رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: درآمد اختصاصی این صندوق با برنامه ریزیها و ظرفیت سازیهایی که صورت گرفت از ۱۸۰ میلیارد تومان به ۳۸۰ میلیارد تومان در سال گذشته رسید و امسال بنا داریم این رقم را به ۴۰۰ میلیارد تومان برسانیم.
به گزارش عطنا به نقل از فارس، ذوالفقار یزدان مهر رئیس صندوق رفاه دانشجویان در نشست خبری اظهار داشت: توفیق خدمت به دانشجویان فرهیخته به عنوان بزرگترین سرمایه اجتماعی و فراهم کردن مسیر رشد و تعالی علمی آنان موهبت الهی بزرگی به شمار میآید که بنده و همکارانم از آن بهره مند هستیم.
وی ادامه داد: صندوق رفاه دانشجویان با آسیب شناسی بیش از چهار دهه عملکرد صندوق و تمرکز بر اقدامات اصلاحی مبتنی بر سند راهبردی تدوین شده «توسعه نوین صندوق رفاه دانشجویان» را در پیش گرفت.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان خاطر نشان کرد: افزایش و مدیریت موثر منابع مالی، ارتقاء سطح کمی و کیفی وام و خدمات رفاهی دانشجویان و اهتمام به ارایه تسهیلات موثر و هدفمند، توام با کرامت انسانی، سرمایهگذاری و ایجاد درآمدهای پایدار و نیل به خودکفایی صندوق، بهره گیری حداکثری از ظرفیت نهادهای عمومی و خیرین، نظارت و ارزیابی موثر و نظام مند بر نحوه خدمات رفاهی از اقدامات و برنامهریزی های ما مبتنی بر سند راهبردی بوده است.
مشاور وزیر علوم گفت: صندوق رفاه از سال 53 با ماموریت حمایت از دانشجویان کم بضاعت تاسیس شد و آسیب شناسی که ما در چهار سال اخیر از وضعیت صندوق داشتیم باعث شد سند راهبردی تدوین شود و در این سند ارائه تسهیلات هدفمند و مناسب برای ارتقای خدمات رسانی به دانشجویان مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: درآمد اختصاصی صندوق رفاه دانشجویان با برنامه ریزیها و ظرفیت سازی هایی که صورت گرفت از 180 میلیارد تومان به 380 میلیارد تومان در سال گذشته رسید و امسال بنا داریم این رقم را به 400 میلیارد تومان برسانیم.
یزدان مهر اضافه کرد: درآمد صندوق رفاه دانشجویان از سال 88 تا 91، 291 میلیارد تومان بود که از سال 92 تا 96 به 1140 میلیارد تومان رسید که رشد خوبی داشت.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به رشد اعتبارات عمومی صندوق رفاه گفت: صندوق رفاه دانشجویان بیشترین رشد اعتبارات عمومی را داشت که هر سال 20 درصد به اعتباراتش اضافه شد همچنین با هم افزایی سازمان برنامه و بودجه 60 میلیارد تومان به صورت مشارکتی برای رفع منع خوابگاه سازی اختصاص داده شد که در برنامه ششم توسعه بتوانیم کمبود فضاهای خوابگاهی را جبران کنیم.
وی ادامه داد: بر همین اساس 200 خوابگاه به کمک دانشگاه، خیرین و بخش خصوصی در حال ساخت است که سود بانکی آن توسط صندوق رفاه پرداخت میشود و از محل اجاره بهایی که از دانشجویان اخذ میشود اقساط بانک پرداخت خواهد شد.
در سالهای 94 و 95 توانستیم 232 میلیارد تومان از نهادهای مختلف مانند بنیاد 15 خرداد، بنیاد مستضعفان، شهرداری تهران و سایر نهادها حمایتهای مادی جذب کنیم که 28 خوابگاه دخترانه در مناطق محروم توسط بنیاد 15 خرداد در حال ساخت است که 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مشاور وزیر علوم در خصوص وام ویژه دکتری گفت: وام ویژه دکتری در سال 93 حدود 500 هزار تومان و در مجموع سه میلیارد و 800 تومان پرداخت کردیم، اما در سال 94، 20 میلیارد وام پرداخت شد و در سال 95، 60 میلیارد تومان وام دکتری دادیم و محدودیت آزمون جامع را برداشتیم و این وام به تمام دانشجویان دکتری روزانه غیربورسیه و جایابی نشده پرداخت شد.
وی افزود: امسال نیز 30 میلیارد تومان سازمان برنامه و بودجه متقبل شد که بانک توسعه و تعاون این مبلغ را به عنوان وام دکتری پرداخت کند 15 هزار دانشجوی دکتری برای سه ماه اول سال جاری ثبتنام کردند که 12 هزار نفر تاکنون وامها را دریافت کردند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان در ادامه در مورد پرداخت وام دکترا در تابستان گفت: با موافقت رئیس هیئت امنای صندوق در ایام تابستان نیز به دانشجویان دکتری وام پرداخت میشود.
وی در خصوص جذب حمایت نهادهای عمومی و خیرین توسط صندوق رفاه گفت: در سالهای 94 و 95 توانستیم 232 میلیارد تومان از نهادهای مختلف مانند بنیاد 15 خرداد، بنیاد مستضعفان، شهرداری تهران و سایر نهادها حمایتهای مادی جذب کنیم که 28 خوابگاه دخترانه در مناطق محروم توسط بنیاد 15 خرداد در حال ساخت است که 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی همچنین از پرداخت وام عتبات به 30 هزار دانشجو در سال جاری خبر داد و گفت: دانشجویان متاهل یک میلیون و 500 هزار تومان و به دانشجویان مجرد نیز یک میلیون تومان پرداخت خواهیم کرد.
یزدان مهر یادآور شد: در برخی از وامهایی که پرداخت میکنیم تا 300 درصد رشد داشتیم همچنین وام ضروری نیز از یک میلیون تومان به سه میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.