۱۸ بهمن ۱۴۰۱ ۰۷:۴۷
کد خبر: ۳۰۴۶۶۴
عطنا - ​​​​​​​دیپلماسی عمومی ناظر بر عمومی بودن موضوعات، ابزارها، مخاطبان و تأثیرگذاری تلاش‌هایی است که دولت‌ها، سازمان‌های غیر دولتی و نمایندگان جوامع مدنی برای تحقیق و تأمین اهداف و منافع ملی خود در سطح فراملی و بین‌المللی انجام می‌دهند.
 
حالا که آب‌‎ها از آسیاب افتاده لازم است بدانیم آن قدر برگزاری کنفرانس زن تأثیرگذار موجب به چشم آمدن ضرورت توجه به دیپلماسی عمومی در حوزه سیاست خارجی کشور شد تاکنون کمتر رویدادی این چنین با واکنش‌های گسترده مواجه بوده است. واقعیت این است که دیپلماسی رسمی بدون همراهی دیپلماسی عمومی همانند پرنده‌ای با یک بال است.
 
به عنوان مثال، در رابطه با تصویرسازی از وضعیت حقیقی زن ایرانی، بهره‌گیری از تکنیک‌های روابط بین‌الملل با استفاده حداکثری از قدرت نرم، می‌تواند افکارعمومی جهان در خصوص سیاست مسیر یک‌طرفه دیپلماسی، که در آن‌ها به ارسال نظرات به گروه مخاطبان بسنده می‌شود را به مسیری دو و چندطرفه و بازخورد محور تبدیل کند و تأثیر بسزایی بر تعریف صحیح سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی همچنین شهروندان کشورهای دیگر از جامعه ایرانی خواهد داشت. انواع و اقسام همایش‌هایی که در حوزه سیاست خارجی برگزار می‌شود، چه آن دسته همایش‌هایی که متولی آن دانشگاه‌ها و محافل علمی تخصصی هستند و چه آن دسته از جلساتی که از سوی وزارت امورخارجه و اتاق فکرها و نهادهای دولتی برگزار می‌شوند، راه ‌های توسعه دیپلماسی عمومی ایران اسلامی در مقابل کشورهای دیگرمحسوب می‌شوند.
 
اتفاقاً برگزاری این دست برنامه‌ها به‌شدت لازم است. زیرا زمینه ساز تعامل و معرفی فرهنگ، آداب و رسوم، دستاوردها و ایجاد درک متقابل نسبت به نوع نگاه و جهان‌بینی‌ ما در رابطه با حقوق بشر و جایگاه زن ایرانی با دیگر کشورهاست. با توجه به اینکه غرب و آمریکا در سال‌های اخیر به دنبال منزوی سازی ایران و سیاه نمایی از جامعه ایران هستند، برگزاری این همایش‌ها و کنفرانس‌ها در حوزه بین الملل موجب کاهش فشارها و نمایش حقیقت به ملت‌های دیگر خواهد شد. رسانه‌های غربی با تخریب کنفرانس زنان تأثیرگذار به دنبال آن بودند مانع رسیدن صدای حقیقی شهروندان ایرانی به گوش نخبگان کشورهای دیگر شوند و حقیقت‌ها دیده نشود و این بخشی از سیاست گذاری غرب و اروپا علیه کشورهای مستقل از جمله ایران است. آن‌ها به دنبال آن هستند حتی هویت زنان به عنوان ریشه‌ای‌ترین بخش کشور ما را استحاله کنند تا مبادا در آینده شاهد تربیت نسلی باشیم که مثل امروز غرب را برنمی‌تابد.
 
اصلی‌ترین نسخه‌ای که رسانه‌ها در قبال کنفرانس زن تأثیرگذار اجرا کردند مربوط به پروژه جلوگیری از تعریف نگاه ایران نسبت به جامعه جهانی است و در همین زمینه، چندی قبل شاهد تحریم شبکه‌های ماهوار‌ه‌ای انگلیسی زبان ایرانی، مانند پرس تی وی بودیم. با توجه به اینکه رسانه‌های غربی طی چندماه گذشته برای تحریف حقایق حوادث اخیر؛ سعی کردند این حوادث را به حقوق زنان وصل کنند، برگزاری کنفرانس زن تأثیرگذار اهمیت و الزام پیدا کرد.
 
باید این را بدانیم که با خوابیدن غبار اغتشاشات مشخص شد اگرچه عده‌ای به دنبال استفاده کلیشه‌ای از نام زن برای ایجاد انحراف در رویکردهای جامعه بودند اما گذر زمان نشان داد بیشتر نارضایتی مردم مرتبط با مسئله معیشت و اقتصادی است، به همین خاطر اکثریت مردم با هنجار شکنان همراه نشدند؛ زیرا نوع مطالبه‌حقیقی فرق دارد. جنگ رسانه‌ای در سه ماه گذشته به صورت مصنوعی روی زنان متمرکز بود و برگزاری این همایش مزیت‌ بالایی داشت. کنفرانس زنان تأثیرگذار نخستین همایشی بود که در حوزه دیپلماسی عمومی مرتبط با زن ایرانی برگزار شد که قابل قدردانی است. هرچند خیلی دیر برگزار شد اما شروع این حرکت و استمرار آن لازم است تا نوع حضور زنان در مملکت ما به صورت حقیقی به جهان معرفی شود و متقابلاً کشورهای دیگر بدانند زن ایرانی با مختصات عقیدتی و تاریخ عمیقی که رقم زده است، باید حقوقش مورد احترام قرار بگیرد. البته من  نکاتی درباره کیفیت این برنامه دارم که به جایش سخن خواهم گفت.
 
نویسنده: ثمانه اکوان، کارشناس ارشد و تحلیلگر مسائل بین المللی

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!
حمایت بی‌شرمانه شاهین نجفی از فحاشی و توهین عناصر ضدانقلاب به مردم ایران:

فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!

شاهین نجفی خواننده هتاک، فحش دادن را بخشی از ابزار کار خود و از سنت‌های خود و عناصر ضد انقلاب دانست و خواست که مردم فحاشی کردن را به عنوان بخشی از فرهنگ و سنت‌های خود بپذیرند!!
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار