۱۸ آذر ۱۳۹۶ ۱۱:۲۶
کد خبر: ۱۵۷۱۳۰
mehdi-taghavi

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی: «مشكل اصلی استارت‌آپ‌ها، تامين سرمايه تخصصی است؛ البته سرمايه‌ای كه در قالب وام يا تسهيلات نباشد، چرا که در این صورت، مشکلات پیچیده‌تر خواهند شد.»


به گزارش عطنا به نقل از نوپانا، مهدی تقوی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی، در خصوص کسب‌وکارهای نوپا به خبرنگار نوپانا گفت: «استارت‌آپ‌ها موتور محرکه تولید و فناوری هستند. این روزها کمتر کسی است که از اثرات مثبت اقتصادی کسب‌وکارهای نوپا اطلاعی نداشته باشد. این شرکت‌ها توانسته‌اند با خلاقیت بنیان‌گذاران و سرمایه‌های بخش خصوصی به موفقیت‌های بزرگی دست یابند.»


تقوی افزود: «مشكل اصلی ايجاد استارت‌آپ‌های دانش‌بنيان و فناورمحور، «تامين سرمايه تخصصی» است؛ البته سرمايه‌ای كه در قالب وام يا تسهيلات نباشد، چرا که ارائه تسهیلات به شکل مالی نه‌تنها نمی‌تواند مشکلی از استارت‌آپ‌ها حل کند، بلکه مشکلات را پیچیده‌تر خواهد کرد. به عبارت دیگر بهتر است از طریق سرمايه‌گذاری در صندوق‌ها و شركت‌های سرمايه‌گذاری جسورانه، به‌طور غیرمستقیم استارت‌آپ‌ها را یاری داد؛ چرا که این صندوق‌ها تخصص و دانش کافی را دارند و با موانع احتمالی که استارت‌آپ‌ها حین کار با آن مواجه می‌شوند آشنایی دارند.»


مدرس دانشگاه علامه طباطبایی بیان کرد: «اواخر آذرماه، لايحه بودجه در كميسيون‌های تخصصی مجلس بررسی می‌شود و باید منتظر بمانیم و ببینیم که در اين بررسی‌ها مجلس چطور به چالش بسيار مهم تامين سرمايه كسب‌وكارهای نوپا خواهد پرداخت. آنچه به نظر ضروری می‌آید این است که حجم بودجه اختصاص داده شده به این بخش نسبت به سال‌های قبل افزایش یابد؛ چرا که توسعه این مشاغل نسبت به سال‌های قبل بیشتر شده است و با شناخت بیشتر از این حوزه، فعالیت‌های آنان توسعه می‌یابد و در این راستا نیاز به بودجه بیشتری است.»


تقوی در پایان خاطرنشان کرد: «مدل تامین مالی كسب‌و‌كارهای دانش‌بنيان و فناور محور با تسهیلات همخوان نیست و اگر قرار است از منابع مالی كشور مثل صندوق توسعه ملی به شكل تسهيلات در شهرها و روستاهای كوچك، سرمایه اختصاص داده شود، ممکن است افراد سودجویی به اسم راه‌اندازی استارت‌آپ اقدام كنند تنها با این هدف که وام کم‌بهره بگیرند. بنابراین لازم است مجلس روی تامين مالی صندوق‌های تخصصی مثل صندوق‌های سرمايه‌گذاری خطرپذير كه متخصص راه‌اندازی و توسعه اين نوع كسب‌وكارها هستند تمركز کند تا از چنین مشکلاتی جلوگیری شود.»

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* :
* نظر:
مطالب دیگر
فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است
یک استاد اقتصاد در گفتگو با عطنا:

فضای اقتصادی و سیاسی کشور به بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دامن زده است/ بوروکراسی در ایران نفس اقتصاد را گرفته است

«اگر ما با حجم بالایی از این بیکاران مواجه هستیم، دلیل آن ضعف اقتصاد کشور همچون پایین بودن سرمایه‌گذاری، اقتصاد کوچک، فضای کسب و کار نامطلوب و ارتباط اقتصادی بد با دنیای خارج است.»
توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم
در گفتگوی اختصاصی با عطنا مطرح شد

توصیه‌های جواد صالحی اصفهانی به دولت سیزدهم

اتخاذ رویکری متعادل در تجارت مهم است. تجارت با چین اهمیت دارد ولی باید در محیطی رقابتی انجام گیرد. در این زمینه اروپا نقش مهمی دارد ولی روسیه چنین نیست، چراکه آنها هم مانند ایران صادرکنندۀ انرژی هستند
آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

آینده بازار بورس؛ اصلاحی یا ریزشی؟

اتفاق‌های چند ماه اخیر اثرات خود را بر قیمت نمادها در بازار سرمایه گذاشته‌ و به نظر می‌رسد در حال حاضر نیاز به یک اصلاح یا استراحت دارد. از این به بعد اگر قرار است شاهد روند متفاوتی باشیم باید منتظر اخبار...
راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

راهکارهایی برای مهار اَبَرتورم احتمالی در اقتصاد ایران

در صورت ادامه سوء مدیریت داخلی، تداوم تحریم ها و مشکلات مربوط به فقدان برنامه منسجم برای کنترل شیوع ویروس کرونا، امسال و سال های آتی، زنگ خطر شعله ورتر شدن تورم های بالاتر در اقتصاد ایران به صدا در خواهد...
اقتصاد
رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است
حجت الاسلام علی بنایی در گفتگو با عطنا؛

رویکرد دانش بنیان یاری‌گر اقتصاد ایران است

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است دستگاه های دولتی با استفاده از مشوق های لازم می‌توانند صنایع و شرکت های بزرگ را به سمت فعالیت های دانش بنیان و حمایت از آن ها سوق دهند.
پر بازدیدها
آخرین اخبار