عطنا- آخرین گزارش ها حاکی از آن است که ترور شهید اسماعیل هنیه حدود ساعت ۲ نیمهشب اتفاق افتاده است.
شهید هنیه که برای مراسم تحلیف رئیسجمهور به ایران آماده بود در یکی از اقامتگاههای ویژه جانبازان در شمال تهران مستقر بود که با اصابت پرتابهای از هوا به شهادت رسید.
بررسیهای بیشتر در حال انجام است و بهزودی جزئیات دقیقتر اعلام خواهد شد.
در پی این اقدام تروریستی، محمد علی الحوثی، یکی از رهبران جنبش انصارالله یمن تاکید کرد: ترور برادر اسماعیل هنیه جنایت تروریستی و نقض آشکار قوانین است.
بنا بر روایت ایسنا، جماعت اسلامی در لبنان نیز به این جنایت واکنش نشان داد و در پیام تسلیتی فرمانده اسماعیل هنیه را شهید در نبرد آزادسازی فلسطین علام کرد.
براساس گزارش وبگاه شبکه الحدث، مشاور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در واکنش به جنایت به شهادت رساندن اسماعیل هنیه ان را جنایت جدید رژیم صهیونیستی دانست.
مشاور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: ما در کنار حماس میایستیم.
در همین حال «موسی ابومرزوق»، عضو دفتر سیاس حماس تاکید کرد: ترور رهبر اسماعیل هنیه اقدامی بزدلانه بود که بیپاسخ نخواهد ماند.
«سامی ابوزهری» از دیگران رهبران حماس نیز گفت: ما در حال جنگ علنی برای آزادی بیت المقدس هستیم و آماده پرداخت هزینههای مختلفیم.
«ماهر الطاهر»، مسؤول روابط بینالملل جبهه مردمی آزادی فلسطین نیز گفت: شهید اسماعیل هنیه ارزشمندترین دارایی خود را در راه فلسطین تقدیم کرد.
الطاهر ادامه داد: دشمن اسرائیلی از همه خطوط قرمز عبور کرده و همه چیز را به سمت یک جنگ همه جانبه با کل محور مقاومت سوق میدهد.
در عین حال درخواستهایی مردمی برای برگزاری اعتصاب سراسری در سراسر فلسطین در پی ترور رئیس دفتر سیاسی حماس منتشر مطرح شده است.
یک سخنگوی کاخ سفید گفت که کاخ سفید گزارشهای مربوط به ترور و به شهادت رسیدن اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در ایران را دیده است، اما از اظهار نظر فوری خودداری کرد.
از سوی دیگر ارتش رژیم صهیونیستی از اظهار نظر درباره ترور و به شهادت رسیدن اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در ایران، خودداری کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی به شبکه خبری سی.ان.ان گفت که به گزارشهای رسانههای خارجی در این باره پاسخ نمیدهند.
«اسماعیل هنیه» ملقب به «ابوالعبد» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) که بامداد امروز در محل اقامت خود در تهران به شهادت رسید، از رهبران محبوب مقاومت بود که پس از عملیات طوفان الاقصی به چهرهای شناختهشدهتر در سطح جهان تبدیل شد و رژیم صهیونیستی او را در لیست ترور قرار داده بود.
آنگونه که ایسنا روایت کرده، اسماعیل عبدالسلام هنیه در سال ۱۹۶۲ در اردوگاه الشاطی غزه به دنیا آمد. او در دانشگاه اسلامی غزه تحصیل کرد و با مدرک لیسانس در رشته ادبیات عربی در سال ۱۹۸۷ فارغالتحصیل شد.
هنیه در سال ۱۹۹۷ به ریاست دفتر حماس منصوب، در انتخابات فلسطین در سال ۲۰۰۶ پیروز و دهمین نخستوزیر فلسطین شد. او تا سال ۲۰۰۷ در این سمت بود.
هنیه که تقریبا همزمان با آغاز انتفاضه اول فارغالتحصیل شد، در تظاهرات انتفاضه اول شرکت کرد و توسط دادگاه نظامی رژیم صهیونیستی به زندان محکوم شد. در سال ۱۹۸۹ به مدت سه سال زندانی و پس از آزادی، در سال ۱۹۹۲، مقامات نظامی صهیونیست او را همراه با «عبدالعزیز الرنتیسی» و «محمود الزهار» و ۴۰۰ فعال دیگر از رهبران ارشد حماس به لبنان تبعید کردند.
این فعالان بیش از یک سال در «مرج الظهور» جنوب لبنان ماندند، جایی که به گفته بیبیسی «حماس در معرض رسانههای بیسابقهای قرار گرفت و در سراسر جهان شناخته شد».
اسماعیل هنیه یک سال بعد به غزه بازگشت و به ریاست دانشگاه اسلامی منصوب شد.
رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۳ نیز برای ترور هنیه اقدام کرد اما شکست خورد.
در جریان حملات رژیم صهیونیستی به غزه سه نفر از پسران و سه نوه او در حمله هوایی ۱۰ آوریل ۲۰۲۴ به شهادت رسیدند.