۲۹ خرداد ۱۴۰۲ ۰۷:۱۵
کد خبر: ۳۰۵۰۰۷

عطنا - روند رشد تکنولوژی در سراسر دنیا همواره با سرعت زیادی پیش می‌رود، آیا ایران در آینده‌ی خود می تواند رشد چشمگیری در این فضای عظیم داشته باشد؟ یا بهتر است بگوییم آیا فضای مجازی که در ایران وجود دارد در آینده دست خوش تغییر و تحولات می‌شود؟ در این مقاله به این سوال بزرگ و اساسی با توجه به نوع نگاه بنده نسبت به‌ای فضا می‌پردازیم.

از اوایل دهه‌ی نود در ایران گسترش فضای وب باعث شد تا مردم ایران با این فضای نا آشنا صمیمیت بیشتری داشته باشند و دیگر تابو‌های اینترنتی کم کم جای خود را به استفاده روزانه مردم از آن‌ها بدهد. با گذر زمان و گسترش تکنولوژی در جهان، ایران نیز دست خوش تغییراتی شد که مردم از دنیای وب و فضای وب به سمت فضای شبکه‌های مجازی و شبکه‌های اجتماعی کشیده شدند.

این دوره خود شروع انقلاب فضای تجاری در فضای تجاری بود. مردم همواره با استفاده روز افزون از این فضا نوعی اعتیاد به آن پیدا می‌کردند و جدایی از آن برایشان گا‌ها امکان ناپذیر و غیرممکن به حساب می‌آمد. در حال حاضر با گذشت سال‌ها مردم نسبت به فضای تجاری مجازی حس بهتری دارند و همواره سعی میکنند تا خرید‌های خود را به صورت اینترنتی انجام دهند تا هم در زمان خود صرفه جویی کنند و هم در هزینه‌های رفت و آمد خود برای تهیه موارد مورد نظر؛ و حال سوال اصلی و یا بهتر است بگویم سوال اصلی این مقاله این است که آیا این فضا اینگونه ادامه پیدا میکند یا تا همین مرحله متوقف می‌شود و یا بهتر از بگویم به چه شکلی ادامه پیدا میکند؟

نظری که خیلی از افراد در رابطه با آن معتقدند این است که متوقف میشود، ولی این مورد غیرممکن است، زیرا این نوع از تعاملات و ارتباطات تجاری حال بخشی از زندگی مردم شده است و امکان حذف آن به هیچ عنوان وجود ندارد. همیشه پس از مدتی که نوعی تعاملات و تکنولوژی در جهان ایجاد میشود آن تکنولوژی نیز وارد ایران میشود. هم اکنون در سرتاسر دنیا حرف از هوش مصنوعی زده میشود که چه تاثیری بر زندگی افراد می‌گذارد با توجه به رشد و گسترس هوش مصنوعی در جهان میتوان مواردی را پیش بینی کرد که برای ایران نیز اجرا خواهد شد. با آمدن هوش مصنوعی کار‌هایی که در گذشته با سرعت کمتری انجام میشد در آینده‌ی نه چندان دوربا سرعت بیشتری انجام خواهد شد. در آینده‌ی ما انسان‌ها حضور منابع انسانی کمتر است. این به این معنا است که بیشتر شغل‌هایی که در جهان ودر ایران وجود دارند یا به کلی نابود میشوند یا دستخوش تغیرات بنیادی میشوند و یک مثالی که میتوان از گذشته زد، وجود خیاطی‌های مختلف در محله‌ها بود به نوعی که افراد مرحله برای تهیه لباس به سراغ این افراد می‌رفتند، ولی در حال حاضر چنین مواردی یافت نمی‌شوند و یاتعدادشان بسیار کم است، زیرا سلیقه مردم با توجه به تحولات تکنولوژی و فرهنگی دچار تغییر شده و مردم امروز به سراغ لباس فروشی‌های مختلف سطح شهر می‌روند.

مواردی که در آینده پیش بینی میشوند این است که دیگرفروشندگانی در سطح شهر وجود نخواهند داشت که در مغازه هایشان نشسته باشند و محصولات خود را بفروشند و مردم به سمت ایجاد فروشگاه‌های اینترنتی می‌روند، زیرا مزیت‌های بیشتری نسبت به روش سنتی دارد. برای مثال یک موردی که همواردی گفته میشود فروشگاه‌های زنجیره‌ای سوپرمارکت‌ها هستند که در آینده دیگر نیازی به تهیه اقلام مورد نیاز نیست زیاد هوش‌های مصنوعی عمل فروش وتحویل محصولات را با قیمتی کمتر و همینوطور در سریع‌ترین زمان خود انجام میدهند.

انقلاب‌های تکنولوژِی و تجاری بزرگی در آینده نه چندان دور برای کشور عزیزمان ایران اتفاق می‌افند. به ویژه در زمینه‌ی تجاری و اگر شما از این فرصت به وجود آمده نهابت استفاده را نبرید شما هم مانند خیاط‌های گذشته تنها بخشی از تاریخ خواهید شد، ولی با استفاده از این فرصت در کشور میتوانید منافع قابل توجهی چه برای خود در زمان حال چه برای خود در زمان آینده در همین کشور خود ایجاد کنید.

نویسنده: حسین علائیان

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!
حمایت بی‌شرمانه شاهین نجفی از فحاشی و توهین عناصر ضدانقلاب به مردم ایران:

فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!

شاهین نجفی خواننده هتاک، فحش دادن را بخشی از ابزار کار خود و از سنت‌های خود و عناصر ضد انقلاب دانست و خواست که مردم فحاشی کردن را به عنوان بخشی از فرهنگ و سنت‌های خود بپذیرند!!
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار