۲۸ تير ۱۳۹۵ ۱۲:۵۹
کد خبر: ۴۴۱۰۲

mohammad gholi yusefi


کارشناسان اقتصادی نزدیک به جریان بازار مدتی است انتشار اوراق قرضه، با نسخه اسلامی، را به عنوان یک سیاست فوری برای گشایش قفل اقتصاد معرفی می‌کنند.


به گزارش عطنا به نقل از ایرنا، در این زمینه عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی امروز، دوشنبه، درباره فروش اوراق اسلامی گفت: دولت می‌تواند با این اقدام بدهی کنونی را صاف کند اما آیا مشکل حل می‌شود و دوباره تکرار نمی‌شود؟ بنابراین این یک راه حل موقتی است.


«محمدقلی یوسفی» افزود: معتقدم راه حل اساسی دیگری برای حل مشکل بدهی‌های دولت وجود است که دولتمردان به آن فکر نکرده اند که آن، یک تصمیم جدی برای اصلاح نظام پولی و بانکی است تا به صورت بنیادی قضیه حل شود.


به گفته وی، دولت‌ها نباید در صورت بیشتر شدن هزینه از درآمدشان و برای تامین بودجه به سراغ سیستم بانکی بروند.


این کارشناس اقتصادی گفت: معتقدم راه حل‌های کنونی برای اصلاح نظام بانکی کارساز نیست و پیشنهادهایی دارم اما نمی‌توان راهکارهای کارشناسی را به صورت رسانه‌ای مطرح کرد؛ بلکه باید آنها را به طور بسیار جدی در محافل تصمیم ساز به بررسی گذاشت تا درباره آن تصمیم گیری شود.


این تحلیلگر اقتصادی گفت: درست است که اوراق قرضه نقدینگی را جمع می‌کند اما مدتی پیش دولت با هدف کاهش نقدینگی و نرخ سود فروش اوراق مشارکت را آغاز کرد و پس از یک تا دو سال رکود عمیق تر شد و اکنون مشاور بانک مرکزی اعلام می‌کند به این دلیل باید نرخ سود بانکی پایین بیاید که مردم پول‌های خود را در بانک گذاشته اند، تقاضا کاهش پیدا کرده نقدینگی کم شده است و دچار مشکل شده ایم.


وی افزود: بنابراین اگر هدف از انتشار اوراق قرضه روشن نباشد، دوباره این چرخه تکرار می‌شود و تضمینی وجود ندارد جمع کردن دوباره نقدینگی با همان مشکلی که مشاور بانک مرکزی مطرح می‌کند، روبرو نشود.


یوسفی تاکید کرد «ما اکنون مشکل پول و اعتبار نداریم که بخواهیم از سیستم بانکی داخلی یا خارجی قرض کنیم بلکه به قدر کافی درآمدهای ارزی و پشتوانه پولی داریم اما سیاست‌ها بدرستی دنبال نشده است و دولتمردان تاکنون چندان از راه حل‌های درست بهره نگرفته اند».


عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی (ره) درباره راه‌های دولت برای پرداخت بدهی‌ها بدون انتشار اوراق قرضه یا استقراض داخلی یا خارجی گفت: راه‌های زیادی بویژه مربوط به مساله رانت‌ها وجود دارد اما نمی‌توان آنها را رسانه‌ای کرد؛ زیرا آن وقت باید به این و آن جواب پس بدهیم. همچنین باید کسی باشد که از پیشنهاد کارشناسی استقبال کند.


وی ادامه داد: حتی می‌توان تجربه کشورهای دیگر مانند ترکیه را در ایران پیاده کنیم که در این زمینه اقدام کرد و موفقیت آمیز بود.


یوسفی گفت: باید به این سو برویم که سرانجام برای سیاست‌های پولی تصمیم عقلایی گرفته شود.


این کارشناس اقتصادی گفت: دولت از برخی نهادها طلب دارد که اگر بتواند این طلب را دریافت کند، رقم آن بیشتر از معوقات بانکی می‌شود. اگر به دنبال راه حل‌های کوتاه مدت هستیم، همین تهاتر بدهی شرکت‌های دولتی می‌تواند موثر باشد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار