۱۵ مرداد ۱۳۹۶ ۱۵:۵۷
کد خبر: ۱۳۱۸۶۷
ebrahimyan

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: در قانون تفکیکی میان فقها و حقوق‌دانان جهت حضور در مراسم تحلیف ذکر نشده است و با حضور اکثریت اعضاء قید قانون مبنی بر «حضور اعضای شورای نگهبان» در مراسم تحلیف صدق پیدا کرده است.


به گزارش عطنا به نقل از فارس، نجات‌الله ابراهیمیان با اشاره به اینکه اکثریت اعضای شورای نگهبان در مراسم روز گذشته تحلیف ریاست جمهوری حضور داشتند، گفت: در قانون تفکیکی میان فقها و حقوق‌دانان جهت حضور در مراسم تحلیف ذکر نشده است و با حضور اکثریت اعضاء قید قانون مبنی بر «حضور اعضای شورای نگهبان» در مراسم تحلیف صدق پیدا کرده است.


وی اظهارداشت: از عبارت «حضور اعضای شورای نگهبان» در مراسم تحلیف لزوماً این دریافت نمی‌شود که همه اعضا باید در مراسم حاضر باشند و عرفاً با حضور اکثریت آنان این شرط محقق می‌شود.


ابراهیمیان در ادامه گفت: بخشی از شبهه در مورد عدم حضور اکثریت اعضای شورای نگهبان در مراسم روز گذشته تحلیف ریاست جمهوری ناشی از این بود که این اعضا به طور پراکنده در صحن نشسته بودند که نوعی اشتباه در طراحی چیدمان میهمانان در مراسم محسوب می‌شود.


وی عنوان داشت: همانطور که محل جلوس رئیس، نواب و ناطق صحن مشخص است می‌بایست محل نشستن اعضای شورای نگهبان نیز به طور ثابت معین باشد هرچند که به علت وضعیت فوق‌العاده جلسه روز گذشته و تعداد زیاد میهمانان خارجی شاید جایابی‌ مناسب‌تر بیش از این میسر نبود.


ابراهیمیان در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره شبهات مطرح شده مبنی بر بدعت در مراسم تحلیف به واسطه سخنرانی رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه گفت: در قانون اساسی بر حضور رئیس قوه قضاییه در مراسم تحلیف تصریح شده اما این حضور حتماً به معنای سخنرانی وی نیست به علاوه رئیس جمهور نیز طبق قانون صرفاً موظف به قرائت سوگند است و ضرورتی برای سخنرانی پس از سوگند در قانون قید نشده است، اما از آنجا که حداقل‌های پیش‌بینی شده در قانون در مراسم تحلیف رعایت شده، سخنرانی رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه خللی به اعتبار مراسم تحلیف وارد نمی‌کند.


این عضو حقوقدان شورای نگهبان با اشاره به اینکه ممکن است در مراسم تحلیف بعدی، یک یا دو سخنرانی دیگر نیز پیش‌بینی شود، گفت: البته می‌توان به آئین نامه داخلی مجلس نیز مراجعه کرد و دید که آیا در بند تفصیلی این آئین‌نامه درباره مراسم تحلیف برای سخنرانی‌ها ممنوعیتی قید شده است یا نه؟

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
مطالب دیگر
مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟
بررسی قوانین اینترنت در کشورهای دیگر (3)

مدیریت فضای مجازی در ترکیه و امارات چگونه است؟

چندین سال است که در امارات کلیه سرویس‌های انتقال صوت با پروتکل اینترنت ممنوع بوده و برنامه‌هایی مانند واتس اپ، وایبر، تانگو، فیسبوک مسنجر، ایمو، لاین، کیک مسنجر، تلگرام و فیس تایم مسدود هستند.
استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید
گفتگوی اختصاصی عطنا با هوندا فَن

استاد دانشگاه شانگهای از برجام و روابط ایران و چین می‌گوید

دنیای کنونی نسبت به جهان 2006-2010 تغییرات زیادی کرده است؛ این امر بر توسعه برخی از روابط بین المللی هم تاثیر گذاشته است. من شخصا فکر می کنم بهترین نتیجه برای ایران این است که این مسئله را در اسرع وقت...
علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟
یک استاد دانشگاه در گفتگو با عطنا بررسی کرد

علت افزایش مهاجرت در میان نخبگان چیست؟

یک استاد دانشگاه معتقد است: «نوسانات وضعیت اقتصادی و نداشتن امید به حل مشکلات که دلیل مهاجرت است با جوان‌گرایی و به کارگیری نسل جوان در ساختار‌های نظام کشور باعث پویایی و کاهش مهاجرت می‌شود.»
در افغانستان چه خبر است؟
ملازهی در گفتگو با عطنا بررسی کرد

در افغانستان چه خبر است؟

يك کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: «طالبان می‌کوشد تا با حملات نظامی سهم بیشتری از قدرت در افغانستان را به خود اختصاص دهد؛ در حالی که در ایران یک ارزیابی واقع بینانه از تحولات افغانستان وجود ندارد.»
پر بازدیدها
آخرین اخبار