عطنا – با توجه به برگزاری قریب الوقوع همایش ملی «توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه گانه و تقویت وفاق با همسایگان» سایت خبری - تحلیلی عطنا گفتگویی کوتاه با دکتر مجید عباسی عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، انجام داده که در ادامه میتوانید آن را مطالعه کنید:
دکترعباسی در آغاز صحبتهای خود در پاسخ به سوالی در مورد ظرفیتهای اقتصادی و اجتماعی جزایر سه گانه که میتواند منجر به رشد و توسعه آن شود، گفت: مهمترین ظرفیت اقتصادی جزایر سه گانه، وجود نفت به خصوص در نزدیکی جزیره بوموسی و تنب بزرگ است.
او گفت: به لحاظ سیاسی و امنیتی این جزایر اهمیت زیادی دارند؛ به خصوص که در دهانه تنگه هرمز نیز قرار دارند. در کنار این موضوعات این جزایر به ما در کنترل تنگه هرمز کمک شایانی کرده و در حفظ امنیت ایران در حوزه دریاها بسیار حائز اهمیت هستند. همچنین این جزایر قابلیت این را دارند که حدود آبهای سرزمینی کشور را در خلیج فارس افزایش دهند.
وی افزود: به لحاظ اجتماعی، این جزایر و افرادی که در آن سکونت دارند از گذشتههای دور و از دورههای بسیار دورتر و حتی دوران پادشاهان ساسانی و پس از آن همه ایرانی بوده و جزو جامعه ایرانی محسوب میشوند و به لحاظ اجتماعی هم طبیعتا فرهنگ ایرانی، تمدن ایرانی، ویژگیها و خلقیات جامعه ما را به عمق خلیج فارس توسعه میدهند.
دکتر عباسی در رابطه با موانع و چالشهایی که در مسیر توسعه این جزایر وجود دارد و چگونگی رفع آنها اظهار نمود: متخصصین توسعه و افرادی که در این زمینه دانش و تجربه کافی را دارند، باید به میدان آمده و جدا از کشف موانع و چالشهای حاضر در مسیر توسعه این جزایر پراهمیت، راهکارهای منطقی و قابل اجرا درمورد وضعیت موجود ارائه کنند تا این مسیر به صورت هموارتر جلو رفته و باعث ایجاد توسعه و پیشرفت برای ایران و ایرانی شود.
در پایان این عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی درباره راهکارهای تقویت وفاق ملی و منطقهای از طریق توسعه این جزایر اظهار داشت: در حال حاضر وفاق ملی در کشور ما وجود دارد و اساسا توسعه یا عدم توسعه این جزایر ارتباطی با وفاق ملی ندارد. اما در بحث وفاق منطقهای هر چقدر این جزایر توسعه پیدا کنند و امکانات در آنها بیشتر شود کشورهای منطقه هم متوجه این مساله خواهند شد که جمهوری اسلامی ایران نسبت به این جزایر حساسیت بالایی دارد و طبیعتا در ادعاهای واهی خود که معیار حقوقی ندارد و به لحاظ تاریخی هم قابل اثبات نیستند، تجدید نظر میکنند.
خبرنگار: نازنین عباسی
عطنا را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید: