۱۴ خرداد ۱۳۹۷ ۱۴:۲۰
کد خبر: ۱۹۴۳۹۷
taghavi

مهدی تقوی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی می‌گوید عصر نفت تا یک دهه دیگر به سر می‌رسد و جدا از آسیب‌های زیست محیطی که از آلودگی نفت به بار می‌آید لازم است که برای جایگزین کردن انرژی‌های دیگر برنامه ریزی و سرمایه‌گذاری‌های لازم هرچه زودتر آغاز شود.


به گزارش عطنا به نقل از رویداد24 در یکی دو دهه گذشته  تلاش برای کاستن از وابستگی به نفت به عنوان اصلی ترین عنصر انرژی‌زای جهان به یک رهیافت قاطع در مدل اجرایی کشورهای توسعه یافته تبدیل شده است. در این میان ظهور موج توسعه اقتصادی ابتدا در چین و سپس در میان کشورهای نوظهور هند، برزیل، آفریقای جنوبی ، مکزیک و روسیه باعث شد تا حجمی که به صورت طبیعی و در اثر سیاست‌های توسعه انرژی نو از سوی کشورهای توسعه یافته از میزان تقاضای روزانه نفت کاسته شده و به سوی حوزه جدید تقاضا پیش برود.

ذخایر نفت تا یک دهه دیگر به سر می‌رسد


مهدی تقوی، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی درخصوص پایان عصر نفت به رویداد۲۴ گفت: عصر نفت تا یک دهه دیگر به سر می‌رسد و جدا از آسیب‌های زیست محیطی که از آلودگی نفت به بار می‌آید لازم است برای جایگزین کردن انرژی‌های دیگر برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری‌های لازم هرچه زودتر آغاز شود.



گاز؛ گزینه نخست جایگزینی نفت



او ادامه داد : از آنجایی که ایران خلیج فارس دارای میدان‌های گازی فراوانی است لذا به نظر می‌رسد گاز می تواند به عنوان جانشین اول پس از نفت مطرح باشد و با صادرات گاز به دیگر کشورها به درآمدزایی ارزی دست یابیم که این امر نیازمند سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در واحدهای تولیدی است.


انرژی‌های خورشیدی؛ گزینه دوم جایگزینی نفت



این اقتصاددان به پتانسیل تولید انرژی‌های خورشیدی در ایران اشاره کرد و گفت: کویرهای ایران دارای منشاء فراوانی از انرژی‌های خورشیدی است که با سرمایه‌گذاری می‌توان از این انرژی که جزء انرژی‌های پاک هم محسوب می‌شود، برای کشور درآمدزایی داشت و آن را به عنوان جایگزین دوم تولید نفت دانست.


استاد دانشگاه علامه طباطبائی متذکرشد: با طراحی برنامه‌های بلندمدت اقتصادی می‌توان با خیال آسوده برای کشور درآمد زایی کرد و نگران کمبود تقاضای نفت در دهه‌های آینده نبود بنابراین باید از وابستگی به درآمد نفتی رهایی یابیم و به دنبال جایگزین کردن انرژی‌های دیگر و شناسایی کالاهایی که برای خارج از کشور دارای مزیت نسبی هستند، بود.




صادرات کالاهای ملی همچون فرش و زعفران



تقوی ادامه داد: برای اینکه صادرات کشور رونق پیدا کند لازم است یک تیم تحقیقاتی حرفه‌ای به دنبال شناسایی کالاهایی که دارای مزیت نسبی برای کشورهای دیگر است باشند و با لیست کردن چنین کالاهایی به دنبال توسعه و تمرکز بر صنایع تولیدی بود زیرا چنین کالاهایی می‌توانند ارز آوری خوبی برای کشور به همراه داشته باشند برای مثال کانادا و انگلیس که دارای آب و هوایی سرد هستند در تولید محصولات گرمسیری توانایی زیادی ندارند و تمرکز ایران برروی این محصولات می‌تواند درآمد خوبی برای کشور حاصل کند.


عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی تاکید کرد: از آنجایی که سرمایه‌گذاری کشورهای جهان به سمت انرژی‌های نو رفته است ما نیز باید با کاهش وابستگی اقتصاد به نفت در این مسیر حرکت کنیم و به جای فروش نفت و گاز به فکر کسب درآمد از صادرات محصولات دیگر نظیر صادرات فرش، زعفران ، پسته و … باشیم که این امر با تحقیقات جوانان تحصیلکرده میسر خواهد بود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار