۲۷ آذر ۱۳۹۵ ۲۱:۴۳
کد خبر: ۶۰۸۱۵
salimi-hafte-pezhoohesh-2

حسین سلیمی‌، در اختتامیه هفته پژوهش گفت: 30 برابر شدن ناگهانی قراردادهای پژوهشی ما ظرف سه سال با دستگاه‌های خارج از دانشگاه، دوبرابر شدن چاپ کتاب، دوبرابر شدن چاپ مقاله، به دست آوردن جایگاه دوم در حوزه مقالات علوم انسانی بعد از دانشگاه تهران و جایگاه نخست در نظریه‌پردازی کشور نشان‌دهنده جهش در حوزه پژوهشی است.


به گزارش عطنا، مراسم اختتامیه گرامیداشت هفته پژوهش، ۲۳ آذر در سالن تربیت بدنی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد. در این مراسم، حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در میان جمعی از استادان برجسته و اعضای هیئت علمی‌ این دانشگاه به ارائه سخنرانی پرداخت.


حسین سلیمی‌ ضمن تبریک هفته پژوهش خدمت استادانی که «سبب ارتقای جایگاه دانشگاه در چند سال اخیر» شده‌اند، گفت: شما استادان، همکاران و دوستان من بودید که به دلیل تلاش‌های بسیار، احساس آرامش، دوستی و یگانگی خود چنان سبب ارتقای دانشگاه خود شدید که در دسته دانشگاه‌های سطح یک کشور قرار گرفتیم.


رئیس دانشگاه علامه به ارتقای جایگاه دانشگاه اشاره و اذعان کرد: اکنون چه در عرصه سیاست‌گذاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری چه در عرصه بین‌المللی مخصوصا در کشورهای خاص و هدف دانشگاه و چه در پاره‌ای از حوزه‌های اجرایی- پژوهشی کشور، نام و جایگاه دانشگاه علامه طباطبائی جایگاه متفاوتی است.


او با اشاره به فرصت مغتنم حضور استادان در این جمع تصریح کرد: در اجلاس اخیر دانشگاه‌های عضو شبکه دانشگاه‌های جهان که با حضور 270 دانشگاه بزرگ دنیا برگزارشد و با کمک دانشگاه‌های مختلف توانستیم دو تا از دانشگاه‌های ایران را وارد کمیته اجرایی و هیئت مدیره آنجا کنیم، مباحث ارزشمندی مطرح شد.


وی با اشاره به نتایج حاصل از این اجلاس گفت: به تدریج جایگاه و کارکرد دانشگاه در حال دگرگونی است. در دنیای امروز دانشگاه با دانشگاهی که ما در آن به تحصیل پرداختیم متفاوت است و هدف دانشگاه تغییر یافته است.


سلیمی ‌به علت شکل‌گیری دانشگاه به معنای مدرن در عصر جدید اشاره و اظهار کرد: انسان با اتکا به علوم طبیعی و علوم اجتماعی برای ثروت و رفاه بیشتر به دنبال این است که تکنولوژی و توانایی‌هایی خلق کند تا بتواند طبیعت را دراختیار بگیرد و درخدمت رفاه و ثروت بیشتر خود به کارگیرد.


او ادامه داد: امروز کاملا این هدف معکوس شده و این چیزی است که در دانشگاه‌های دنیا به عنوان استراتژی‌های جدید سازمان دانشگاه‌های جهانی بر آن تاکید می‌شود. امروز از دانشگاه به عنوان کاتالیز در عرصه توسعه پایدار نام برده می‌شود.


رئیس دانشگاه علامه طباطبائی به تفاوت میان دانش‌اندوزی در دانشگاه‌های حال و گذشته اشاره کرد و گفت: اگر انسان در گذشته در دانشگاه می‌آموخت که چگونه طبیعت را برای ثروت و رفاه خود تغییر دهد، امروزه دانشگاه‌ها به این سمت حرکت می‌کنند که چگونه ما به طبیعت دست نزنیم و چگونه خود را با طبیعت هماهنگ کنیم و رفاه و ثروت خود را در حداقل تغییر طبیعت به دست آوریم.


وی با اشاره به برگزاری کارگاه‌ها در دانشگاه‌های دنیا افزود: در کارگاه‌هایی که در دانشگاه‌های برتر دنیا برگزار می‌شود این نتیجه حاصل شد که ما نیازمند نظریه انتقادی هستیم که روش‌هایی را که مانند پوزیتیویسم که صرفا به دنبال در اختیار گرفتن و تغییر دادن این عوامل است، مورد واکاوی قرار دهد.



نقش پیشتاز علوم انسانی در تغییر ماهیت دانشگاه


salimi-hafte-pezhoohesh-1


رئیس دانشگاه علامه خاطر نشان کرد: یونسکو در تعاملی که با شبکه دانشگاه‌های جهان دارد به این نتیجه رسیده است که ما چگونه می‌توانیم توسعه، دانش و دانشگاه را تغییر جهت دهیم. لذا موضوعات مورد تحقیق، روش‌های تحقیق، معنای علم، بنیادهای معرفت شناختی و حتی مبانی هستی شناختی بر اساس این هدف جدید در حال دگرگونی است.


او با ابراز ناراحتی ادامه داد: متاسفانه ممکن است در بخشی از پژوهش‌های خود حتی در دوران ماقبل این دوره قرار داشته باشیم. لذا از استادان و پژوهشگران  خواهش می‌کنم به این نکته حیاتی که آینده ما، طراحی رشته‌ها و وضعیت دانشگاه ما به آن بستگی دارد، توجه کنند.


وی در این‌باره تصریح کرد: همه دانشگاه‌های دنیا به اتفاق بر این نظر بودند که علوم انسانی و اجتماعی در این تغییر ماهیت دانشگاه و تغییر جایگاه دانشگاه دنیای امروز نقش پیشتاز را دارد.


البته سلیمی ‌با ابراز امیدواری از تلاش‌های استادان و پژوهشگران کشور گفت: امیدوارم به تلاش ما و در اثر کارهای مشترک و جمعی در سال‌های آینده با دست پر به آنجا رویم و نشان دهیم چگونه از درون فرهنگ بیرونی و دینی ما و از درون اندیشه‌های خلاق استادان ما راه حل‌هایی به دست می‌آید که می‌تواند جایگاه دانشگاه را در دنیای امروز تغییر جهت دهد.


او یادآور شد: ما به همین دلیل نیازمند تحول روش‌شناختی در مطالعات مختلف هستیم. تحول روش‌شناختی به معنای نادیده گرفتن روش‌ها نیست. یک آفتی که در دانشگاه‌ها وجود دارد این است که گاهی چون روشی را نمی‌شناسیم اصلا به آن عمل نمی‌کنیم.


وی تاکید کرد: در شرایطی که جامعه علمی‌ در دانشگاه‌های ایران به شدت تحت تاثیر مهندسی خرد و ریاضیات خرد است باید تنوع مختلف روش‌شناختی را به جامعه علمی‌کشور ارائه دهیم.


رئیس دانشگاه با ابراز خوشحالی از جایگاه دانشگاه علامه در سطح جامعه اذعان کرد: خوشبختانه استادان و دانشگاه ما آنقدر درخشیده‌اند که اکنون این انتظار از دانشگاه ما در عرصه جامعه ایرانی ایجاد شده است و مکرر از من درخواست می‌کنند که از استادان خود بخواهید در دانشگاه‌های ما روش‌های جدید و نگرش‌های تازه ارائه کنند.


او ضمن اشاره به دست‌آوردهای علمی‌ دانشگاه علامه در سالیان اخیر ادامه داد: در مدت اخیر جهش روبه‌جلویی داشتیم که در آمارها گویا بوده است. 30 برابر شدن ناگهانی قراردادهای پژوهشی ما ظرف سه سال با دستگاه‌های خارج از دانشگاه، دوبرابر شدن چاپ کتاب، دوبرابر شدن چاپ مقاله، به دست آوردن جایگاه دوم در حوزه مقالات علوم انسانی بعد از دانشگاه تهران و جایگاه نخست در نظریه‌پردازی کشور نشان‌دهنده جهش در حوزه پژوهشی است.


سلیمی‌با اشاره به ظرفیت بالای دانشگاه عنوان کرد: ما با وجود ظرفیت دانشگاه بسیار عقب هستیم. ظرفیت خاموش بسیار زیادی در دانشگاه علامه وجود دارد. ما به دنبال کارآفرینی در حوزه پژوهش برای دانشجویان خود در دانشگاه هستیم تا آنها را از ناامیدی و تردید نسبت به آینده بیرون بیاوریم.


وی تصریح کرد: بخش عمده کار ما تولید علم مبتنی بر اندیشه‌ها و نیازهای ما با کمک دانشجویان خود به صورت کارهای جمعی است. این انتظار به طور جدی در دانشگاه‌های ما وجود دارد.


او در ادامه تاکید کرد: استفاده از دانشجو به معنی استثمار دانشجو نیست. منظور من تولید علم واقعی با مشارکت فعال استاد است. بنابراین خواهش می‌کنم این وظیفه تازه که به عهده استادان و اعضای هیئت علمی‌ ما می‌باشد را جدی بگیریم زیرا از این به بعد ارزیابی اصلی که درباره استادان خواهیم داشت در این زمینه است.


رئیس دانشگاه علامه در پایان سخنانش گفت: ان شاالله از ابتدای سال آینده تمام اقدامات مربوط به اعضای هیئت علمی‌از طریق سامانه پژوهشی خواهد بود و ارزیابی استادان، ترفیع و ارتقای آنها از این طریق صورت خواهد گرفت. مطمئن هستم سال آینده دست پر بیشتری از امسال خواهیم داشت و جایگاه جدید دانشگاه ما در عرصه بین‌المللی ارائه خواهد شد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار