۰۱ آذر ۱۴۰۱ ۰۸:۲۱
کد خبر: ۳۰۴۴۱۲

عطنا - باخت ایران به انگلیس ا‌ز آنجایی شروع شد که همه چیز را کالایی کردیم. آموزش و پرورش را کالایی کردیم فرهنگ و هنر را کالایی کردیم . آموزش عالی را کالایی کردیم . نمایندگی مجلس را کالایی کردیم. قدرت و جایگاههای خدمت رسانی را کالایی کردیم. مسکن را کالایی کردیم. بهداشت و درمان و خدمات اجتماعی را کالایی کردیم. ورزش را و بخصوص فوتبال را کالایی کردیم بدن را کالایی کردیم. مصرف را کالایی کردیم و در یک کلام سبک زندگی را کالایی کردیم.

می دانیم کالایی شدن یکی از بارزترین شاخص های نظام سرمایه داری است. و یکی از الزامات نظام سرمایه داری ورود عنصر قدرت و سیاست در کالایی شدن عرصه های یاد شده است.

فوتبال یک صنعت است که ناگزیر کالایی شدن بر آن چیره شده است. پس ما نتیجه فوتبال را نباختیم ، که برد و باخت در فوتبال امری عادی و نرمال است. اما برای ما باختن به سرعت به امری سیاسی تبدیل می شود، زیرا فوتبال صنعت است و صنعت در تفکر جدید بر فراز سنت است و همه را کالایی کردیم.

قیمت ما،ارزش ما به این بود که با وقوع انقلاب اسلامی معادلات کالایی بودن محصولات و روابط و نظامات مدرنیته و غرب را نادیده گرفته و آن را به بازیچه گرفتیم. پیروزی های ما در دفاع مقدس و در دفاع از حرم و در رسیدن به قله های علم به دلیل آن بود که با قواعد ارزشی خود بازی کردیم. اما از زمانی که کالایی شدن را در مدل ها و سیاست های توسعه اقتصادی و فرهنگی و سياسی و اجتماعی وارد کردیم ، باختیم.

نویسنده: ابوالقاسم فاتحی دهاقانی

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!
حمایت بی‌شرمانه شاهین نجفی از فحاشی و توهین عناصر ضدانقلاب به مردم ایران:

فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!

شاهین نجفی خواننده هتاک، فحش دادن را بخشی از ابزار کار خود و از سنت‌های خود و عناصر ضد انقلاب دانست و خواست که مردم فحاشی کردن را به عنوان بخشی از فرهنگ و سنت‌های خود بپذیرند!!
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار