دکتر غلامعلی کارگر، معاون عمرانی دانشگاه علامه طباطبائی، در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبری علامه طباطبائی(عطنا) در رابطه با پروژه های عمرانی این دانشگاه گفت: یکی از بزرگترین معضلات دانشگاه که مدیریت این مجموعه را بسیار طاقت فرسا کرده بحث پراکندگی وسیع در شعاع 50 کیلومتری تهران است این در حالی است که طبق مصوبه هیئت وزیران دولت هشتم یکی از برنامه های کلان و اساسی دانشگاه علامه طباطبائی این بود که در یک منطقه از 22 منطقه تهران مستقر شود.از سوی دیگر موضوع بدهی دانشگاه خوارزمی به دانشگاه علامه طباطبائی مطرح شد و چون دانشگاه خوارزمی در حصارک کرج نزدیک 200 هکتار زمین دارد و از قبل از انقلاب به آن اختصاص داده شده بود موظف بود که کلیه دانشکده ها و خوابگاه ها و سیستم دانشگاه را به آنجا ببرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت بدنی در رابطه با پردیس دهکده ی المپیک دانشگاه علامه طباطبائی گفت: ساختمانی که هم اکنون به عنوان پردیس مرکزی دانشگاه علامه در حال تکمیل است مربوط به بازی های آسیایی سال 1353 تهران است که به دهکده المپیک معروف شده است.این ساختمان را تقریبا همزمان با مجموعه ورزشی آزادی ساختند و کاربردش اسکان ورزشکاران حاضر در بازی های آسیایی سال 53بود.
وی با بیان اینکه در همان زمان حدود 44 هکتار از این زمین ها را به مدرسه عالی ورزش دادند افزود: مدرسه عالی ورزش بعدها زیر نظر دانشگاه تربیت معلم قرار گرفت و دانشگاه علامه این 44 هکتار زمین را به ازای آن مبلغ پول و زمینی که علامه از خوارزمی طلب داشت گرفت.
23 هکتار از زمین دانشگاه علامه طباطبائی صرف پروژه های ملی شد
معاون عمرانی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: از حدود 11 سال پیش دانشگاه موظف شد که در دهکده المپیک مستقر شود.
وی افزود: حدود 24 هکتار از زمین های دانشگاه صرف پروژه های ملی شد. مثلاً هفت هکتار از زمین دانشگاه علامه از قسمت جنوب و جنوب غربی در اتوبان شهید همت و ادامه آن از قسمت شمال و شمال غربی در مسیر اتوبان شهید خرازی قرار گرفت همچنین 15 هکتار از زمین دانشگاه صرف آزاد راه تهران -شمال شد.
غلامعلی کارگر افزود: هنگام استقرار دانشگاه قرار بر انجام چنین پروژه هایی بود اما مسئولین وقت دانشگاه از آن خبر نداشتند که این حجم عظیم از دانشگاه صرف این پروژه خواهد شد.و این در حالی بود که سه ساختمان مرکزی،حقوق ، علوم سیاسی و روانشناسی بازسازی شده بود و دانشجویان و کارمندان ساختمان مرکزی مستقرشده بودند.
استاد دانشکده تربیت بدنی دانشگاه علامه ادامه داد: در نهایت حدود ١٣هکتار زمین برای دانشگاه باقی ماند که در قسمت ضلع جنوبی آزاد راه تهران شمال و ضلع شمالی اتوبان شهید همت و شهید خرازی واقع است با توجه به وسعت دانشگاه علامه و تعداد دانشجویان و تعداد دانشکده ها قطع به یقین این ١٣ هکتار زمین کفاف طرح جامع دانشگاه را نخواهد داد.
کارگر افزود: با تفاهمی که با شهرداری منطقه ٢٢صورت گرفت، قرار شد زمین هایی که در ضلع شمالی آزاد راه هستند به شهرداری منطقه ٢٢داده شوند و آن ٢٣هکتاری که شهرداری باید به دانشگاه بدهد را در نقطه دیگری به دانشگاه علامه واگذار کند.
وی تصریح کرد: بعد از سال ها مراوده و مکاتبه و چانه زنی با شهرداری مقرر شد که یک قطعه زمین در حدود ٢۵هکتار در ضلع غربی ورزشگاه آزادی و ضلع شمالی پارک خرگوش دره به دانشگاه علامه واگذار شود که الان حدود یک سال است که آن ٢۵هکتار زمین تفکیک شده و صاحبان آن زمین ها مشخص شده اند و شهرداری موظف است که آن زمین ها را از صاحبانش بخرد و آن ها را به علامه واگذار کند.
2 پردیس در علامه
معاون عمرانی دانشگاه علامه گفت : برنامه ریزی ها برای ادامه ی ساخت و سازها به گونه ای رقم خورده است که ساختمان های دانشگاه علامه در ٢پردیس طراحی می شوند که دهکده پردیس شماره ١ و با فاصله ٣کیلومتر دورتر در محدوده پارک خرگوش دره پردیس شماره 2 احداث می شود.
وی افزود :سیاست ریاست دانشگاه این است که چند نقطه استراتژیک و حداقل 2 دانشکده یکی دانشکده اقتصاد و دیگری دانشکده ادبیات را در سطح شهر حفظ کنیم و طبق برنامه ریزی ها مرکز تخصصی آزاد، بیمه اکو، دانشکده تربیت بدنی و احتمالا قسمتی از خوابگاه ها در قسمت پارک خرگوش دره که در ضلع غربی استادیوم آزادی قرار دارد، در آن منطقه طراحی و ساخته خواهند شد.
غلامعلی کارگر گفت : طرح جامع پردیس شماره 1 نهایی شده است. در این طرح یک ساختمان مرکزی، سالن اجتماعات ، آمفی تئاترهای مختلف، سالن غذاخوری با ابعاد 2800 متر و یک دانشکده در نظر گرفته شده که همه این ها در قسمت شمال و شمال شرق این قطعه زمین قرار خواهند گرفت و مشاورین مختلف تلاش می کنند تا بتوانند ساختمان مرکزی و سالن همایش های دانشگاه را در قالب یک بنا طراحی کنند.