۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ ۱۲:۱۳
mostanad bazgashte gomura (5)

mostanad bazgashte gomura (11)

نهمین نشست دانشجویی سینما انقلاب با اکران و نقد مستند «بازگشت گمورا» با حضور عوامل فیلم در سالن شهید بهشتی دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شد.

به گزارش عطنا، این مستند سه شنبه 14 اردیبهشت ماه درسالن شهید بهشتی دانشکده حقوق و علوم سیاسی اکران شد و مورد نقد و بررسی قرار گرفت. مستند «بازگشت گمورا» به کارگردانی محمد جواد رئیسی و تهیه کنندگی جمال عودسیمین، به بررسی سیر تحول زیست جنسی در غرب، انقلاب جنسی و طرفداران آن در مغرب زمین و معضلات اخلاقی ناشی از آن می‌پردازد. محمد جواد رئیسی پیش از آن سه مستند «لباس و پادشاه»، «اینجا آسمان زیباست» و «نغمه سرا» را کارگردانی کرده است.

در ابتدای جلسه نقد و بررسی این فیلم، شیدا نیکو روین، مدرس دانشگاه و مدیر عامل سازمان کانون میثاق زندگی به نکات مثبت این مستند اشاره کرد و گفت: این مستند با اینکه در حال واکاوی جریانی است به هیچ وجه از موضوعی قبح زدایی نمی کند.

وی افزود: انتخاب عکس ها و تصاویر این مستند به تنهایی گویای فساد حاکم است اما به هیچ وجه فسادآور نیست.

محمد جواد رئیسی کارگردان این اثر در خصوص سختی های ساخت این مستند گفت: سخت ترین جای این کار زمانی بود که ما می خواستیم چیزهایی را نشان دهیم که نشان دادنی نبودند و از موضوعاتی صحبت می کردیم که قابل به تصویر کشیده شدن نبودند.

در ادامه سید کمیل حسینی پژوهشگر دانشگاه خاطر نشان کرد: یکی از نکات مثبت این اثر به عقیده من این است که بحث انقلاب جنسی در این اثر بیان شد.

وی ادامه داد: از مولفه های انقلاب جنسی تاکنون دو مورد شناسایی شده است؛ یکی انقلاب جنسی سال 1920 و دیگری انقلاب جنسی دهه 60.

سید کمیل حسینی از انقلاب جنسی به عنوان تغییر در نگاه جنسی و رفتارهای جنسی جامعه نام برد و گفت: پارامترهای بسیاری در شکل گیری انقلاب جنسی موثر هستند.

وی افزود: جنبش های اجتماعی یکی از این پارامترهاست که یکی از مهم ترین آنها جنبش فمنیست است. از جریان های تفکری که به انقلاب جنسی ختم می شود دیدگاه های فروید، کنزی و مارگارت مید است که شرایط را برای انقلاب جنسی فراهم کردند.

حسینی ادامه داد: جریان های بهداشتی از دیگر مواردی بود که به نظر وی شرایط را برای انقلاب جنسی فراهم می کند که از انواع آن به راه های درمان سفلیس و بحث جلوگیری از بارداری نام برد.

کمیل حسینی از رسانه ها به عنوان یکی از مهم ترین عوامل انقلاب جنسی یاد کرد و گفت: در دهه 60 روی کارآمدن نظام سینما و بوجود آمدن سینمای خانگی باعث می شود که روند دوم انقلاب جنسی اتفاق بیفتد.

وی خاطر نشان کرد: انقلاب جنسی سوم با روی کار آمدن اینترنت از سال1990 تاکنون در حال وقوع است که قدرت آن در مقایسه با بقیه انقلاب جنسی ها بیشتر است چون رسانه های قبلی امکان برقراری ارتباط را فراهم نمی کردند اما در این رسانه هم اطلاعات منتقل می شود و هم ارتباط برقرار می شود.

او تاکید کرد: این جریان انقلاب جنسی با ورود اینترنت در ایران نیز در حال وقوع است اما ما چون در داخل این جریان هستیم متوجه آن نیستیم.

[gallery size="medium" ids="36723,36722,36721,36720,36719,36718,36717,36716,36715,36710,36711,36712,36713,36714,36709,36708,36707,36706,36705,36704"]