عضو هیئتعلمی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: برای حفظ اعتبار و قدرت وامدهی، باید سرمایه بانك صنعت و معدن بهعنوان یك بانك توسعهای پیشرو در عرصه اقتصاد كشور افزایش یابد.
به گزارش عطنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بانک صنعت و معدن، جمشید پژویان، عضو هیئتعلمی دانشگاه علامه طباطبائی، بابیان این مطلب افزود: نقش بانکهای توسعهای، خصوصاً بانك صنعت و معدن در تأمین مالی طرحهای صنعتی و معدنی یك نقش كلیدی است و ما باید با حمایت از بانك توسعهای صنعت و معدن و افزایش سرمایه این بانك، كاری كنیم كه بتواند با تخصص و مدیریت كارآمد خود صنایع و معادن كشورمان را به موقعیت مطلوب برساند.
پژویان بیان داشت: با توجه به نرخ ارز سامانه نیما اکثر بانکها باید سرمایه خود را افزایش دهند و در ابتدای امر دولت خود باید پیشقدم شود و بدهی شرکتهای دولتی به بانکهای تخصصی پرداخت شود چراکه بانکهای تجاری امكان جذب سپردههای مردم را دارند اما بانکهای توسعهای و تخصصی به دلیل ماهیت خود به دنبال سود نیستند و بنابراین امكان پرداخت سودهای ویژه و افزایش جذب سپرده را ندارند و برای افزایش سرمایه نیازمند منابع تخصیصیافته از سوی دولت هستند.
وی گفت: شرایط بهگونهای است که اغلب بانکها، بنگاههای بزرگ و اموال مازاد خود را واگذار میکنند و میتوانند از محل فروش این اموال سرمایه خود را افزایش دهند البته برای توانمندسازی بانکها، برنامه کوتاهمدت نداریم و در بهترین حالت باید برنامههای میانمدتی برای بهبود شرایط بانکها و بخش صنعتی كشور به اجرا درآید.
این صاحبنظر اقتصادی اضافه كرد: دولتها باید بكوشند مسیر توسعه صنعتی را باز و راه گذر از شرایط ركود و تورم را هموار سازند و راهكار این مهم، افزایش كارآیی صنعت و بازده واحدهای صنعتی و همچنین بالا بردن اشتغال و بهرهوری نیروی انسانی است.
وی افزود: صنایع ما باید به سمت افزایش كیفیت و هزینه پایین تولید بروند تا در شرایط تحریم صنعت نفت، توان رقابتی خود را بازیابیم و به سمت صادرات محصولات غیرنفتی برویم. سلطه بخش دولتی بر بخش خصوصی باید خاتمه یابد و بانك صنعت و معدن نیز با ورود به این عرصه میتواند نقش مهمی ایفا كند بهطوریکه با اختصاص تسهیلات و حمایت از بخش خصوصی از خام فروشی نفت و منابع كشور كاسته و موجب ایجاد ارزشافزوده شود.
پژویان تأکید كرد: این بانك نقشی بسیار حیاتی دارد و نباید اجازه دهد بخش صنعت و معدن به دلیل نوسانات نرخ ارز و ناتوانی در تأمین سرمایه در گردش، زمینگیر شود.