۰۶ آذر ۱۴۰۰ ۲۲:۴۵
کد خبر: ۳۰۳۲۱۷

عطنا - روز سه شنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۳۰ صبح اتاق انجمن علمی دانشجویی مطالعات افغانستان در موسسه آموزش عالی بیمه اکو دانشگاه علامه طباطبائی میزبان مهمانی شیرین سخن، شاعری پارسی گو و دلباخته حوزه تمدن ایرانی و زبان فارسی، غفران بدخشانی بود.

به دلیل زمان اندک برای برنامه ریزی نشست به جهت حضور کوتاه آقای بدخشانی در ایران، انتظار می رفت این برنامه تنها توسط دانشجویان افغانستانی دانشگاه مورد استقبال قرار گیرد اما نشست با حضور پر رنگ دانشجویان و علاقه مندان ایرانی و افغانستانی روبه رو شد که همگی با اشتیاق آمده بودند تا از بدخشانی بشنوند.

در آغاز نشست که به میزبانی خانم شیرین تاجیک دبیر انجمن علمی دانشجویی مطالعات افغانستان دانشگاه علامه طباطبائی و خانم دکتر رز فضلی عضو هیئت علمی این دانشگاه و استاد راهنمای انجمن برگزار شد، آقای بدخشانی سروده ای از سروده های خویش را خواند که متشکل از کلمات قدیمی پارسی بدخشانی بود. شعر دومی که آقای بدخشانی دکلمه کرد شعر گفتگوی اسفندی با شهر کابل بود که مورد تشویق حاضران قرار گرفت.

آقای مبارکشاه ثاقب از شاعران جوان افغانستان و دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علامه طباطبائی نیز غزلی که در وصف زندگانی سروده بود را دکلمه کرد.

در بخش بعدی حضار، تک به تک به معرفی خود و ذکر دلیل حضورشان در جلسه پرداختند. در میان حضار خانمی حضور داشت که سال 95 به کابل سفر کرده بود و از خاطرات سفرش به نیکی یاد میکرد و در حسرت این بود که چرا زودتر این کار را انجام نداده و خود را از دیدن زیبایی های سرزمین افغانستان محروم کرده است.
از نکات قابل توجه در این نشست حضور دو پزشک علاقه مند به شعر و ادبیات، یکی از ایران و دیگری از افغانستان بود. که به تعبیر یکی از ایشان: برای رسیدن به آرامش به شعر و ادبیات پناه می برد.

در ادامه دکتر رز فضلی استاد راهنمای انجمن علمی دانشجویی مطالعات افغانستان و از ادب دوستان دانشگاه علامه طباطبائی شعری از یک شاعر بانوی افغانستانی دکلمه  کرد. شیرین تاجیک از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی و دبیر انجمن علمی دانشجویی مطالعات افغانستان نیز شعری از لیلا صراحت روشنی با عنوان کارد به استخوانم رسیده است، شاعر دیگری از افغانستان قرائت کرد. آقای بدخشانی با شنیدن اسم صراحت روشنی با بیان خاطراتی از وی در محافل شعرخوانی هلند وانگیزه او از تشویق جوانان به شعر و ادب، از وی به نیکی یاد کرد.

آقای مهندس موسوی مدیر مدرسه خودگردان فرهنگ نیز نخست شرح کوتاهی از زندگی خویش به عنوان یک مهاجر اهل افغانستان در ایران، ارائه  داده و گفت که در بندرعباس بزرگ شده است و پس از دانش آموختگی در مقطع کارشناسی ارشد، وارد وادی آموزش و پرورش کودکان افغانستانی بازمانده از تحصیل شده است و در سال های اخیر انتشارات آمو را نیز راه اندازی کرده که  تا کنون نود عنوان کتاب از آثار نویسندگان اهل افغانستان را به چاپ رسانده اند.

 سپس دکتر ماندانا تیشه یار مدیر دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه علامه طباطبائی به ارائه گزارشی از عملکرد دانشگاه علامه طباطبائی در زمینه  تعامل با دانشگاهیان و نخبگان اهل افغانستان پرداخته و گفت: پنج سال پیش در پاییز 1395 نیز دانشگاه میزبان آقای بدخشانی درهمایش گفتگوهای فرهنگی ایران و افغانستان شرکت کرده بود و این سلسله همایش ها تا به امروز در دور چهارم با نام نقش رسانه ها در پیوند جوامع افغانستان و ایران در مرداد سال 1400 نیز ادامه یافته است. وی همچنین از فعالیت های دانشگاه علامه طباطبائی که با اعطای بورسیه های مختلف به جامعه دانشگاهی افغانستان و برگزاری کارگاه های متعدد به عنوان ابزاری برای رسیدن به نزدیکی میان استادان و دانشجویان دو کشور یاد کرد.

جلسه با سخنان پایانی آقای بدخشانی در اهمیت زبان و شعر فارسی در افغانستان و سراسر قلمرو ایران فرهنگی و گرفتن عکس یادگاری پایان یافت.

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
المپیک 2024
ژاپن۲ - آلمان۳
در رقابت های والیبال المپیک پاریس ۲۰۲۴ :

ژاپن۲ - آلمان۳

تیم ملی والیبال ژاپن در اولین بازی خود در رقابت های المپیک پاریس در مقابل آلمان شکست خورد.
پر بازدیدها
آخرین اخبار