۱۰ مهر ۱۴۰۱ ۰۷:۴۵
کد خبر: ۳۰۴۲۳۷

عطنا - به دنبال برگزاری تجمع امروز شنبه نهم مهر ماه دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی و طرح درخواست آنها برای پیگیری سرنوشت دانشجویان بازداشتی این دانشگاه در ناآرامی های اخیر، دکتر عبدالله معتمدی رئیس دانشگاه در جمع معترضان حاضر و برای آنها سخنرانی کرد.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در ابتدای سخنان خود گفت: سیاست ما در دانشگاه این است که دانشگاه زنده باشد و دانشگاهیان در مورد مسائل اجتماعی حرف بزنند، ایده های خود را منتقل کنند، اعتراض کنند و اگر این کنش ها وجود نداشته نباشد استفاده از نام دانشگاه بی معناست.

وی افزود: مقام معظم رهبری حدود یک دهه قبل گفتند: خدا لعنت کند دستهایی را که می خواهند دانشگاه را غیر سیاسی کنند. لذا سیاست نظام این است که دانشگاه محل اظهارنظر، اعتراض و گفتگو باشد. رهبر معظم انقلاب معتقدند حاکمان جامعه باید در معرض نقد مردم باشند. اساسی ترین بخش امر به معروف و نهی از منکر، امر به معروف و نهی از منکر رهبران است و این سیاست من به عنوان رئیس دانشگاه نیز هست.

معتمدی ادامه داد: ما اهل بحث و گفتگو و مناظره هستیم و از ایجاد فضای گفتگو حمایت می کنیم. ما پایبندی خود را به این ادعا نشان می دهیم. وی در مورد شرایط دانشجویان بازداشت شده دانشگاه علامه طباطبایی در جریان ناآرامی های اخیر گفت: حدود ۱۱ نفر از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی دستگیر شده اند که همه این دستگیری ها درفضای بیرون ازدانشگاه بوده و نه در داخل دانشگاه. مثلا تظاهراتی بوده و دانشجویان در این تظاهرات دستگیر شده اند. بنده به عنوان رئیس و استاد دانشگاه و همه ما دانشگاهیان و دانشجویان هیچ کدام مصونیت سیاسی نداریم و اینکه فکر کنیم چون دانشگاهی هستیم مصونیت داریم هر کاری بکنیم، تصوری غلط است. دانشگاهی فرهیخته و آگاه و هوشمند است، ولی این بدان معنی نیست که هر چیزی گفتیم و هر کاری کردیم مصون باشیم.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: مساله و شرایط بیرون دانشگاه با داخل دانشگاه متفاوت است. در داخل دانشگاه فرصت خطا کردن هست و ممکن است تفکر اشتباهی هم وجود داشته باشد که بیان شود و با اندیشه طرف مقابل روبرو شود و در نهایت این عقیده در جریان تضارب آرا دچار تحول شود. این فضای داخل دانشگاه است. ولی فضای بیرون دانشگاه و شرایط اجتماعی متفاوت است و ممکن است به دلایلی شرایط امنیتی شود و فردی کاری خطا انجام داده و دستگیر شود. ما دوست نداریم هیچ دانشجویی در بازداشت باشد.

وی از مکاتبه با قوه قضاییه برای پیگیری وضعیت هستی امیری یکی از دانشجویان دستگیرشده دانشگاه علامه طباطبایی خبر داد و گفت: ما در مکاتبه خود تصریح کردیم که نامبرده سابقه منفی در دانشگاه ندارد و پیگیری کردیم تا قضات با عنایت و توجه بیشتری قضاوت کنند. نگاه ما این است که دانشجو در شرایط دانشگاه حرف خود را بزند و حتی حرف متفاوت بزند. اختلاف نظر زمینه رشد و اصلاح ایجاد می کند. درستی و علمی بودن عقاید هم باید در برابر هم محک بخورد.

پیگیر شرایط تک تک دانشجوهای بازداشتی و خانواده‌هایشان هستیم / متفاوت از هم فکر می‌کنیم، ولی حق توهین نداریم

معتمدی تصریح کرد: از روزهای اول دستگیری ها ما در بخش ها و قسمت های مختلف فعال بودیم و در وزارت علوم شخص دکتر زلفی گل وزیر علوم پیگیر امور بود. حتی چند شب پیش که چند دستگیری اتفاق افتاد، من تا ۱۲ شب با دوستانی که می توانستند کمک کنند در تماس بودم تا دانشجویان بازداشتی آزاد شوند. ما تا حدی که می توانیم پیگیری می کنیم. ما با خانواده همه دانشجویان دستگیرشده دانشگاه تماس گرفتیم و خبر آزادی آزادشده ها را هم داریم. اگر نیاز به وثیقه بود کمک می کنیم تامین شود و تلاش داریم زمینه آزادی بازداشتی ها فراهم شود. من خودم دو فرزند دانشجو دارم و شما هم مثل فرزندان من هستید‌. از نگرانی شما و شرایط موجود ناراحتم.

وی ادامه داد: مطالبه کنید، گفتگو و استدلال کنید ولی احساسات خود را کنترل کنید.ما متفاوت از هم فکر می‌کنیم ولی حق توهین به هم را نداریم. هر تجمعی نیاز به مجوز دارد. مطالبه شما این است که من تلاش کنم بقیه دانشجوها آزاد شوند. من واقعا تلاش خودم را کردم. قبل از حضور شما هم تلاش کردم و وظیفه خودم می دانم این کار را بکنم و امیدوارم فضای دانشگاه فضای گفتگو باشد. دانشگاه محل آموزش و پژوهش است و اگر کسانی به بهانه جانبداری از اموری بخواهند نظم و قانون را مختل کنند، نظام و دانشگاه که بخشی از نظام است، از ابزار خود استفاده می کند. شما به من کمک کنید و من هم به شما قول می‌دهم تلاش خودم را بکنم. دانشگاهیان ما اعتراض دارند ولی اگر فراتر از اعتراض چیزهای دیگری در بین باشد کار ما سخت می شود.

او گفت: من برای تک تک دانشجوهای بازداشتی و خانواده هایشان نگران و ناراحتم. هیچ نیروی نظامی و انتظامی بدون هماهنگی من حق ندارد وارد دانشگاه شود و آنها قطعا چنین کاری نخواهند کرد. امروز کلاس ها برگزار شد و باید کمک کنیم امور طبق روال عادی پیش رود.اگر برای پیگیری امور راهکارهایی دارید، در اتاق من به روی شما باز است‌ و من هر روز ظهر در مسجد دانشگاه هم هستم و خواهش من این است این اجتماعات بیش از این ادامه نیابد. من حرفهایتان را شنیده ام و پیگیر امور هستم. هیچ ماموری در شرایط عادی رفت و آمد دانشجویان، حق تعدی به آنها را ندارد و اگر نیروهای نظامی و انتظامی در اطراف دانشگاه هستند ،حراست ما به آنها بگویند نگرانی ها را برطرف کنند. همه ما باید نسبت به مقررات دانشگاه و شرایط آموزشی متعهد باشیم. همه ما در یک کشتی هستیم و اگر ایده ای دارید من آماده شنیدن هستم.
 
در ادامه تعدادی از دانشجویان دیدگاه های خود را بیان کرده و خواستار توجه بیشتر رئیس و مسئولان دانشگاه به نظرات و دیدگاه های دانشجویان، بهبود رفتار حراست دانشگاه، عدم برخورد با دانشجویان شرکت کننده در این تجمع، پیگیری جدی آزادی دانشجویان بازداشتی و غیره شدند. در واکنش رئیس دانشگاه مجددا تاکید کرد وی حتی در صورت عدم تجمع و درخواست دانشجویان، حتما سرنوشت دانشجویان بازداشتی دانشگاه را پیگیری می کرد و دانشجویان معترض حاضر در تجمع امروز نیز مشکلی نخواهند داشت و با اعتماد متقابل، امور دانشگاه به پیش خواهد رفت.

عطنا را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!
حمایت بی‌شرمانه شاهین نجفی از فحاشی و توهین عناصر ضدانقلاب به مردم ایران:

فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!

شاهین نجفی خواننده هتاک، فحش دادن را بخشی از ابزار کار خود و از سنت‌های خود و عناصر ضد انقلاب دانست و خواست که مردم فحاشی کردن را به عنوان بخشی از فرهنگ و سنت‌های خود بپذیرند!!
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار