عطنا - تفاهم نامه ای میان دانشگاه علامه طباطبایی و معاون صدای رسانه ملی، باسابقه ترین رسانه نوین در کشور امروز اول خرداد ماه منعقد می شود.
محسن حبیبی عضو هیئت علمی گروه فلسفه دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه علامهطباطبائی و مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی این دانشگاه در این مورد گفت: رادیو گسترده ترین و در دسترس ترین رسانه کشور بوده و با توجه به صداپایه بودن مورد استفاده میلیون ها نفر در سراسر کشور است و حتی با ظهور رسانه های جدیدتر مانند تلویزیون و اینترنت، رادیو هنوز طرفداران خود را حفظ کرده است.
وی افزود: رادیو در قالب های نوین مانند پادکست و تولیدات رسانه ای ترکیبی مبتنی بر تصویر و صوت قالب های جذاب جدیدی را ایجاد کرده و نفوذ بالا، دسترسی آسان، گرم بودن و تخیل برانگیز بودن، رادیو را به رسانه ای پویا تبدیل کرده و اهالی رسانه رادیو نسبت به سایر رسانه ها از سطح معلومات و مطالعه بیشتری برخوردار بوده و تحقیقات و خلاقیت در این رسانه بسیار زیاد است.
او گفت: از سوی دیگر، دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان بزرگترین دانشگاه تخصصی علوم انسانی کشور، می تواند از نظر پشتوانه تحقیقاتی و پژوهشی بسیار به رسانه رادیو کمک کند و همکاری مشترک میان این دو نهاد امیدبخش بوده و می تواند تحولی جدی در عرصه رسانه ای و برای انعکاس نتایج تحقیقات، رساله ها و پایان نامه های دانشجویی به وجود آورد.
حبیبی ادامه داد: تولید برنامه های کوتاه سه دقیقه ای برای معرفی پایان نامه ها و رساله ها و تحقیقات برتر دانشگاه علامه طبابایی در شبکه های مختلف، برای دیگر محققان و دانشجویان و اساتید دانشگاه های سراسر کشور رهگشا بوده و ایده های تازه ای را برای آنان محقق خواهد کرد.
وی تصریح کرد: همچنین با همکاری این دو نهاد می توان در خصوص راه اندازی یک فصلنامه مشترک علمی و پژوهشی همکاری کرد تا در مورد رسانه های صداپایه تحقیقات علمی انجام شود و خود این امر موتور محرکی برای پیشبرد اهداف عالیه هر دو نهاد خواهد بود.
حبیبی با تاکید بر اینکه ایجاد یک پژوهشکده تحقیقاتی در مورد رسانه های صداپایه نیز می تواند هدف دیگر این همکاری باشد، گفت: معرفی اساتید و دانشجویان برتر و نخبه دانشگاه علامه طباطبایی در برنامه های مختلف نیز برای تحقق جهاد تبیین و الگوسازی برای عموم مردم و به خصوص جوانان در جریان این همکاری مورد توجه خواهد بود. افرادی در دانشگاه علامه طباطبایی از لحاظ علمی، پژوهشی، تربیتی و غیره بسیار برجسته هستند که متاسفانه به علت ضعف رسانه ای هنوز به جامعه معرفی نشده اند و این همکاری معرفی نخبگان دانشگاه را به نحوی شایسته در قالب مستند، گزارش و حتی قالب های نمایش رادیویی به مردم ممکن می کند تا آنان به عنوان الگو به نسل جوان معرفی شده و در دسترس قرار بگیرند.
مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه در تشریح دو هدف اصلی از این کار گفت: هدف اصلی اول تحقق هر چه بهتر جهاد تبیین است که به شدت مورد توجه رهبر مظعم انقلاب اسلامی بوده است. با همکاری این دو نهاد جهاد تبیین بهتر صورت می گیرد. زیرا دانشگاه علامه طباطبایی نهاد تولیدکننده علم و ارائه دهنده پاسخ های درست به مردم برای پرسش های آنهاست و معاونت صدای رسانه ملی نیز می تواند این مباحث را به نحوی شایسته انتقال دهد.
او گفت: هدف اصلی دوم از امضای این تفاهم نامه، انعکاس شایسته و هنرمندانه و درست هدف اصلی دانشگاه یعنی تحول در علوم انسانی است. تحول در علوم انسانی در ابعاد مختلف به روزرسانی، ایجاد کارآمدی، بومی سازی و اسلامی سازی علوم انسانی از جمله اهداف اصلی دانشگاه علامه طباطبایی است که باید در ابعاد مختلف برای مخاطبان دانشگاهی و عام منعکس شده و به یک گفتمان در سطح جامعه و به خصوص جامعه علمی کشور مبدل شود و این تنها با کار رسانه ای شایسته ممکن است.
حبیبی در پایان گفت: دانشگاه علامه طباطبایی در دوران جدید مدیریتی خودش این هدف را دنبال می کند، اما بدون استفاده از ابزار رسانه ای این موضوع در درون خود دانشگاه باقی می ماند و باید حتما این مسائل برای جامعه دانشگاهی کشور و به خصوص دانشجویان، طلاب و اساتید حوزه و به خصوص اعضای هیات علمی دانشکده های علوم انسانی کشور ترویج شود تا آنها هم بتوانند در این زمینه همکاری شایسته ای با دانشگاه علامه طباطبایی داشته باشند و این هدف هر چه بهتر در سطح کشور تحقق پیدا کند.
عطنا را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید: