۲۹ مرداد ۱۳۹۷ ۰۸:۵۳
کد خبر: ۲۵۰۷۵۲
taghavi

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه حضور صاحب‌نظران اقتصادی در مجامع تصمیم‌گیری دولت بسیار مؤثر است، گفت: تغییر رئیس‌کل بانک مرکزی و اجرای سیاست جدید ارزی مثبت ارزیابی می‌شود.


به گزارش عطنا به نقل از آنا، مهدی تقوی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبائی، با اشاره به اینکه وزیر اقتصاد کشور باید تحصیل‌کرده رشته اقتصاد باشد، اظهار کرد: اگر وزیر اقتصاد بازوان اجرایی مناسبی داشته باشد در مسیر مدیریت بخش‌های مختلف، موفق خواهد بود.


وی با اشاره به اینکه عامل اصلی گرانی ارز ممنوعیت صرافی‌ها از فروش دلار ازیک‌طرف و تقاضای بیش‌ازحد برای خرید ارز در بازار بود، افزود: به نظر من صرافی‌ها در گران شدن بیش‌ازحد نرخ ارز نقش مؤثری داشتند.


استاد علم اقتصاد دانشگاه تصریح کرد: در شرایط کنونی نرخ ارزهای مختلف بیش‌ازحد گران است و به نظر من وجود حباب در بازار ارز موضوع مهمی است که نباید از آن چشم‌پوشی کرد.


وی با اشاره به اینکه افزایش نرخ ارز تنها موجب سود دولت با کسب منابع حاصل از فروش نفت شد، افزود: کاهش نرخ تورم در نزولی شدن قیمت ارز مؤثر است.


استاد علم اقتصاد دانشگاه با اشاره به اینکه صرافی‌ها موجب بالا رفتن قیمت ارز شدند، گفت: تغییر ریاست کل بانک مرکزی و آغاز کار آقای همتی اقدام مناسبی از سوی دولت بود؛ تداوم حضور آقای کمیجانی نیز در سمت قائم‌مقام رئیس‌کل موجب تقویت اجرای دقیق‌تر سیاست‌های جدید ارزی خواهد شد.


تقوی با انتقاد از سیاست تک‌نرخی کردن ارز توسط دولت، افزود: تک‌نرخی کردن ارز و عدم مجوز فروش ارز به صرافی‌ها موجب شد تا بازار سیاه ارزی در کشور بازهم قدرت بگیرد که همین بازار سیاه موجب افزایش نرخ‌ در بازار ارز شد.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبائی اضافه کرد: در شرایط کنونی شاهد تلاطم‌های ارزی در بازار هستیم که برای حل این مشکل بزرگ، مشورت و همفکری اقتصاددانان و تحلیلگران اقتصادی بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سایر نهادهای قانون‌گذاری و اجرایی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار