عطنا- وزیران خارجه 4 کشور عربی و رژیم صهیونیستی نشست مشترکی با حضور وزیر خارجه امریکا در صحرای نقب برگزار کردند. در این نشست وزیران خارجه مراکش، امارات، مصر و بحرین، رژیم صهیونیستی و امریکا حاضر بودند.
چند سالی است ماه مبارک رمضان با شعلهور شدن اعتراضات مردم فلسطین در مناطق اشغالی خصوصاً قدس شریف همراه است. این حرکت که هرساله ابعاد تازهای به خود میگیرد نشان از عمق حضور مسئله فلسطین در وجدان و ضمیر مسلمانان فلسطینی دارد.
برگزاری این نشست و همچنین فرارسیدن ماه مبارک رمضان احتمال اوجگیری انتفاضه را نشان میدهد.
دراینباره مهدی شکیبایی کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه چند نشست در هفتههای اخیر برگزار شده که نشست نقب بیشترین واکنشها را در پی داشته، گفت: برای مدت طولانی بعد از جنگ جهانی دوم بهویژه در دوران جنگ سرد میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی یک نظمی در همه نقاط دنیا وجود داشت که بعدها با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بیشتر این نظم معطوف به ارزشهای آمریکاییها شد.
وی با اشاره به اینکه زمزمههایی وجود دارد که گویا نشان میدهد آمریکاییها آماده میشوند تا از منطقه غرب آسیا خارج شوند، افزود: نظم آمریکایی به این صورت بود که این کشور در هر جا اگر احساس کند منافعی دارد ائتلافی تشکیل میدهد و از اعضای ائتلاف بهنوعی حمایت میکند.
این کارشناس ادامه داد: منطقه غرب آسیا بهواسطه اشتغال سرزمین فلسطین و ایجاد رژیم اشغالگر قدس و همینطور بهواسطه موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواکونومیکی که این منطقه داشت برای آمریکاییها بسیار حائز اهمیت بود.
شکیبایی با بیان اینکه در دو دهه اخیر آمریکاییها با شکستهای متعددی در افغانستان، عراق، سوریه و لبنان روبهرو شدند، عنوان کرد: این شکستها آنها را به سمت بازنگری نسبت به حضورشان در منطقه غرب آسیا برد که این موضوع با قدرت گیری یک رقیب سرسختتر در عرصه جهانی به نام چین همزمان شد تا آمریکاییها برای مقابله باقدرت گیری چین از منطقه غرب آسیا به سمت منطقه آسیای جنوبی حرکت کنند.
وی اظهار کرد: شاهد جلسات و نشستهایی متعددی با بازیگران مختلف خاورمیانه هستیم که در رأس آنها رژیم صهیونیستی همیشه یک پای ثابت بوده. تا به امروز پشتوانه و حضور فیزیکی آمریکا در این منطقه وجود داشته که برخی کشورهای خاورمیانه را دلگرم میکرد، اما اکنون این دلگرمی در حال از دست رفتن است.
این کارشناس با اشاره به اینکه نشست نقب با موضوع ایجاد ائتلاف علیه جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، تصریح کرد: در همان روز نشست عملیات استشهادی صورت گرفت که گروههای فلسطینی آن را انجام دادند، این عملیات پیام روشنی برای کشورهای حاضر در این نشست داشت.
شکیبایی با تأکید بر اینکه این چهار کشور عربی حاضر در نشست دچار مشکلاتی هستند و به دنبال پشتیبان میگردند، گفت: سعودیها نیز تمایل دارند پای رژیم صهیونیستی را برای رویارویی با ایران باز کنند، این کشورها که وارد مذاکره و سازش با رژیم صهیونیستی شدند درواقع شکستخورده هستند.
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی که نتوانسته مشکل خود را در درون مرزهای کشورش حل کند چگونه میتواند ائتلافی با کشورهای شکستخورده دیگر در مقابل یک قدرت منطقهای به نام جمهوری اسلامی ایران ایجاد کند، هر بار که کشورهای عربی به سمت عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی رفتهاند فلسطینیها نیز واکنش نشان دادهاند.
این کارشناس اظهار کرد: بحرین و امارات قدمتی کمتر از مبارزات مردم فلسطین دارند و احتمالاً شاهد فوران خشم مردم فلسطین خواهیم بود، همانطور که در روز نشست نقب با عملیات استشهادی به آن پاسخ دادند.
شکیبایی با بیان اینکه فرارسیدن ماه مبارک رمضان و علاقه فلسطینیها به این موضوع و ادامه رفتارهای رژیم صهیونیستی باعث رخ دادن انتفاضه بزرگی میشود، افزود: فرارسیدن روز جهانی قدس باعث میشود همه توجهها به سمت فلسطین باشد و در کرانه باختری بهویژه به دلیل سیاستهای نژادپرستانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها احتمال انتفاضه در ماه مبارک رمضان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه پاشنه آشیل رژیم صهیونیستی منطقه کرانه باختری است، عنوان کرد: صهیونیستها به کمک تشکیلات خودگردان فلسطین بیش از 15 سال است که منطقه کرانه باختری را کنترل کردهاند.
این کارشناس اظهار کرد: چند وقتی است شاهد افزایش خشم عمومی در کرانه باختری هستیم، اگرچه رژیم صهیونیستی تلاش کرده بود تا این منطقه را تا محدود کند اما اکنون جسارت اهالی کرانه باختری در همدردی با مردم نوار غزه بیشتر شده است.
عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: