانشگاه علوم انسانی رتبه اول را در کرسیها دارد که در اول دی ماه میزبان بزرگترین نشست سراسری اجرای کرسیها خواهیم بود.
هنری به برگزاری نشستهای مسئلهمحور در دانشگاه پرداخت و افزود: نشستهای حل مسئله کمک به مشکلات کشور یکی از نشستهای مسئلهمحور است. ما تلاش کردیم خروجیهای این نشستها را به بسطهای سیاستی تبدیل کنیم و آنها را در اختیار بالاترین مقام تصمیمگیری کشور قرار دهیم.
وی با اشاره به فعالیتهای آتی بخش پژوهشی عنوان کرد: محورهای فعالیت آینده بخش پژوهشی دانشگاه بحث کیفیسازی است. کیفیسازی مختص یک نفر یا یک گروه نخواهد بود و شامل تمام اقداماتی خواهد بود که از طرف اعضای هیئت علمیصورت خواهد گرفت.
معاون پژوهشی دانشگاه تصریح کرد: شرکت اعضای هیئت علمی در نشستهای بینالمللی چیزی حدود 10 درصد از کل آرا را به خود اختصاص داده است. دانشگاه همواره در این زمینه اقدامات لازم را جهت شرکت استادان در این همایشها انجام خواهد داد.
هنری به ارائه آماری درخصوص کتابهای چاپ شده در مرکز چاپ و انتشارات پرداخت و گفت: درحال حاضر به ازای هر پنج نفر از اعضای هیئت علمی یک کتاب منتشر شده و به ازای هر سه و نیم استادیک طرح پژوهشی انجام میشود که این آمار علی رغم وجود ظرفیتهای چاپ کتاب و انجام پژوهش در دانشگاه باید بیشتر شود.
وی در پایان سخنانش گفت: در حال حاضر در قسمت نشریات علمی-پژوهشی، 25 نشریه و رتبه دوم این بخش بعد از دانشگاه تهران را در اختیار داریم.