۲۸ فروردين ۱۴۰۲ ۰۷:۰۸
کد خبر: ۳۰۴۸۱۸

عطنا - مولف و نویسنده این کتاب دکتر علی اکبر فرهنگی است که استاد دانشگاه تهران است. کتاب شامل 334 صفحه است و دارای پیشگفتار و مقدمه است که در مقدمه بیشتر توصیه وار نوشته شده است و می‌خواهد هدف خود را به خواننده منتقل کند که هر کسی از قدرت ارتباط خود غافل است و باید آن را کشف کند تا بتواند با اطرافیان و در زندگی خود ارتباط موثر برقرار کند همچنین متن مقدمه بیشتر حالت معرفی دارد و باعث لو رفتن مطالب و محتوای کتاب نشده است؛ و به بخش های مختلف تقسیم شده و برای هر بخش عنوانی درج شده است.

کتاب ارتباطات انسانی از اصل و اساس ارتباطات بین انسان ها و انواع ارتباط صحبت می‌کند که اول با تعریف ارتباط شروع کرده و پله پله به تخصصی شدن مفاهیم و موضوع ارتباط پرداخته و همچنین مطالبی که در کتاب وجود صرفا نوشته خود نویسده نیست و از کتاب ها و نویسنده های مختلف استفاده شده که باعث پر بارتر شدن کتاب شده و بسیار علمی و کاربردی است و می‌توان از آن برای هر گروهی پیشنهاد داد و صرفا برای رشته علوم ارتباطات و تحصیلات آکادمی نیست چراکه ریز به ریز به مفاهیم پرداخته و بدون هیچ توضیح اضافی و آموزشی، خواننده می‌تواند راحت یاد بگیر و متوجه شود.

ظاهر کتاب و اندازه ای که برای آن درنظر گرفته شده مناسب است زیرا اگر اندازه ی آن کوچک تر می‌شد، تعداد صفحات بسیار زیاد می‌شد و متن هم بدون نقص است و ترجمه هایی که در آن هست کاملا واضح و روان است و خواننده را دچار سردرگمی و آشفتگی نمی‌کند و ذهن وی را منظم می‌چیند و می‌فهماند. علائم نگارشی که در متن استفاده شده مناسب است و ایرادی ندارد و باعث می‌شود خواننده راحت تر کتاب را مطالعه کند و در هنگام مطالعه سرعت داشته باشد. همچنین از پاورقی نیز استفاده شده که در آن توضیحات اضافه هست تا مفاهیمی که نیازی به چاپ در متن اصلی ندارد چراکه باعث تحریف اصل موضوع می‌شود، توضیح داده شود تا اینکه اگر احیانا خواننده از اطلاعات قبلی برخوردار نیست یا پیش زمینه ای ندارد، مفاهیم جدید یا علمی را یاد بگیرد و بفهمد.

کتاب به 10 فصل تقسیم شده و در هر فصل عناوینی هست که عناوین هر بخش با مطالب مربوط به آن کاملا انطباق دارد و با جزئیات کامل و تقسیم بندی موارد و توضیح هرکدام نوشته شده است. کتاب به عنوان منبع درسی دانشگاه نیز به کار برده می‌شود. در بعضی از صحات از اشکال مختلف و نمودار ها استفاده شده که باعث ایجاد تصویری منظم از مطالب در ذهن مخاطب می‌شود و باعث تسریع بخشدن به یادگیری و ثبت مطالب و مفاهیم در ذهن وی می‌شود درضمن از ابیات شاعران ایرانی نیز استفاده شده که با آنان همذات پنداری کرده و ارتباط مفهومی را بین ابیات و مطالب کتاب کشف کرده است مثلا در بعضی از موارد قبل از توضیحات با بیتی شروع کرده است. همچنین در اول هر فصل قبل از شروع به توضیح فصل، مقدمه ای درباره ی همان فصل نوشته است تا خواننده با ذهنی آماده و پیش زمینه ای شروع به مطالعه فصل جدید کند. و در آخر هر فصل نیز از منابعی که مولف استفاده کرده با ترجمه ی منبع، آورده است.

در پایان کتاب و در صفحات آخر آن از اهداف کتاب صحبت شده است و به طور کامل نویسنده از اهداف خود نوشته و توضیح داده است که من با مطالعه ی اهداف نویسنده، بنظرم به طور کامل به اهداف خود رسیده و دقیقا طبق اهداف خود کتاب را تالیف و تنظیم کرده و همچنین بعد آن واژگان انگلیسی وجود دارد که واژگان بسیار استاندارد و قابل استفاده برای علاقمندان زبان است و بیشتر واژگان روانشناسی و ارتباطات است.

به طور کلی کتابی بسیار کاربردی و مفید است و باعث تغییر کامل (از جهت مثبت) مخاطب می‌شود و قدرت ارتباط گیری را قوی می‌کند. توضیحات و مطالب نیازی به توضیحات اضافه نیست اما به نظرم بعضی از قسمت های آن حذف شود زیرا توضیحات بیش از اندازه باعث می‌شود تا حدودی خواننده سردرگم شود و از ادامه دادن به مطالعه ی کتاب خسته شود؛ اما مطالب شیرین و کاربردی کتاب هر کسی را جذب خود می‌کند و ایراد آن را پنهان می‌کند مگر آنکه با نگاهی منتقدانه، مطالعه کرد.

نویسنده: بهاره احمدی آذر

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
انجمن های علمی
سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد
به همت انجمن سواد رسانه ای ایران و با همکاری فرهنگسرای رسانه، ساترا و مجمع رصتا؛

سمینار و وبینار بین‌المللیِ «معرفی رهیاری نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی» برگزار شد

همایش و وبینار بین‌المللیِ«معرفی رهیاری(کوچینگ) نشانه‌شناختی؛ اثری بدیع و نوآور از لاله مولائی»، از سوی انجمن سواد رسانه ای ایران و باهمکاری فرهنگسرای رسانه،ساترا ومجمع رصتا برگزار شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار