۱۸ آذر ۱۴۰۳ ۰۷:۵۳
کد خبر: ۳۰۵۷۸۷

عطنا – با توجه به برگزاری قریب الوقوع همایش ملی «توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه گانه و تقویت وفاق با همسایگان» سایت خبری - تحلیلی عطنا گفتگویی کوتاه با دکتر مجید عباسی عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، انجام داده که در ادامه می‌توانید آن را مطالعه کنید:

دکترعباسی در آغاز صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی در مورد ظرفیت‌های اقتصادی و اجتماعی جزایر سه گانه که می‌تواند منجر به رشد و توسعه آن شود، گفت: مهم‌ترین ظرفیت اقتصادی جزایر سه گانه، وجود نفت به خصوص در نزدیکی جزیره بوموسی و تنب بزرگ است.

او گفت: به لحاظ سیاسی و امنیتی این جزایر اهمیت زیادی دارند؛ به خصوص که در دهانه تنگه هرمز نیز قرار دارند. در کنار این موضوعات این جزایر به ما در کنترل تنگه هرمز کمک شایانی کرده و در حفظ امنیت ایران در حوزه دریا‌ها بسیار حائز اهمیت هستند. همچنین این جزایر قابلیت این را دارند که حدود آب‌های سرزمینی کشور را در خلیج فارس افزایش دهند.

وی افزود: به لحاظ اجتماعی، این جزایر و افرادی که در آن سکونت دارند از گذشته‌های دور و از دوره‌های بسیار دورتر و حتی دوران پادشاهان ساسانی و پس از آن همه ایرانی بوده و جزو جامعه ایرانی محسوب می‌شوند و به لحاظ اجتماعی هم طبیعتا فرهنگ ایرانی، تمدن ایرانی، ویژگی‌ها و خلقیات جامعه ما را به عمق خلیج فارس توسعه می‌دهند.

دکتر عباسی در رابطه با موانع و چالش‌هایی که در مسیر توسعه این جزایر وجود دارد و چگونگی رفع آن‌ها اظهار نمود: متخصصین توسعه و افرادی که در این زمینه دانش و تجربه کافی را دارند، باید به میدان آمده و جدا از کشف موانع و چالش‌های حاضر در مسیر توسعه این جزایر پراهمیت، راهکار‌های منطقی و قابل اجرا درمورد وضعیت موجود ارائه کنند تا این مسیر به صورت هموارتر جلو رفته و باعث ایجاد توسعه و پیشرفت برای ایران و ایرانی شود.

در پایان این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی درباره راهکار‌های تقویت وفاق ملی و منطقه‌ای از طریق توسعه این جزایر اظهار داشت: در حال حاضر وفاق ملی در کشور ما وجود دارد و اساسا توسعه یا عدم توسعه این جزایر ارتباطی با وفاق ملی ندارد. اما در بحث وفاق منطقه‌ای هر چقدر این جزایر توسعه پیدا کنند و امکانات در آن‌ها بیشتر شود کشور‌های منطقه هم متوجه این مساله خواهند شد که جمهوری اسلامی ایران نسبت به این جزایر حساسیت بالایی دارد و طبیعتا در ادعا‌های واهی خود که معیار حقوقی ندارد و به لحاظ تاریخی هم قابل اثبات نیستند، تجدید نظر می‌کنند.

خبرنگار: نازنین عباسی

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

روبیکا                         روبینو

بله             ایتا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
انجمن های علمی
سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد
به همت انجمن سواد رسانه ای ایران و با همکاری فرهنگسرای رسانه، ساترا و مجمع رصتا؛

سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد

همایش و وبینار بین‌المللیِ«معرفی رهیاری(کوچینگ) نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی»، از سوی انجمن سواد رسانه ای ایران و باهمکاری فرهنگسرای رسانه،ساترا ومجمع رصتا برگزار شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار