۱۲ مهر ۱۴۰۰ ۱۴:۱۰
کد خبر: ۳۰۳۰۷۸

عطنا - یک استاد دانشگاه با اشاره به اخلاق نقدپذیری مرحوم گل محمدی در مباحث پژوهشی گفت: «ایشان بارها در جلسات گروه علوم سیاسی از دوستان خواستند که اگر نکته‌ای دارند بیان کنند و حتی به دانشجو‌هایشان توصیه می‌کردند که جهت بهبود کارها آثارشان را نقد کنند.»
 
به گزارش عطنا، شنبه 10 مهر به مناسبت چهلمین روز درگذشت دکتر احمد گل محمدی، عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی نشستی با عنوان مروری بر آثار علمی دکتر گل محمدی به صورت مجازی برگزار شد. در این نشست دکتر شجاع احمدوند، دکتر فائز دین پرستی، دکتر اسماعیل شمس، دکتر مصطفی کواکبیان، دکتر ابراهیم برزگر، دکتر عباسعلی رهبر و دکتر مهدی میرکیایی به ایراد سخنرانی پرداختند.
 
در این نشست مصطفی کواکبیان در رابطه با اخلاق علمی دکتر گل‌محمدی اظهار کرد: «ایشان دارای تواضع، پشتکار جدی در بحث علمی و بی‌ادعایی در هر زمینه‌ای بودند. من به دوازده شاخص از اصول اخلاقی در مباحث پژوهشی و علمی ایشان اشاره می‌کنم. اولین شاخص صداقت ایشان بود که پیش داوری‌ها و قضاوت‌های خودشان را وارد بحث پژوهشی نمی‌کردند و مسائل را بدون دخل و تصرف و صادقانه بیان می‌کردند.»
 
وی ادامه داد: «در مورد بحث دوم می‌توان گفت پژوهش‌های ایشان برخلاف بسیاری از دانشمندان برای نتایجی بود که در اختیار جامعه و همگان قرار بگیرد نه صرفاً برای چاپ و نگهداری شخصی. مورد سوم بحث مسئولیت‌های اخلاق حرفه‌ای در پژوهش است که ما می‌بینیم ایشان طرفدار پژوهش‌های علمی بود و هیچ زمان کسانی که قصد استفاده از این پژوهش‌ها را داشتند دچار سرگشتگی نمی‌شدند چرا که پژوهش‌ها علمی بودند و ایشان صاحب دانش روز و مسلط به موضوعات بودند و همواره روشمند عمل می‌کردند.»
 
این استاد دانشگاه افزود: «بحث چهارم امانت داری ایشان در اصول پژوهشی بود. هیچ زمان مطلبی بدون بیان منبع آن منتشر نمی کردند و حق مالکیت مطالب را رعایت می‌کردند. موضوع پنجم بحث شهامت است. پژوهشگر ممکن است قبل از انجام پژوهش موانع و مشکلاتی داشته باشد اما مرحوم دکتر گل‌محمدی با عزمی راسخ در انجام پژوهش همواره شهامت به خرج می‌دادند و از بزرگ نمایی مشکلات و موانع پرهیز می‌کردند و پژوهش‌ها را به خوبی به سرانجام می‌رساندند. بحث ششم اینکه ایشان مسائل جامعه که ضرورت بیشتری داشتند را در پژوهش‌های خود مدنظر قرار می‌دادند و دانشی که برای جامعه سودمند بود را بیان می‌کردند.»
 
کواکبیان اظهار کرد: «بحث هفتم حقیقت جویی است که ایشان در پژوهش ها و آثار علمی به دنبال حقیقت می‌گشت. نکته هشتم نقد پذیری است که بارها در جلسات گروه علوم سیاسی از دوستان خواستند که اگر نکته‌ای دارند بیان کنند و حتی به دانشجو‌هایشان توصیه می‌کردند که جهت بهبود کارها آثارشان را نقد کنند. شاخص نهم این است که در پژوهش ها و برخورد با دانشجویان و بحث علمی یک نوع شادابی و شوق علمی داشتند و در مراحل انجام پژوهش بی‌انگیزگی و بی‌علاقگی در وجود ایشان دیده نمی‌شد.»
 
او اظهار داشت: «نکته دهم قوانین و مقررات و سیاست هایی است که باید در مجموعه علمی رعایت شوند که ایشان درک بسیار بالایی در این زمینه داشتند و به خوبی این کار را به انجام می‌رساندند. بحث یازدهم این است که در برابر مسئولین پاسخگویی لازم و همکاری کافی داشتند و کارآمدی ایشان در انجام مسائل پژوهشی ویژگی بود که به چشم می‌خورد. نکته آخر اینکه به شدت در آثار علمی‌ خود از رفتارهای ناشایستی مانند جعل، تقلب، تحریف و سرقت علمی ادبی و حتی اتهام زدن به دیگران که در برخی پژوهش‌ها دیده می شود پرهیز داشتند.»

گزارش: فهیمه خواجوند صالحی

عطنا را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:

اینستاگرام                                              تلگرام

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار