دکتر شهین علیایی زند، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه علامه طباطبائی و بنیان گذار اولین موسسه پیشگیری از آزار جنسی کودکان و نوجوانان در خاورمیانه و پـایه گذار مــطالعات در زمینه ی کودکان و نوجوانان ایرانی است.

oliaeezand

استاد علیایی زند، متولد تهران می باشند اما در سن هفده سالگی بعد از پایان دوره دبیرستان راهی ایالات متحده آمریکا شدند و طی پانزده سال اقامت در آن کشور، مدارک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی خود را در زمینه روانشنـاسی و مشــاوره از دانشگاه های داکوتای شمالی، مینه سوتا و کلمبیا دریافت کردند. در این فرآیــند ایشان موفق به دریافت بــورس های تحــصیلی متعــدد از دانشگاه های آمریکا نیز شدند. دکتر علیایی زند بعد از پایان دوره های تحصیلی راهی ایران شده و بلافاصله در کسوت استادی دانشگاه آغاز به کار نمودند. در حال حاضر، ایشان فرزندسالاری را یکی از بزرگ ترین مشکلات خانواده ایرانی می دانند و در کارگاه ها و سمینارهای مختلف در سراسر ایران مشکلات مربوط به این رویداد را تحت عنوان " سندرم نازپروردگی" مطرح می نمایند.