رتبه بندی کیواس، با هدف مقایسه دانشگاههای برتر در هر منطقه جهان و برجسته در آموزش عالی انجام گرفته است.
به گزارش عطنا به نقل از مهر، در رتبه بندی دانشگاه برتر در هر منطقه از روش مشابه برای رتبه بندی جهانی استفاده شده ولی برخی از شاخصهای دیگر نیز برای هر منطقه در نظر گرفته شده است.
۱۰ شاخص مورد استفاده برای رتبه بندی QS دانشگاههای آسیا هر کدام وزنی دارند. این شاخصها شامل ۳۰ درصد شهرت علمی، ۲۰ درصد شهرت اعضای هیئت علمی، ۱۵ درصد نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجویان، ۱۰ درصد استنادات به مقاله و ۱۰ درصد استنادات به مقالات دانشکدهها، ۵ درصد میزان اعضای هیئت علمی با مدرک دکتری است.
یک شاخص جدید به رتبه بندی QS سال ۲۰۱۶ دانشگاههای آسیا اضافه شده است که آن نیز نسبت اعضای هیئت علمی دارای مدرک دکتری به تعداد دانشجویان است که در واقع به ارزیابی تدریس با کیفیت بالا میپردازد.
همچنین ۲.۵ درصد نسبت هیئت علمی بینالمللی، ۲.۵ درصد نسبت دانشجویان بینالمللی، ۲.۵ درصد ارزآوری دانشجویان در برنامه تبادل دانشجو و ۲.۵ درصد دانشجویان خارجی از دیگر وزنهای شاخصهای مورد استفاده در این رتبهبندی است.
رتبهبندی ۱۰ دانشگاه برتر آسیا
رتبه بندی ۱۰ دانشگاه برتر آمریکای لاتین
رتبه بندی ۱۰ دانشگاه برتر کشورهای عربی
رتبه بندی ۱۰ دانشگاه برتر آسیای میانه و اروپای مرکزی
نظام رتبه بندی کیواس دانشگاههای جهان را بر اساس موضوع، منطقه و شهرت در مقاطع مختلف زمانی رتبه بندی میکنند.
پیش از این آخرین رتبه بندی این نظام بین المللی، رتبه بندی موضوعی بود که در آن از ۴ معیار قدرت نظام آموزشی، دسترسی، رهبری و حاکمیت دانشگاهها و زمینههای اقتصادی بهره برده شده بود.
دانشگاههای ایرانی در منطقههای اعلام شده حضور ندارند. پیش از این رتبه دانشگاههای ایرانی در رتبه بندی جهانی QS برای سالهای ۲۰۱۵ - ۲۰۱۶ برای دانشگاه صنعتی شریف رتبه ای بین ۴۷۱ - ۴۸۰ و برای دانشگاه تهران رتبه ای بین ۵۵۱ - ۶۶۰ اعلام شده بود.