۱۱ بهمن ۱۳۹۳ ۰۹:۳۶
کد خبر: ۲۴۵۷

بسیج دانشجویی دانشگاه علامه چند روز پیش طی نامه ای اعتراض خود را به روند حرکت دولت خطاب به سخنگوی دولت در رسانه ها منتشر کرد. این حرکت با واکنش سخنگوی دولت همراه شد تا در نامه ای خطاب به دانشجویان اشکالات وارده را پاسخ داده باشند. پس از نامه دکتر نوبخت بسیج دانشجویی جوابیه بر آن صادر کرد تا تمامی ذهن ها بر این رود که کدام یک حقیقت را می گویند.


بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی (ره) در اعتراض به سخنان اخیر نوبخت سخنگوی دولت در خصوص رفتار وزیر امور خارجه در دیدار با جان کری وزیر خارجه آمریکا نامه ای به شرح زیر نوشت:


“بسم الله الرحمن الرحیم


الَّذِینَ یَتَّخِذُونَ الْکَافِرِینَ أَوْلِیَاء مِن دُونِ الْمُؤْمِنِینَ أَیَبْتَغُونَ عِندَهُمُ الْعِزَّهَ فَإِنَّ العِزَّهَ لِلّهِ جَمِیعًا


جناب آقای محمد باقر نوبخت


سخنگوی محترم دولت اعتدال


سلام علیکم


گویا سیل حملات و هجمه های بی سابقه دولت اعتدال به منتقدین تمامی ندارد. شنیدن اظهارات شما در خصوص بی عیب بودن حرکت ناشایست و شرم آور وزیر خارجه به شدت موجبات تحیر و تعجب د انشجویان مطالبه گر را فراهم آورد. جای بسی تعجب دارد که حضرتعالی به عنوان سخنگوی دولت اعتدال انتقادات به دولت را سخیف می خوانید و برباد رفتن عزت ملت را قوت دیپلماسی میدانید.


جناب نوبخت


سفر وزیر امور خارجه به فرانسه و قدم زدن با رئیس دستگاه دیپلماسی منفورترین و جنایتکارترین کشور جهان موجبات سرافکندگی و شرمساری اقشار آگاه جامعه را فراهم کرد،حال دفاع حضرتعالی از اقدام ننگین ایشان در میانه توهین های بی شرمانه به ساحت قدسی نبی رحمت بر عمق این تاثر و تأسف افزود. از حضرتعالی به عنوان نماینده دولت اعتدال تقاضا داریم با عنوان مجهول مشی سیاسی اعتدال،مقدسات و خطوط قرمز را قربانی سیاسی کاری و ساده انگاری نکنید.


سخنگوی محترم دولت


این میزان از مسامحه کاری حضرتعالی به عنوان یک مقام عالی رتبه در جمهوری اسلامی واکنش شدید دانشجویان آگاه و انقلابی را به همراه داشته است. سوال دانشجویان از شما این است که آیا سفر وزیر خارجه به کشوری که صریحا از توهین به خاتم النبیین حمایت می کند شایسته تشکر و تقدیر ویژه است؟!


امید است با درایت دولتمردان نظام مقدس جمهوری اسلامی، شاهد عذرخواهی و تغییر موضع حضرتعالی به عنوان سخنگوی دولت باشیم.


آقای نوبخت


شاید لازم به یادآوری این مسئله باشد که ملت ایران هیچگاه آمریکای جنایت کار را به عنوان یک دولت قابل اعتماد محسوب نکرده و این قبیل حرکات ناشایست جز بر باد دادن عزت ملت هیچ دستاوردی به همراه نخواهد داشت.


والسلام علی من اتبع الهدی”






 بسمه تعالی


« عزیزان بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی (ره)  با سلام و احترام؛ نامه شما عزیزان مزّین به آیه شریفه‌ای از کلام وحیانی، عزّ وصول بخشید. آنچه از متن آرام آن نوشته به‌رخ می‌زد، غیرت دینی و همّیت اسلامی بود، از این رو پیش از آنکه برخی از واژگان نامناسب موجب ملال و تکدر گردد، احساس افتخار و اطمینانی فراهم شد که اهداف امام و رهبری در تربیت فرزندان رشید و غیور تحقق یافته است و انقلاب بزرگ اسلامی هم‌چنان مولد و پویا به پیش می‌رود.


بدون تردید در ضرورت دفاع از نظام و استیفای حقوق تضییع شده ملّت بزرگ و فهیم ایران توسط کشورهای استکباری، اشتراک نظر داریم. قطعاً شما هم، نه در اصل مذاکره با شش کشور مورد نظر و نه در اراده خیرخواهانه گروه مذاکره کننده با وجود مواضع صریح رهبر معظم انقلاب، تردید و تشکیک نخواهید داشت و شاید آنچه از منطوق نامه بر می‌آمد، اعتراض و انتقاد شما به ملاقات وزیر امور خارجه کشورمان با وزیر امور خارجه فرانسه و قدم زدن با وزیر امور خارجه کشور آمریکا باشد.


در خصوص ملاقات با وزیر امور خارجه فرانسه من‌هم همانند شما و مثل همه مسلمانان عاشق و معتقد به قداست پیامبر رحمت، از اقدام آن نشریه هتاک خشمگین و عصبانی هستم و طبیعی است که انتظار داشته باشیم که مسئول مذاکره کننده موضوع هسته‌ای نه تنها غیرتمندانه از حقوق ملت هم‌چون گذشته در هر فرصت با طرف‌های خارجی دفاع می‌کرد، بلکه غیرتمندانه نسبت به نادیده انگاشتن احساسات مقدس مسلمانان توسط آن نشریه فرانسوی اعتراض و انتقاد می‌کرد که این واکنش مسئولانه به درستی انجام شد و وزیر محترم امور خارجه کشورمان به دفعات آن را اطلاع رسانی نمود.   اما در مورد اینکه چون بخشی از مذاکره وزیر امور خارجه ایران و امریکا به جای نشستن، در حال قدم زدن انجام شد پس “موجبات سرافکندگی و شرمساری اقشار آگاه جامعه فراهم شد”، به این داوری معتقد نیستم.


به نظر می‌رسد حداقل با استادان محترم دانشگاه محل تحصیل خود صحبت نمایید. چنانچه اکثریت آنها اظهار داشتند که مذاکره در حال نشستن بلامانع است ولی در حال قدم‌زدن آن طور که شما در نامه نوشته‌اید “اقدام ننگین”، قطعاً اینجانب باید در دفاع از فرزندان غیور ملّت بزرگ و حق شناس ایران یعنی هیأت مذاکره کننده ایرانی که رهبر معظم انقلاب در دیدار مجمع عالی بسیج مستضعفین در تاریخ 6/9/1393 مجدداً آنها را تحسین می‌نمایند، تأمل نمایم.   درخاتمه بازهم مباهات خود را نسبت به غیرت دینی و وفاداری شما نسبت به انقلاب و نظام مقدس اسلامی ابراز می‌دارم.   چون ممکن است به دلیل مشغله تحصیلی این فرصت و توفیق حاصل نشده باشد که مداقّه کافی بر بیانات مقام معظم رهبری در خصوص ادامه مذاکره و اصرار بر حمایت از تیم مذاکره کننده داشته باشید، آن رهنمودهای مستند را در پیوست به شما عزیزان هدیه می‌نمایم.


   دوستدار شما محمد باقر نوبخت


  به هیئت دیپلماسی ملت خوش‌بینم (13/7/92)


ما از تحرّک دیپلماسی دولت حمایت میکنیم، پشتیبانی میکنیم. در کنار آمادگی‌های همه‌جانبه‌ی ملّت ایران – چه از لحاظ اقتصادی، چه از لحاظ امنیّت داخلی، چه از لحاظ استحکام ساخت درونی نظام اسلامی، چه از لحاظ وحدت ملّی و چه از لحاظ نظامی – به تلاش و تحرّک دیپلماسی هم چه در این قضایای سفر اخیر و چه غیر از آن، اهمّیّت میدهیم و از آنچه دولت ما انجام میدهد و تلاشهای دیپلماتیک و تحرّکی که در این زمینه میکنند، حمایت میکنیم. ما به هیئت دیپلماسی ملّت عزیزمان و دولت خدمتگزارمان خوشبین هستیم؛ البتّه به آمریکایی‌ها بدبینیم؛ به آنها هیچ اعتمادی نداریم.


  بنده معتقد به نرمش قهرمانانه هستم (26/6/92)


  ما مخالف با حرکتهای صحیح و منطقی دیپلماسی هم نیستیم؛ چه در عالم دیپلماسی ، چه در عالم سیاستهای داخلی. بنده معتقد به همان چیزی هستم که سالها پیش اسم‌گذاری شد «نرمش قهرمانانه»؛ نرمش در یک جاهایی بسیار لازم است، بسیار خوب است؛ عیبی ندارد، اما این کشتی‌گیری که دارد با حریف خودش کشتی میگیرد و یک جاهایی به دلیل فنّی نرمشی نشان میدهد، فراموش نکند که طرفش کیست؛ فراموش نکند که مشغول چه کاری است؛ این شرط اصلی است؛ بفهمند که دارند چه‌کار میکنند، بدانند که با چه کسی مواجهند، با چه کسی طرفند، آماج حمله‌ی طرف آنها کجای مسئله است؛ این را توجّه داشته باشند.   هیچ کس نباید تیم مذاکره کننده را سازش‌کار بداند/ ماموران دولت، فرزندان انقلاب (12/8/92)


هیچ‌کس نباید این مجموعه‌ی مذاکره‌کنندگان ما را سازش‌کار بداند؛ این غلط است؛ اینها مأموران دولت جمهوری اسلامی ایران هستند، اینها بچّه‌های خودمان هستند، بچّه‌های انقلابند؛ یک مأموریّتی را دارند انجام میدهند. کار سختی هم هست [که‌] بر عهده‌ی اینها است؛ دارند با تلاش فراوان آن کاری را که بر عهده‌ی آنها است انجام میدهند. بنابراین نباید مأموری را که مشغول یک کاری است و مسئول یک فرایندی است مورد تضعیف یا توهین یا بعضی از تعبیراتی که گاهی شنیده میشود – که اینها سازش‌کارند، و مانند اینها – قرار داد؛ نه، این حرفها نیست.   بنده در حمایت از تیم مذاکره کننده اصرار دارم (29/8/92)


نامه دوم بسیج دانشجویی در جواب به نوبخت :


جناب آقای دکتر نوبخت

معاون رئیس‌جمهور و رئیس‌ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور

سلام‌علیکم

پاسخ‌گو بودن شما به مطالبات جامعه دانشجویی اقدامی بی‌سابقه در دولت یازدهم بود و امیدواریم که این استثنا در آینده به یک رویه در دولت یازدهم و دیگر همکاران‌تان تبدیل شود و آنها نیز به جای آنکه تاکید کنند هر چقدر انتقاد کنید پاسخ نمی‌دهیم، اندکی هم برای پاسخ دادن به مطالبات و سوالات افکارعمومی وقت بگذارند.

جامعه دانشگاهی و ملت ایران جنابعالی را شخصی دلسوز برای انقلاب می‌شناسد و همان‌گونه که شخص شما در نامه‌تان نوشته‌اید بدون تردید در ضرورت دفاع از نظام و استیفای حقوق تضییع شده ملّت بزرگ و فهیم ایران توسط کشورهای استکباری، اشتراک‌نظر داریم، اما به نظر می‌رسد مسیر اتخاذ شده توسط دولت یازدهم در سیاست خارجی، نهایتا در تعارض با هدف مورد نظر شما خواهد بود.

جناب آقای نوبخت

شما در نامه خود  نوشته‌اید “حداقل با استادان محترم دانشگاه محل تحصیل خود صحبت نمایید” رئیس‌جمهور نیز در گذشته همانند شما در بررسی توافق ژنو ما را به اساتید دانشگاه ارجاع داده بودند، اما مگر لغو سخنرانی اساتید منتقد توافق ژنو در دانشگاه‌ها را می‌توان فراموش کرد؟ و اساسا مگر در این یک سال، وزارت علوم دولت اعتدال اجازه نقد و بررسی توافق ژنو در محیط‌های آکادمیک را داده است؟

از طرف دیگر بسیاری از اساتید متخصص در دیپلماسی و روابط بین‌الملل پیاده‌روی آقای ظریف و کری را برخلاف عرف دیپلماسی می‌دانند، چرا که اعتقاد دارند در شرایطی که فرانسه به کانون توهین به مقدسات مسلمانان تبدیل شده، سفر نابجای وزیر خارجه ایران به این کشور و لبخند و پیاده‌روی ایشان با وزیر خارجه آمریکا در برابر دوربین‌های خبری نشان از بی‌تفاوتی ایران به اقدامات موهن غرب و همچنین علاقه ما برای رسیدن به توافق با ۱+۵ به هر قیمت است، لذا امیدواریم با شنیدن سخنان این متخصصان، شما نیز اندکی در مواضع‌تان تامل فرمایید.

سخنگوی محترم دولت

آیا بهتر نبود به جای توجیه اقدام ننگین وزیر خارجه با مردم صادق می‌بودید و از ایشان عذرخواهی می‌کردید؟ آیا اگر یک نشریه فرانسوی کاریکاتور رئیس‌جمهور و یا حتی شما را با تیراژ کمتر از ده هزار نسخه منتشر می‌کرد باز هم وزیر خارجه اجازه سفر به آن کشور را پیدا می‌کرد و شما از این اقدام حمایت می‌نمودید؟

معاون محترم رئیس‌جمهور

باید اعلام داریم که بسیج دانشجویی همواره مدافع زحمات تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای بوده است، اما انتظار نداشته باشید که اشتباهات تیم هسته‌ای را نادیده بگیرد. بسیج دانشجویی ضمن حمایت از تیم هسته‌ای نسبت به این اقدام اعتراض دارد.

بسیج دانشجویی برخلاف مقامات محترم دولت یازدهم که شعار «واقع‌بینی» در سیاست خارجی را می‌دهند، اما بدیهیات رفتار طرف مقابل را نمی‌بینند و انکار می‌کنند، اعتقادی ندارد که به گفته رئیس‌جمهور در جمع مردم اهواز در سال گذشته، طبق توافق ژنو قدرت‌های بزرگ جهان تسلیم ایران شده‌اند!

دانشجویان بسیجی با توجه به اقدامات خصمانه آمریکایی‌ها و افزایش تحریم‌ها و تحقیرهای آنها در یک سال و نیم گذشته علیه مردم ایران، در عمل مشاهده می‌کنند که بعد از توافق ضعیف ژنو، تحریم‌ها افزایش یافته، قیمت نفت کاهش پیدا کرده، قیمت دلار در داخل کشور بالاتر رفته و نهایتا معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور نتوانست برای سفر به آمریکا یک ویزا دریافت کند!

لذا انتظار نداشته باشید در این مورد با رئیس‌جمهور محترم هم نظر باشیم و در حال حاضر بیش از آنکه صدای «ترک خوردن ساختار تحریم‌ها» را بشنویم، صدای ترک خوردن عزت و اقتدار کشور به گوش‌مان می‌رسد و صادقانه از شما می‌خواهیم به این سوال پاسخ دهید که آیا شما نیز اعتقاد داریم در توافق ژنو قدرت‌های بزرگ تسلیم ایران شده‌اند؟

در پایان لازم است تاکید کنیم چون ممکن است به دلیل مشغله زیاد و دلایل دیگر تنها در برخی از بیانات رهبر معظم انقلاب مداقه نمایید و فرمایشات ایشان را به طور جامع ملاحظه نکرده باشید، بخش‌هایی از آن را که این روزها مرور آن برای شما و دیگر مسئولان ضروری‌تر از هر زمان دیگری است را به پیوست تقدیم‌تان می‌کنیم.

والسلام علی من التبع الهدی

بسیج دانشجویی دانشگاه علامه‌طباطبایی

پیوست نامه :

۲۸ بهمن ۱۳۹۲/ آمریکایی‌ها با انقلاب اسلامی دشمنند، با جمهوری اسلامی دشمنند، با این پرچمی که شما مردم بلند کردید دشمنند و این دشمنی با این چیزها فرو نخواهد نشست؛ علاج مقابله‌ با این دشمنی هم فقط یک‌چیز است و آن، تکیه‌ به اقتدار ملّی و به توان داخلی ملّی و مستحکم کردن هرچه بیشتر ساخت درونیِ کشور [است]. هرچه در این زمینه ما کار بکنیم، کم است.

۲۸ بهمن ۹۲/ تصور برخی دولت‌مردان دولت قبلی و همچنین برخی دولت‌مردان دولت فعلی این است که اگر ما در قضیه هسته‌ای، با آمریکا مذاکره کنیم، موضوع حل می‌شود. من هم به دلیل اصرار آنها بر مذاکره در خصوص موضوع هسته‌ای، گفتم مخالفتی ندارم اما همان موقع هم تاکید کردم که خوشبین نیستم.

۲۱ اردیبهشت ۹۳/ من همواره طرفدار ابتکار در سیاست‌خارجی و مذاکره بوده و هستم و توصیه همیشگی من به مسئولان این بوده که در سیاست خارجی و مبادلات بین‌المللی هر چه تلاش و ابتکار وجود دارد به کار بندند، اما نباید نیازمندی‌های کشور و برخی مسائل همچون تحریم‌ها به مذاکره گره زده شود.

۲۲مرداد ۹۳/ البته در زمینه ادامه مذاکرات هسته‌ای، منع نمی‌کنیم و کاری که دکتر ظریف و دوستان‌شان شروع کردند و تا امروز هم خوب پیش رفتند دنبال می‌شود اما این، یک تجربه ذیقیمت دیگر برای همه بود که متوجه شویم نشست و برخاست و حرف زدن با آمریکایی‌ها، مطلقاً تأثیری در کم کردن دشمنی آنها ندارد و بدون فایده است.

رهبر انقلاب در تبیین ضررهای ناشی از مذاکره با آمریکایی‌ها افزودند: این کار ما را در افکارعمومی ملت‌ها و دولت‌ها به تذبذب متهم می‌کند و غربی‌ها با تبلیغات عظیم خودشان، جمهوری اسلامی را دچار انفعال و دو گانگی جلوه می‌دهند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار