۰۶ اسفند ۱۴۰۱ ۰۷:۰۰
کد خبر: ۳۰۴۷۱۱

عطنا - سیدسعید زاهد زاهدانی، استاد دانشگاه شیراز در یادداشتی به تحلیل چرایی و چیستی پوشش نامناسب در اماکن عمومی پرداخته است که در ادامه می‌خوانید:

ناهنجاری پوشش برخی از خانم‌ها در سطح جامعه، علی‌رغم وجود قانون منع بی‌حجابی، نگرایی‌هایی را ایجاد کرده است. در این خصوص عمده انگشت‌های ملامت به سوی برنامه‌ریزان فرهنگی جامعه نشانه رفته است، اما به نظر می‌رسد که نمی‌توان نظام فرهنگی را جدای از نظام سیاسی و اقتصادی دید. نظام فرهنگی وسیله‌ای جمعی است برای اعمال اراده‌های سیاسی، و نظام اقتصادی محصول اعمال این اراده‌هاست.

در جامعه امروز ما به علت در گذار بودن جامعه از ساختار‌های سکولار به اسلامی، هنوز در بخش اراده‌های سیاسی منطق پیروی از ولی فقیه در کل جامعه جا نیفتاده است. به خصوص دستگاه‌های اداری و کارشناسی ما در اجرا، از همان منطق اراده‌های تنظیم شده در نظام سرمایه‌داری لیبرال تبعیت می‌کنند. دستگاه‌های فرهنگی ما هم که به طور کلی دانشگاه و حوزه می‌باشند؛ در اولی همان منطق لیبرال سرمایه‌داری حاکم است و در حوزه‌ها هم هنوز منطق حکومتی ولایت فقیه فرا گیر نشده و بسیاری از روحانیون از زاویه منطق ارسطویی که موید نظام‌های سلطنتی و فردی (نگاه به ولی فقیه به عنوان یک فرد) است، به امور می‌نگرند.

از سوی دیگر نظام اقتصادی که با سبک زندگی پیوند وسیقی دارد، سرمایه‌داری است. از این رو نه اراده‌های سیاسی به طور کامل منطق ولایت فقیه به عنوان جانشین امام زمان (ع) را در خود دارند و نه نظام اقتصادی موید سبک زندگی اسلامی است. از این روست که می‌بینیم اقشاری از مردم که از تدین خانوادگی و فردی و به خصوص اسلام انقلابی دورتر هستند به سبک زندگی از نوع فرهنگ سرمایه‌داری مبتلا شده‌اند.

فرزندان این گروه، برخی حتی مطالبه زندگی با سبک غربی را دارند که شورش‌ها و اغتشاشات اخیر در کف خیابان عمدتاً توسط این گروه به ظهور رسید؛ که این کار به تحریک مخالفین انقلاب اسلامی و تجزیه‌طلبان صورت گرفت و می‌خواستند از این حرکت سوءاستفاده خودشان را ببرند.

بنابراین به نظر می‌رسد برای حل مسئله، لازم است نسبت به فراگیر کردن منطق حاکمیت ولایت الهی از طریق ولی فقیه در نظام‌های سیاسی و فرهنگی کوشید، و نظام اقتصادی را هم در ابتدا به سمت اقتصاد مقاومتی و سپس به سوی اقتصاد اسلامی هدایت کرد.

در این راستا، عاجل‌ترین کار جا انداختن نوع مدیریت جهادی در نظام‌های اجرایی است تا بدین وسیله راه برای رسیدن به دولت اسلامی که مقدمه جامعه اسلامی است، هموار شود.

همزمان تحکیم منطق ولایت الهی و حکومتی ولی فقیه (با تاکید بر فقه اجتماعی) در حوزه است. در همین حال انجام اقدامات رفتن به سوی اقتصاد مقاومتی بایسته است.

این کارها، زیر بنایی برای رواج سبک زندگی اسلامی خواهد شد و جا باز می‌شود تا ارزش‌های عدم شیفتگی در مقابل فرهنگ غرب، و پیشه کردن قناعت به جای اسراف و زندگی تجملاتی، تبلیغ و تحکیم و ساری و جاری در همه اقشار ملت شود.

به عبارت دیگر و به طور خلاصه، باید ساختار‌های فرهنگی در سیاست، فرهنگ و اقتصاد، منطق حاکمیت الهی از طریق ولی فقیه را به خود بگیرند و با مدیریت و حرکت جهادی به سمت سبک زندگی اسلامی متناسب با قرن پانزدهم هجری یا قرن بیست و یکم میلادی پیش بروند، البته باید گفت که این امور به تفصیل در بیانیه گام دوم آمده است.

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
هنر و فرهنگ1
نشست علمی
به مناسبت هفتۀ جهانی بزرگداشت سعدی برگزار می شود:

نشست علمی "سعدی در چین و چین در آثار سعدی"

به مناسبت هفتۀ جهانی بزرگداشت سعدی، نشست علمی"سعدی در چین و چین در آثار سعدی، در دانشکدۀ ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می شود.
مراسم آشنایی با جشن سال نوی چینی، در دانشکدۀ ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد
به همت انجمن علمی زبان چینی و مرکز تحقیقات چین،

مراسم آشنایی با جشن سال نوی چینی، در دانشکدۀ ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد

مراسم آشنایی با جشن سال نوی چینی، با هدف توجه به پیوندهای فرهنگی ایران و چین، در ایام جشن نوروز و جشن سال نو در چین، در دانشکدۀ ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار