۰۲ خرداد ۱۴۰۱ ۰۸:۲۷
کد خبر: ۳۰۳۸۷۶

عطنا - پان‌ترکیسم ایدئولوژی ملی اقوام ترک است که پیش از آغاز جنگ جهانی اول ایدئولوژی دولتی در ترکیه عثمانی اعلام شد و هدفش گردآوری همه اقوام پراکنده ترک از اروپای غربی تا خاور دور و از چین تا اقیانوس منجمد شمالی،  تحت حکومت واحد بود. امپراتوری عثمانی از آغاز تأسیس خود سیاست غصب سرزمین‌های ملل دیگر و برپایی یک وطن مشترک برای ترک‌ها در این سرزمین‌های اشغالی را در پیش گرفته بود.

باید با روش‌های امنیتی و فرهنگی پان‌ترک‌ها را کنترل کرد/ یکی از راهکارهای مؤثر اتخاذ سیاست متقابلانه است

دکتر حسن صادقیان، استاد مدعو دانشگاه علامه طباطبائی و همکار علمی پژوهشکده مطالعات راهبردی با اشاره به اینکه پان‌ترکیسم یک حرکت سیاسی و ایدئولوژی ملی‌گرایانه و افراطی شکل‌گرفته در اواخر قرن نوزدهم و قرن بیستم است، گفت: در حال حاضر نیز این موضوع در منطقه وجود دارد و ریشه آن به گذشته مربوط می‌شود که در هر دوره‌های مختلف جهت‌دار شده و اخیراً سه کشور انگلیس، رژیم صهیونیستی و ترکیه حامی این بحث هستند.

صادقیان با اشاره به اینکه در جهت ترویج سیاست‌های هویتی و قومی و همچنین در بحث تمدنی ایرانی و شیعه‌گری خود ضعیف عمل کردیم، گفت: نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های خود در کشورهای هم‌جوار بهره‌برداری کنیم و همچنین از ظرفیت‌های قومی خود به‌خوبی استفاده نشده است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه متأسفانه این موضوع با توجه به حمایت‌ها و هویت‌سازی توسعه‌یافته و دیگر نمی‌توان آن را انکار کرد: در آذربایجان نه‌تنها بحث ملی‌گرایی نژادی و زبانی مطرح است بلکه یک قرائت جدیدی از دین و مذهب در حال شکل‌گیری است.

وی با اشاره به اینکه اگر کاری انجام ندهیم این گروه‌ها موفق‌تر خواهند بود، عنوان کرد: با سیاست هیجانی نمی‌توان مشکل را برطرف کرد. باید اتاق فکری بر پایه منطق تشکیل شود، در حال حاضر یکی از راهکارهای مؤثر اتخاذ سیاست‌های متقابلانه است.

صادقیان با بیان اینکه باید با روش‌های امنیتی و فرهنگی افراد افراطی را کنترل کرد، گفت: البته این افراد افراطی در جامعه ظرفیت کمی دارند اما جوی که حاکم شده بسیار خطرناک است.

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
هنر و فرهنگ1
کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم
کتاب چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی منتشر شد:

کرونا؛ نادانی انسان در عصر علم و فناوری قرن بیست و یکم

کتاب«چشم انداز‌های ارتباطی پاندمی»جدیدترین اثر دکتر هادی خانیکی با گردآوری وتدوین حبیب راثی تهرانی، با نگاهی ارتباطی به بیماری کرونا، به‌تازگی ازسوی مرکز نشر دانشگاهی منتشر و راهی بازار نشر شده است.
فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!
حمایت بی‌شرمانه شاهین نجفی از فحاشی و توهین عناصر ضدانقلاب به مردم ایران:

فحش دادن بخشی از ابزار کار و سنت ماست!

شاهین نجفی خواننده هتاک، فحش دادن را بخشی از ابزار کار خود و از سنت‌های خود و عناصر ضد انقلاب دانست و خواست که مردم فحاشی کردن را به عنوان بخشی از فرهنگ و سنت‌های خود بپذیرند!!
هنر و فرهنگ2
دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد
معرفی کتاب: "دروازه بانی"، اثر پاملا شومیکر، ترجمه دکتر حسین افخمی:

دروازه‌بانی، تاثیر مستقیمی بر برداشت ما از واقعیت‌های اجتماعی دارد

بنابر نظر پاملا شومیکر، استعاره "دروازه‌بانی" را می‌توان برای هرموقعیت تصمیم گیری و با هرمیزان اطلاعات به کار برد؛ چه این انتقال از طریق کانال‌های جمعی و چه از طریق کانال های بین‌فردی باشد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار