۱۲ آبان ۱۳۹۶ ۲۲:۵۸
کد خبر: ۱۴۸۷۴۵
roonamayi ketab aminpoor (3)

مراسم رونمایی «درس سیر تحول فکری ادبیات معاصر» در سامانه مجازی و بزرگداشت قیصر امین‌پور، شاعر فقید به همت دفتر نمایندگی نهاد رهبری دانشگاه علامه طباطبائی در دانشکده ادبیات برگزار شد.


به گزارش عطنا، در این مراسم که چهارشنبه ۱۰ آبان‌ماه برگزار شد حجت‌الاسلام اکبری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر مرتضی فاضلی مسئول مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان، دکتر اسماعیل امینی دبیر شورای شعر مرکز موسیقی و دکتر بشیری حضور داشتند.


در این مراسم، حجت‌الاسلام اکبری‌اقدم، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب قیصر امین پور را شاعر فرزانه انقلاب و جزء شخصیت‌های برجسته ادبی و هنری جامعه تلقی می‌کنند، گفت: قیصر امین پور یکی از شعرای نامدار این مرز و بوم است که شخصیت‌های برجسته علمی کشور درباره ایشان نظر داده‌اند.


وی در پایان سخنان خود با بیان آیاتی گفت: اگر یار دین الهی باشیم و در این مسیر قدم برداریم، می‌توانیم یاد و خاطر شهدا را زنده‌ نگه داریم.


بعد از پخش چند مستند، مرتضی فاضلی، مسئول مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان ضمن تشکر از میزبانان مراسم، در سخنانی گفت: یکی از برکات تحولات ارتباطات و اطلاعات، وجود کلاس‌های مجازی مرحوم دکتر قیصر امین پور با نگاه تیزبین و قریحه ادبی او است.


وی فضای مجازی را زندگی دوم انسان خواند و تصریح کرد: علاقه‌مندان به تحلیل‌های ادبی شعر معاصر قیصر امین پور، می‌توانند از طریق فضای مجازی، در هر زمان و مکان از کلاس‌های مجازی که در مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان تهیه شده است، استفاده ‌کنند.


فاضلی با تاکید بر بهره گیری از ظرفیت های فضای مجازی در آموزش بیان کرد: در دانشگاه های بزرگ دنیا که هزاران دانشجو دارند، سیستم بیگ دیتا و آموزش مجازی متفاوتی به کار گرفته شده است و ثمره‌های بسیار شگفت‌آوری داشته است .


وی به برخی از ثمرات کلاس‌هاس مجازی در این دانشگاهها اشاره‌کرد و گفت: ۵۷درصد ترک تحصیل و تغییر رشته تحصیلی در آمریکا کاهش یافته است، یعنی هدایت تحصیلی از طریق آموزش مجازی کاملا هدفمند و موثر تر شده است.


مسئول مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان افزود: بر اساس تحقیقات سال ۲۰۱۶ هر دلار هزینه در آموزش مجازی معادل ۴۰دلار هزینه و بعضی کشورها ۶۰ دلار هزینه در آموزش‌های حضوری است.


فاضلی ادامه داد: از طریق کلاس‌های آموزشی، کیفیت آموزش چند برابر می‌شود، کیفیت آموزش به این مفهوم که زمان و مکان آموزش در اختیار مخاطب است و با بهره‌گیری از فضای ابری برای فضای آموزشی محدودیت‌های کلاس را نداریم و تعداد منابعی که می‌تواند در دسترس باشد و تعداد سوالاتی که می‌توان پرسید زیاد است.


وی با اشاره به عدالت آموزشی گفت: با بهره‌گیری از این تکنولوژی هر فرد در دور افتاده‌ترین روستاهای ایران نیز می‌تواند وارد کلاس مجازی شود و از کلاس بهترین استادان کشور استفاده‌کند.


فاضلی از افزایش تعداد کاربران کلاس‌های آموزشی سخن گفت و به برخی ویژگی‌های این سامانه اشاره کرد و گفت: در این سامانه مجازی بخشی مربوط به فضای متحول شده‌ی دنیا و فضای دوم زندگی است که به پیچیدگی دنیا و فکر کردن به دنیا جدید اشاره دارد.


وی افزود: در حال حاضر سامانه آموزش مجازی دانشگاهیان، در کنار درس‌های تخصصی درس‌های معرفتی، مهارتی، فرهنگی و … ارائه می‌دهد.


او در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از هزار استاد عضو این سامانه هستند و ما آماده تولید و استفاده از درس های سایر اساتید هستیم، وی افزود هر درس در سامانه مجازی ۲۵ دقیقه است که فشرده شده‌ دو ساعت سر کلاس و گاهی فشرده‌شده‌ دو جلسه‌ یک کلاس است.


در ادامه، دکتر اسماعیل امینی، دبیر شورای شعر مرکز موسیقی در سخنانی گفت: علاقه‌مندان به شعر آرزو دارند، که ادبیات معاصر وارد دانشگاه شود.


 وی ادامه داد: دانشجویان رشته ادبیات بیشتر تاریخ ادبیات را می‌خوانند و به ادبیات زنده روزگار خود اعتنا نمی‌کنند.


امینی اظهار کرد: کسانی مثل قیصرامین پور، شفیعی‌کدکنی و سیدحسن‌حسینی شاعران شناخته شده بودند و سپس وارد تحصیلات دانشگاهی شدند و تلاش کردند پیوندی بین ادبیات معاصر و تحقیقات دانشگاهی ایجاد کنند، به همین دلیل آثار آنها هم خلاقیت و تازگی ادبیات معاصر هم انسجام تحقیقات دانشگاهی را دارد.


وی با اشاره به سنتی بودن خود گفت: مطالعه و آموزش از طریق کتاب است و آموزش مجازی با تمام قابلیت‌هایی که دارد باعث از بین رفتن کتاب خواندن شود.


او تصریح کرد: اگر آموزش مجازی به عنوان مطالعه تکمیلی باشد مناسب است، اما اگر بخواهد جایگزین کتاب باشد مناسب نیست.


دکتر بشیری در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه شعر انقلاب اسلامی در دانشگاه‌‍‌ها غریب است و این درس را باید به عنوان یک درس اختیاری ارائه داد، گفت: بسیاری از شاعران معاصر ذوق و شعرشان کم‌نظیر است، در این زمینه می‌توان از اشعار شاعرانی چون علی ‌معلم، سیدحسن ‌حسینی، مرحوم احمد عزیزی و مرحوم قیصر امین‌پور نام برد.


بشیری افزود: مرحوم امین‌پور استاد ادبیات فارسی هم بوده ‌است و ویژگی‌های شعرهای ایشان مجمع الجزایر شعر فارسی است و خصوصیات بسیاری از شعرا در اشعار قیصرامین پور دیده می‌شود.


وی به «ترانه بوی نان نمی‌دهد» قیصر امین پور و راستین بودن این شاعر اشاره کرد و ادامه داد: در رمان نون‌ و قلم جلال‌ آل‌احمد به این نکته اشاره شده است که روشنفکران ایران آینده حکومت ایران را در دست صوفیان و روحانیون می‌دیدند.


در ادامه مراسم بشیری با بیان نکاتی درباره حقیقت‌گویی شاعران‌ انقلاب گفت: در دانشگاه شعرهای انقلاب محدودند، در صورتی که دانشجو باید سیر تحول اشعار انقلاب را بداند.


او یکی از نوآوری‌های قیصرامین‌پور را رباعیات او خواند و گفت: بخشی از رباعیات امین‌پور مربوط به جنگ است و در عین حال شاعری است که تمام سبک‌های شعری گذشته و امروز در اشعار او دیده می‌شود.


 «باران گرفت نیزه و قصد مصاف کرد، آتش نشست، خنجر خود را غلاف کرد»


وی به غزلیات حافظ که در عین نداشتن انسجام ظاهری دارای یک معنای واحد است اشاره کرد و افزود: اشعار قیصر‌ امین‌پور به گونه‌ای سروده شده است که خواننده بعد از اتمام شعر می‌فهمد که هر بیت چه معناهایی دارد.


بشیری در پایان سخنان خود گفت: حکایت ما حکایت این است که «به قدر تشنگی باید چشید» و هر کس به شعر علاقه دارد باید آن را دنبال کند.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
پر بازدیدها
آخرین اخبار