مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در انتخاب رشته، متخصصترین فرد، خود داوطلب است و نباید بیشتر به سایر افراد اعتماد کرد.
به گزارش عطنا به نقل از ایسنا حسین توکلی، در همایش بزرگ داوطلبان برتر آزمون سراسری سال 94 در دانشگاه تبریز با اشاره به تاریخچه و نحوه برگزاری کنکور سراسری و بویژه انتخاب رشته صحیح و مزیت های انتخاب بومی در هر استان گفت: تا امروز 45 آزمون سراسری در کشورمان با نظم و ترتیب دقیق و منظم برگزار شده است.
وی، با اشاره به مهلت انتخاب رشته که از تاریخ ۵ تا۱۰ مردادماه می باشد، تصریح کرد: انتخاب رشته بزرگترین رویداد زندگی هر فرد است که باید با بهترین شیوه و دقت فراوان صورت گیرد و در همین راستا نیز توصیه می شود از اساتید دانشگاه ها کمک گرفته و با حضور در چنین همایش های به شیوه مناسب به انتخاب رشته خود اقدام کنند.
وی با بیان اینکه در پذیرش داوطلبان نمره کل اکتسابی در هر یک از زیرگروهها، سوابق تحصیلی، استان بومی و سهمیه داوطلب اثر تعیین کنندهای دارند، تصریح کرد: در روش متمرکز نمرههای آزمون سراسری به علاوه نمرههای سوابق تحصیلی ملاک گزینش داوطلبان است و در روش نیمه متمرکز علاوه بر نتیجه علمی شرکت در آزمون سراسری، مراحل دیگری از قبیل مصاحبه، آزمون عملی یا آزمون علمی جداگانهای در پذیرش تأثیر دارد.
مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور، همچنین با اشاره به ظرفیت بالای آموزش عالی کشور یادآور شد: انتخاب محل بومی در افزایش شانس قبولی موثر است، اما داوطلبان توجه نمایند، اگر کسی یک سال از دوره نظری خود را مثلا در آذربایجان غربی و دو سال را در آذربایجان شرقی تحصیل نماید، بومی هیچ کدام از این مناطق نخواهد بود و محل تولد داوطلب به عنوان محل بومی وی محسوب می شود.
مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور، با تاکید بر اینکه در انتخاب رشته، متخصصترین برای داوطلب، خود وی است، اضافه کرد: در این بخش از انتخاب رشته، نباید به سایر افراد خانواده و دوستان دخالت داشته باشند و در همین ارتباط نیز مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته برای داوطلبان و انتخاب بر اساس علاقه خود داوطلب ضروری است.
توکلی، در خصوص نحوه به کارگیری نرم افزار انتخاب رشته سازمان سنجش کشور گفت: این نرم افزار، بهترین راهنما برای انتخاب رشته داوطلبان می باشد.