عطنا - "کشتن مرغ مقلد" یکی از آثار بزرگ ادبی قرن بیستم است که توسط هارپر لی نوشته شده و در سال ۱۹۶۰ منتشر شد. این داستان در شهر کوچک مکومب، آلاباما رخ می‌دهد و از زبان یک دختر جوان به نام "اسکات فینچ" روایت می‌شود.

داستان اصلی از دو قسمت تشکیل شده است: اولاً، اسکات فینچ و برادرش جم، در محیط صمیمی خانواده‌ای که به فرهنگ‌ها و اصول خود پایبند هستند، بزرگ می‌شوند. ثانیاً، در قسمت دوم داستان، پرونده‌ای حقوقی پیش می‌آید که باعث تغییر تمامی دنیای این خانواده و شهر کوچک می‌شود.

در این پرونده، یک مرد سیاهپوست به نام "تام رابینسون" به اشتباه به اتهام تجاوز به یک دختر سفیدپوست به دادگاه کشیده می‌شود. وکیلی به نام "اتیکوس فینچ" که پدر اسکات و جم است، به عنوان وکیل تام از او دفاع می‌کند. اتیکوس با اصول و قوانین خود، به تقاضای عدالت و برابری حقوق برای همه انسان‌ها پایبند است.این داستان نقدهای فراوانی به نژادپرستی و نظام قضایی دارد و به شکلی عمیق به موضوعات اجتماعی می‌پردازد. "کشتن مرغ مقلد" به عنوان یکی از مهمترین آثار ادبی دوران خود شناخته می‌شود و به شما این فرصت را می‌دهد که در جهان تاریخی و اجتماعی آمریکا در دهه ۱۹۳۰ غرق شوید و در آنجا با شخصیت‌های فراموش‌نشدنی و مسائل انسانی مهمی روبرو شوید.

داستان از دیدگاه اسکات فینچ، که به صورت نخست‌زاده تمام اتفاقات را روایت می‌کند، پیش می‌رود. او دختری باهوش و کنجکاو است که به کمک برادر بزرگ‌ترش جم و دوست دخترش دیل، تلاش می‌کند جوانی را درک کند. او شاهد تغییراتی در محیط خانوادگی و اجتماعی خود می‌شود که ناشی از پرونده تام رابینسون است.

در دادگاه، اتیکوس فینچ به شجاعت و تعهد به اصول عدالت انسانی نشان می‌دهد و سعی می‌کند ثابت کند تام رابینسون بی‌گناه است. اما در پی یک دادگاه نژادپرستانه، تام محکوم به اعدام می‌شود. این تصمیم تاثیراتی عمیق بر روابط اجتماعی در مکومب دارد.

در کنار داستان اصلی، داستان "کشتن مرغ مقلد" از جنبه‌های مختلفی به موضوعات اجتماعی می‌پردازد. نژادپرستی، تبعیض نسبت به مردم سیاهپوست، عدالت، تعهد به اصول اخلاقی و خلافیت انسان‌ها از موضوعات مهمی هستند که در داستان مطرح می‌شوند.

"کشتن مرغ مقلد" نه تنها یک داستان عمیق و تاثیرگذار است، بلکه یک اثر ادبی کلاسیک و شاهکار ادبیات آمریکا به حساب می‌آید. این کتاب به شما فرصت می‌دهد تا درگیر دنیای شخصیت‌های مورد علاقه‌تان شوید و با چالش‌ها و مسائل اجتماعی پیچیده آن‌ها آشنا شوید.

با پایان پرونده تام رابینسون، اتیکوس فینچ و خانواده‌اش در مکومب با تبعیض‌های نژادی و اجتماعی روبرو می‌شوند. اسکات و جم به تدریج متوجه می‌شوند که دنیای اجتماعی که در آن زندگی می‌کنند، پر از تبعیض و ناعدالتی است. این تجربه‌ها برای اسکات و جم فرصتی برای رشد و درک عمیق‌تر از مفهوم عدالت فراهم می‌آورد.

داستان همچنین به تلاش‌های اسکات و جم برای درک یکی از همسایه‌های خود به نام "آرتور بو" نیز پرداخته است. آرتور بو در یک خانواده متفاوت و معلول زندگی می‌کند و این تجربه به اسکات و جم نشان می‌دهد که مهمترین چیز در دنیا، انسانیت و تعامل انسانی است.

در نهایت، "کشتن مرغ مقلد" یک کتاب بی‌نظیر است که علاوه بر توجه به مسائل اجتماعی مهم، داستانی زیبا و شگفت‌آور نیز ارائه می‌دهد. شخصیت‌های داستان، تغییرات شخصیتی آن‌ها و تداوم پیام‌های انسانی در طول داستان این کتاب را به یکی از شاهکارهای ادبی جهان تبدیل کرده‌اند.

به عنوان یک کتاب که به نقد نژادپرستی، عدالت، و تعامل انسانی می‌پردازد، "کشتن مرغ مقلد" از دهه ۱۹۶۰ تا به امروز اثری قابل تحسین و مورد ادبی جاودانه‌ای در ادبیات جهانی محسوب می‌شود.

استاد : دکتر لیدا  کاووسی
دانشجو : مهسا اجلالی

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

هنر و فرهنگ1
نشست علمی
به مناسبت هفتۀ جهانی بزرگداشت سعدی برگزار می شود:

نشست علمی "سعدی در چین و چین در آثار سعدی"

به همت انجمن علمی زبان چینی و مرکز تحقیقات چین،