۱۷ مرداد ۱۳۹۷ ۱۸:۲۴
کد خبر: ۲۰۵۲۱۹
shahrdari tehran

دانشیار اقتصاد انرژی دانشگاه علامه طباطبائی و مدیر علمی پروژه تدوین برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران ضمن اظهار امیدواری از اجرایی بودن مفاد برنامه پنج‌ساله سوم شهرداری، اعلام کرد: از آنجا که این برنامه کاملا تعاملی و مشارکتی است و پشت درهای بسته نوشته نشده، از قابلیت اجرای بالایی برخوردار است.


به گزارش عطنا به نقل از راه مردم، عبدالرسول قاسمی، دانشیار اقتصاد انرژی دانشگاه علامه طباطبائی با تأکید بر این که تمامی شهرهای مهم و پیشرفته دنیا دارای برنامه بلندمدت برای شهر و شهرداری‌شان هستند، اظهار داشت: برخی به اشتباه تصور دارند که تدوین برنامه بلندمدت برای کشورهای پیشرفته رسمی ورافتاده و منسوخ است در حالی که این چنین نیست و چون شورا به نوعی ایفاگر نقش دولت محلی است، با برنامه بلندمدت و اهدافی مشخص به فعالیت خود ادامه می‌دهد.


این مجری طرح تدوین برنامه پنجساله سوم شهرداری تهران با بیان این که برنامه مذکور در شرایط بحران مالی در حال نوشتن است، افزود: برای کارآمدی این برنامه، با رویکردی بومی از تجارب شهرهای بزرگ استفاده کرده‌ایم و از آن جا که با مبدعان الگوی به کار گرفته شده در ارتباطیم، معتقدیم برنامه شهر تهران مورد توجه آنان نیز قرار بگیرد.


قاسمی با اشاره به این که مدیران کل و افراد اجرایی برنامه کاملا آماده اجرای آن هستند، توضیح داد: تشکیل کمیته‌های مختلف و بهره‌گیری از نظرات فعالان بدنه شهرداری موجب شد تا برنامه فارغ از رویکردی دیکته ای، به شیوه ای علمی تدوین شود.


وی ضمن اظهار خرسندی از این که سرمایه انسانی فعال در شهرداری، به اجرایی شدن برنامه کمک بسیاری خواهد کرد، افزود: همراهی کمیته های تخصصی در تدوین برنامه یکی از مهم‌ترین نقاط قوت آن به حساب می‌آید.


این استاد دانشگاه در ادامه توضیح داد: از آنجا که مبنای این برنامه، شهروندان هستند، رویکرد تعاملی و چندرشته‌ای را در آن مورد توجه قرار داده‌ایم زیرا بررسی مسایل شهر در عین سادگی، بسیار پیچیده است


وی با توضیح این که الگوی منتخب در این برنامه از میان ۲۰ الگوی توسعه پایدار شهری انتخاب شده است، اظهار داشت: مؤلفه‌های این الگو و نحوه چینش آن صرفا مکانیکی و عمرانی نیست بلکه به گونه ای است که عناصر پایداری شهری و مسایل و مشکلات نیز به عنوان بحث‌های نهادی مورد توجه قرار گرفته‌اند.


مدیر علمی پروژه تدوین برنامه پنج ساله سوم شهرداری با اشاره به این که تمامی عوامل ایجاد کننده مسایل شهری به دقت در برنامه مورد توجه قرار گرفته‌اند، تصریح کرد: برخلاف برنامه‌های قبلی شهرداری، در این برنامه نهایت تلاش صورت گرفته تا هم‌زمان با قابلیت اجرا، استراتژی تأمین منابع نیز مورد توجه قرار گیرد تا به گونه‌ای منسجم و هماهنگ پیشروی داشته باشیم. در واقع برنامه مدنظر ما برنامه‌ای راهبردی-عملیاتی است.


به گفته قاسمی توجه به حفظ کیفیت بدون افزایش هزینه مالی، مدیریت میزان بدهی‌ها، مدیریت دارایی‌ها، کارایی هزینه ای و نوع مأموریت‌های شهرداری و مشخص شدن حجم منابع در شهرداری، موجب شده است تا استراتژی نوینی در منابع ایجاد شود که صرفا متکی بر ساخت و ساز نیست و به راهکارهای لازم می پردازد.


مدیر علمی پروژه تدوین برنامه پنجساله سوم شهرداری تهران، با بیان این که در حال حاضر تمامی کمیته‌های دهگانه و سایر کمیته‌ها راه‌حل‌های اختصاصی مربوط به خودشان را ارائه می‌دهند، افزود: در این برنامه حتی راه‌حل‌های ارائه شده هم‌افزایی دارند و با عبور از فیلتر جهت‌یابی راهبردی، آینده‌پژوهی، شاخص‌های ارزیابی و هزینه پروژه نیز مشخص می‌شود.


وی از برنامه سوم شهرداری به عنوان متعالی ترین برنامه در سطح ملی کشور نام برد و گفت: تا کنون چنین فرآیندی در کشور اجرا نشده است.


قاسمی از توفق نگرش مدیریتی بر رویکرد کارشناسی، به عنوان پاشنه آشیل برنامه‌ریزی کشور یاد کرد و افزود: رویکرد تعاملی برنامه مذکور به اندازه‌ای موجب دقیق بودن برنامه شده است که قصد داریم با مستندسازی تمامی اسناد آن، زمینه تعالی برنامه‌های آتی شهر تهران را فراهم آوریم.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار