۲۱ آذر ۱۳۹۵ ۱۶:۵۵
کد خبر: ۵۹۵۲۱
saeed-moeed-far

مي‌گويند كه مقالات علمي كپي مي‌شوند و در حوزه دانشگاه، خريد پايان‌نامه يا دزدي از مقالات ديگر، بسيار رايج شده. مي‌بينيم كه در رسانه ملي آنچه حق ديگران است زيرپا گذاشته مي‌شود و كسي هم معترض نيست و سال‌ها پشت سال، اين رويه ادامه دارد.


به گزارش عطنا، سعيد معيدفر جامعه‌شناس یادداشتی درباره اهمیت اخلاق در جامعه امروز نوشته و در روزنامه اعتماد به چاپ رسانده است ک متن کامل این نوشتار را در زیر می‌خوانیم:


مي‌گويند كه مقالات علمي كپي مي‌شوند و در حوزه دانشگاه، خريد پايان‌نامه يا دزدي از مقالات ديگر، بسيار رايج شده. مي‌بينيم كه در رسانه ملي آنچه حق ديگران است زيرپا گذاشته مي‌شود و كسي هم معترض نيست و سال‌ها پشت سال، اين رويه ادامه دارد. متوجه مي‌شويم كه در صف‌هاي مختلف كه آدم‌ها بدون توجه به رعايت نوبت يكديگر، فقط به قصد راه‌انداختن سريع كار خود، از يكديگر سبقت مي‌گيرند و كسي به حقوق ديگران توجه نمي‌كند و در نهايت مي‌شنويم كه يك فيلم سينمايي در ٢٤ ساعت ٦٠٠ هزاربار دانلود غيرقانوني مي‌شود تا ٦٠٠ هزارنفر بدون پرداخت حق و حقوق فيلمساز، فيلم را رايگان ببينند و پولي پرداخت نكنند. همه اينها نمايش رواج يك بي‌اخلاقي در جامعه ايراني است؛ بي‌اخلاقي‌اي كه ناهنجاري است اما آنقدر باب شده كه ديگر به چشم ناهنجاري به آن نگاه نمي‌كنيم و اتفاقا برعكس، آن را يك هنجار مي‌بينيم كه اگر خلاف آن باشد، نادرست و غيرطبيعي است. ما تخلف مي‌كنيم و احترامي به حقوق ديگران نمي‌گذاريم و قواعد و قوانين را محترم نمي‌شماريم و اگر كسي بخواهد مسيري متفاوت از اين مسير حركت كند، دچار دردسر و مشكل مي‌شود و نمي‌تواند صحيح و سالم به مقصد برسد. رعايت قانون و احترام به حقوق ديگران را فراموش كرديم. از طرف ديگر دچار فردگرايي افراطي شده‌ايم. مي‌خواهيم تنها و تنها خودمان سريع و راحت و بدون هزينه‌اي به مقصد برسيم و براي رسيدن به اين خواست، حاضريم كه حقوق ديگران را تضعيف كنيم و در جامعه اختلال ايجاد كنيم. اين رفتارها و بداخلاقي‌هاي اجتماعي، همه‌گير هم شده است. از صدر تا ذيل جامعه، همه هم به دنبال منافع شخصي خود هستند و هم بي‌اخلاقي و زيرپا گذاشتن حقوق ديگران را يك‌نوع عقلانيت اجتماعي مي‌دانند؛ اتفاقي كه بسيار‌بسيار ريشه‌اي است و از مديريت غلط اجتماعي و آموزش‌هاي نادرست اجتماعي به كودكان ناشي شده است. اتفاقي كه نمي‌توانيم آن را تنها مختص به حوزه خاص بدانيم. اين بي‌اخلاقي اپيدمي شده و در تمام حوزه‌ها و در زندگي اجتماعي هرروز آن را تجربه مي‌كنيم و به درماني عاجل و ريشه‌اي نيازمند است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

چگونه مسائل جنسی را به کودک آموزش دهیم؟

تربیت جنسی امری ضروری است و آموزش آن را از هر سنی که کودک شروع به سوال پرسیدن می کند باید شروع کرد. اما به طور کلی اولین زمان برای این آموزش 3 تا 5 سالگی است. چون کودک در این برهه سنی کنجکاوی هایی دارد
فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا مطرح کرد

فقدان سرمایه اجتماعی، نظام سیاسی را با چالش‌ روبرو می‌کند/ مهاجرت یکی از نتایج شکاف میان دولت و ملت است

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نهادهای دولتی و حاکمیتی نقش مهمی در اعتماد عمومی دارند و در واقع عملکرد نهادهای اجتماعی و سیاسی است که اعتماد را خلق می‌کند یا باعث کاهش آن می‌شود.»
فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم
یک جامعه شناس در گفتگو با عطنا:

فضای مجازی را باید کنترل کرد/ باید به سمت اینترانت حرکت کنیم

در حال حاضر در معرض تهدید جدی هستیم. طرح مجلس درباره ساماندهی فضای مجازی اولین گام در جهت داشتن برنامه برای مدیریت فضای مجازی است و البته نباید به روش‌های نادرست مثل قطع کردن اینترنت روی بیاوریم.
مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (1)

مدیریت فضای مجازی در آمریکا و کره جنوبی چگونه است؟

TikTok و WeChat دو شبکه اجتماعی چینی هستند که در دنیا با استقبال روبه‌رو شده‌اند، اما در زمان ریاست جمهوری ترامپ استفاده از این اپلیکیشن‌ها در امریکا به دلیل نگرانی های امنیتی ممنوع اعلام شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار